Ahoj, poradí někdo? Mám 3 dny AORUS Xtreme Waterforce RTX 5090 a vypadl kryt. Stává se to, viz: https://www.reddit.com/r/gigabytegaming/s/gfwrkomtU6
Měl bych ji vrátit? Jde jen o estetický vzhled a tahle karta má po mých mnoha vyzkoušených RTX 5090 nejnižší coil whine a super tichou pumpu. Dát jí vertikálně ? Nebo přilepit lepidlem ?
RTX 5090 Aorus Xtreme Waterforce - spadlý kryt
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Bernardito
- Začátečník

-
- alienGT
- Začátečník

-
Re: RTX 5090 Aorus Xtreme Waterforce - spadlý kryt
Me by zajimalo, jake mas teploty GPU a GDDR, VRM, jelikoz tohle je jedinna full cover karta.
Narozdil od Suprimky, jeji pumpa nema stop rezim ze? Kolik je minimum pro pumpu a da se regulovat?
Jinak je to tezke. Pokud mas fakt dobry kus, nizky coil whine, tichou pumpu, asi bych ji nevracel a nejak bych ten kryt fixnul.
Narozdil od Suprimky, jeji pumpa nema stop rezim ze? Kolik je minimum pro pumpu a da se regulovat?
Jinak je to tezke. Pokud mas fakt dobry kus, nizky coil whine, tichou pumpu, asi bych ji nevracel a nejak bych ten kryt fixnul.
9800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
- Bernardito
- Začátečník

-
Re: RTX 5090 Aorus Xtreme Waterforce - spadlý kryt
Zkoušel jsem zatím jen SuperPosition a 3D mark testy. Jinak nejvíce jsem viděl 67C na jádru, ostatní teploty jsem ještě nekontroloval. Jinak pumpa je tichá, tu neslyším a dle mě jede furt. Jinak jsem měl několik kousků RTX 5090 i SUPRIM liquid i vzduch a tam je ten coil hlasitější. Všechny ty 5090 nějaký maj (ne vyloženě high pitch, ale buzzing. Tenhle AORUS Xtreme Waterforce má při stock nastevní coil, ale při UV je to vážně z těch tišších kusů. A jelikož jsem měl 12 karet v ruce
. Tak jsem nenarazil na úplně tichou kartu, co se coil whine týče. Ten kryt tam asi nalepím zpět, raději to lepit novým lepidlem nebudu a půjde vertikálně. Mám 2519 - tudíž výroba v 19. týdnu 2025
PS: SUPRIM Liquid asi pumpu vypíná při stop fan. U AORUSU dle mě nejde regulovat pumpa. Ale není slyšet při zátěži.
PS: SUPRIM Liquid asi pumpu vypíná při stop fan. U AORUSU dle mě nejde regulovat pumpa. Ale není slyšet při zátěži.