Jak vidíte budoucnost AMD v noteboocích? Co se da čekat AMD?
Moderátor: Don
- GreenTea
- Začátečník
Jak vidíte budoucnost AMD v noteboocích? Co se da čekat AMD?
Zajímal by mě názor všech na procesory AMD Turion. Uvažuji o koupi notebooku, ale nevadilo by mi počkat ještě nějaký ten měsíc, než bude na trhu alespoň trochu výběr NTB s tímto procesorem. Myslíte, že to bude reálná konkurence pro P-M? Jedna diskuze se tu už oběvila
( http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ght=turion),
ale nic kloudnýho sem se nedozvěděl
Takže počkat nebo ne?
( http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ght=turion),
ale nic kloudnýho sem se nedozvěděl
Takže počkat nebo ne?
- cabman
- Středně pokročilý
Podle mě je to jedno a za nějaký ten měsíc bude zase vyhlídka na nový CPU... a do nekonečna. U NB jde o přenosnost a výkon dnešních strojů je dostatečný. Já bych kupoval hned protože čekat se dá do nekonečna.
Mimochodem preferuji Intel a ideálně Centrino - Amd fuck.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Rammstein
- Začátečník
- Luk
- Mírně pokročilý
-
No AMDčko Turion bude hustý,jenže ač už se začíná prodávat tak je problé že ceny budou vyšší než u Centrina plaformy
a hlavně dle některých testů a co píší na webu ač je to dobrý processor tak prý zas tak moc nenaplnil očekávání někde psaly že to ¨
Centrino s P-M ani nepokořilo v průměru vyšly obdobně tedy někde ten a někde ten.
nemluvě o tom že Intel chipset+intel Cpu byl vždy slušný výkon,výborná stabilita a kompatibilta a hlavně minimum problémů
Poměr CENA/výdrž/VÝKON patří Centrinu s nejlépe P-M Dothan ač si říká kdo chce pokuď to máš v notebooku nějaké rychleji taktované P-M Dotahn tak výkon je zaručen a cena už není taková jako kdysi notebooky jimy osazené jsou už za fakt dobré peníze.Takže bych AMD zatím moc neřešil,protože podle mě to bude něco obodbného nepůjd eo žádný převrat ale bude to za vyšší cenu.
I když vždy platforma AMD vs Intel vycházelo AMD levněji tentokrát bud asi o něco levnější Intel
Toť jen názor.Zadej do www.google.com a vyhledej si nějaké info a hlavně testy něco určitě najdeš.
a hlavně dle některých testů a co píší na webu ač je to dobrý processor tak prý zas tak moc nenaplnil očekávání někde psaly že to ¨
Centrino s P-M ani nepokořilo v průměru vyšly obdobně tedy někde ten a někde ten.
nemluvě o tom že Intel chipset+intel Cpu byl vždy slušný výkon,výborná stabilita a kompatibilta a hlavně minimum problémů
Poměr CENA/výdrž/VÝKON patří Centrinu s nejlépe P-M Dothan ač si říká kdo chce pokuď to máš v notebooku nějaké rychleji taktované P-M Dotahn tak výkon je zaručen a cena už není taková jako kdysi notebooky jimy osazené jsou už za fakt dobré peníze.Takže bych AMD zatím moc neřešil,protože podle mě to bude něco obodbného nepůjd eo žádný převrat ale bude to za vyšší cenu.
I když vždy platforma AMD vs Intel vycházelo AMD levněji tentokrát bud asi o něco levnější Intel
Toť jen názor.Zadej do www.google.com a vyhledej si nějaké info a hlavně testy něco určitě najdeš.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
- mafo82
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no vykonom je na tom to AMD lepšie horšie len vo výdrži na baterky ale treba si počkať pokiaľ ho nebude ponukať viac vyrobcov zatiaľ som videl len Acer a v tej istej konfiguracií ako Intel vyšlo to AMD lacnejšie o 200 dolačov takže cena je velmi dobra môj nazor čakať nie moc tak 2 mesiace
ABIT nf7 rev2.0 FSB 217 / 1800xp @ 2060Mhz / 512 MB DDR 11-2-2 cl2,5 400 @ 434 Mhz cl2,5 TwinMos / ABIT Ti4200 285/550 64 MB / 80GB 8MB Maxtor / monitor 21" Diamond Pro 91TXM/ zdroj Mercury 450W
- Xfiler
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
A jakej je to ACER? Kdyztak pls link nebo nazev.mafo82 píše:no vykonom je na tom to AMD lepšie horšie len vo výdrži na baterky ale treba si počkať pokiaľ ho nebude ponukať viac vyrobcov zatiaľ som videl len Acer a v tej istej konfiguracií ako Intel vyšlo to AMD lacnejšie o 200 dolačov takže cena je velmi dobra môj nazor čakať nie moc tak 2 mesiace
Dik zdar airsoftu Xfiler
- mafo82
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- GreenTea
- Začátečník
Ja myslim, že si na ten notebook ještě počkám.... Na jedněch Plskejch stránkách sem našel NTB Acer 5020 v přepočtu za něco kolem 38 000,- s procesorem 1.6 GHz za 35 000
AMD Mobile Turion HyperTransport, 15.4'' WXGA 16:10 WideScreen CrystalBrite (1280 x 800), grafika ATi Mobility Radeon X700 64MB 128MB VRAM, DVD-RW (dual layer) 3xUSB2.0, 1xVGA, PCMCIA II, čtečka karet 5w1, Fax/Modem, LAN 10/100, WirelessLAN 802.11g, , hmotnost 3.60 kg.
Dávam tomu ještě tak dva- tři měsíce a těch notebooků s AMD Turionem tu bude víc a výběr bude lepší
AMD Mobile Turion HyperTransport, 15.4'' WXGA 16:10 WideScreen CrystalBrite (1280 x 800), grafika ATi Mobility Radeon X700 64MB 128MB VRAM, DVD-RW (dual layer) 3xUSB2.0, 1xVGA, PCMCIA II, čtečka karet 5w1, Fax/Modem, LAN 10/100, WirelessLAN 802.11g, , hmotnost 3.60 kg.
Dávam tomu ještě tak dva- tři měsíce a těch notebooků s AMD Turionem tu bude víc a výběr bude lepší
- Xfiler
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
A link tech plskejch stranek?GreenTea píše:Ja myslim, že si na ten notebook ještě počkám.... Na jedněch Plskejch stránkách sem našel NTB Acer 5020 v přepočtu za něco kolem 38 000,- s procesorem 1.6 GHz za 35 000
- Fifi
- Středně pokročilý
No dej tomu čas. Athlonům taky nikdo zpočátku nevěřil a kde je dneska Intel se svým P4 Expensive Edition. Možná začnou dělat kávovary . Ale také bych teď raději zvolil centrino. Za rok bude možná všechno jinak. Věřím AMD více než Intelu.cabman píše:Podle mě je to jedno a za nějaký ten měsíc bude zase vyhlídka na nový CPU... a do nekonečna. U NB jde o přenosnost a výkon dnešních strojů je dostatečný. Já bych kupoval hned protože čekat se dá do nekonečna.
- GreenTea
- Začátečník
To Xfiler
Tady je ten link na polský stránky... Stačí se proklikat na Acer a pak model 5020. Jsou tam na výběr dvě konfigurace.
http://mrachdatalab.home.pl/
Tady je ten link na polský stránky... Stačí se proklikat na Acer a pak model 5020. Jsou tam na výběr dvě konfigurace.
- Xfiler
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Dik, ale uz jsem si ho nasel na CZC.GreenTea píše:To Xfiler
- petzed
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Luk
- Mírně pokročilý
-
- outlier
- Začátečník
-