//edit Wilik - presunuto do vhodnejsi sekce
a myslíš si, že když už si někdo toho nevšimne, že si najednou všimne něčeho nového?Zetes.xXx píše:No to máš pravdu, ale tam toho si třeba někdo nevšimne atdno je to jen návrh
Matias píše:Na to by se musel udělat systém hodnocení, např. od pana P. bys kouúpil grafiku a po vyzkoušení bys odeslal kladnej nebo negativní hlas kerý by ovlivnoval jeho celkovy hodnocení ale mohli by to il idi zneužívat , tžko by se dosáhlo objektivního
pohledu na Pana P.protože by každej mohl mítt jný názoor takže si myslim že stávající thread nedůvěryhodnejch osob stačí, i když jako nápad to neni špatný a možná by sem byyli zase v něčěm před oc4rem
bigbalu píše:a myslíš si, že když už si někdo toho nevšimne, že si najednou všimne něčeho nového?Zetes.xXx píše:No to máš pravdu, ale tam toho si třeba někdo nevšimne atdno je to jen návrh
Jinak nevím, jak by se to dalo ošetřit, protože někdo už tady prodává cca 2 roky a měl by mít super hodnocení jako spolehlivý prodejce/kupce, ale někdo tu prodá jednu věc a bude taky kladně hodnocen a pak udělá podrazNo pak se blokne, zruší, ale založí si novou přezdívku a může se to opakovat, chápeš?
![]()
fakt bych to raději nechal tak, jak to je, přece jenom stačí thread nedůvěryhodných osob.
Stejně je to na každém, zda chce obchodovat přes bazar, vždy je tady ryziko podvodu, s tím musí být každý obeznámen a uvědomit si to. Proto např. já kupuju pouze od lidí, ke kterým mám důvěru a jsou tu už delší dobu. Určitě bych si nenechal poslat komponenty za třeba 10.000,- od člověka, co tu má jeden příspěvek
no a co když se přihlašují z internet kaváren? To jako chceš bloknout IP nějaké kavárny? To by se tu pak třeba nemohli přihlásit lidé, co taky chodí sice do kaváren, ale jsou poctivý, těm bys uškodil nejvíceZetes.xXx píše:No to je pravda, ale třeba těm nedůvěryhodným osobám by šla bloknout IP)
bigbalu píše:no a co když se přihlašují z internet kaváren? To jako chceš bloknout IP nějaké kavárny? To by se tu pak třeba nemohli přihlásit lidé, co taky chodí sice do kaváren, ale jsou poctivý, těm bys uškodil nejvíceZetes.xXx píše:No to je pravda, ale třeba těm nedůvěryhodným osobám by šla bloknout IP)
![]()
a nebo třeba bloknout IP školy ??? To by asi fakt nešlo, blokovat IP
bigbalu píše:nejsem proti, jen navrhni nějaké inteligentní opatření, jak by se dalo předejít zneužití a budu proZetes.xXx píše:Ty budeš furt proti co ?![]()
narovinu, třeba já bych si od tebe nenechal nic poslat poštou, i kdyby jsi měl 10 kladných hodnoceníJsi prostě nový a nikdo tě tu nezná
bigbalu píše:nejsem proti, jen navrhni nějaké inteligentní opatření, jak by se dalo předejít zneužití a budu proZetes.xXx píše:Ty budeš furt proti co ?![]()
narovinu, třeba já bych si od tebe nenechal nic poslat poštou, i kdyby jsi měl 10 kladných hodnoceníJsi prostě nový a nikdo tě tu nezná
bigbalu píše:no a teď by mě zajímalo, proč sis ten nový nick musel zavést, že by nějaká bota z tvé strany? Nebo proč?Zetes.xXx píše:LoL zpletl sesjen mám novej NICK
- a už sem toho dost poslal a koupil
Promiň, ale není zrovna moc velká důvěra u lidí, kteří si musí měnit nicky
aha, no to lecos vysvětluje, ale nedalo by se to heslo třeba zjistit od adminů, že by ti ho řekli a pak by sis ho změnil, nejde to takto? Nevím taky jaké mají možnostiZetes.xXx píše:Ee to bylo kvůli tomu že sem ho měl tak před rokem a měsíc po tom sem neměl net a mám ho až ted tak 4 měsíce dozadu a vzpoměl sem si na PCTuning a u toho starýho sem zapoměl heslo :
bigbalu píše:aha, no to lecos vysvětluje, ale nedalo by se to heslo třeba zjistit od adminů, že by ti ho řekli a pak by sis ho změnil, nejde to takto? Nevím taky jaké mají možnostiZetes.xXx píše:Ee to bylo kvůli tomu že sem ho měl tak před rokem a měsíc po tom sem neměl net a mám ho až ted tak 4 měsíce dozadu a vzpoměl sem si na PCTuning a u toho starýho sem zapoměl heslo :
no sice je to moc náhod najednou (zapomenutí hesla, zrušení mailu), ale v poho, beru to. Ale jaksi jsme odbočili od tématuZetes.xXx píše:Nj to by šlo, to heslo de zjistit podle emailů ale ten email už neexistuje- taxem si prostě založil novej a jedu od začátku
![]()
bigbalu píše:no sice je to moc náhod najednou (zapomenutí hesla, zrušení mailu), ale v poho, beru to. Ale jaksi jsme odbočili od tématuZetes.xXx píše:Nj to by šlo, to heslo de zjistit podle emailů ale ten email už neexistuje- taxem si prostě založil novej a jedu od začátku
![]()
![]()
tak jaké bys zavedl tedy to opatření zneužití?
no chtělo by to udělat jako takovou tabulku, kde by prostě ten, co má nejvíce kladných hodnocení byl vždy na špici a ostatní postupně pod ním podle hodnocení. Ale tady na těchto stránkách to asi neuděláš, musel bys mít na to link a udělt to zvlášť a kdo by si s tím hrálZetes.xXx píše:Nj náhody jsou sfině, ale je to tak fakt
![]()
No k tomu opatření to by asi fakt nijak nešlo, ale na seznamu na sbazaru mají taky něco takhle podobnýhosice nevím jak to tam funguje, ale je tam to hodnocení
bigbalu píše:no chtělo by to udělat jako takovou tabulku, kde by prostě ten, co má nejvíce kladných hodnocení byl vždy na špici a ostatní postupně pod ním podle hodnocení. Ale tady na těchto stránkách to asi neuděláš, musel bys mít na to link a udělt to zvlášť a kdo by si s tím hrálZetes.xXx píše:Nj náhody jsou sfině, ale je to tak fakt
![]()
No k tomu opatření to by asi fakt nijak nešlo, ale na seznamu na sbazaru mají taky něco takhle podobnýhosice nevím jak to tam funguje, ale je tam to hodnocení