Problém s DVD/RW/R9 LITE-ON SQHW-1653S
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Brizka
- Nováček

-
Problém s DVD/RW/R9 LITE-ON SQHW-1653S
Kámoš si koupil tuto mechaniku a má problém s vypalováním DVD. Program, ve kterém pálí, je Nero 6. Stává se mu, že když dá vypálit DVD které je např. 8x , tak se přestane pohybovat průběh v % a nic se neděje. Toto přerušení se stává různě, někdy na 20%, jindy na 90%. Vypalovačka běží dál, jakoby vypalovala a žádná hláška se neobjeví. Většinou, když se to takto stane, tak je vyrovnávací paměť na 100%. Jestliže, ale dá na ten samý tip DVD 8x (rychlostní DVD) vypalovat pouze 2x, tak se DVD vypálí bez problému. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Ještě pro doplnění se jedná o DVD Verbatim. Jinak s vypalováním CD a CD/Rw, není žádný problém. Předem děkuji za vaše rady.
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý

Re: Problém s vypalováním na DVD/RW mechanice Lite-On SQHW 1
Cuss,
zkus zapnout DMA, dále hodit mechaniku na druhy IDE kanal,Flashnout firmware(www.cdr.cz), dat to di jineho compu, a treba i vypalit dvd v alcohol 120% nebo clone dvd atd.Sthanout new nero a jinak reklamovat
zkus zapnout DMA, dále hodit mechaniku na druhy IDE kanal,Flashnout firmware(www.cdr.cz), dat to di jineho compu, a treba i vypalit dvd v alcohol 120% nebo clone dvd atd.Sthanout new nero a jinak reklamovat
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s vypalováním na DVD/RW mechanice Lite-On SQHW 1
Podobnou zkušenost mám s LITE-ONem SOHW-1673S. Mechanika byla kromě pálení na DVD po všech stránkách naprosto v pohodě, i na CD to valila v perfektní kvalitě, ale ve chvíli, kdy jsem začal pálit DVD, tak bylo hotovo. Při pálení rychlostí 8x jí trvalo 3,5 minuty, než vůbec začala pálit a ukončení lead out jí trvalo další 2 minuty, nepomohlo ani snížit rychlost, kvalita strašná ..... takže jsem ji reklamoval, co pak s tím taky jinýho a tobě radím to samé.Brizka píše:Kámoš si koupil tuto mechaniku a má problém s vypalováním DVD......
Bathory