Jak vidíte budoucnost AMD v noteboocích? Co se da čekat AMD?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
GreenTea
Začátečník
Začátečník

Jak vidíte budoucnost AMD v noteboocích? Co se da čekat AMD?

Příspěvek od GreenTea »

Zajímal by mě názor všech na procesory AMD Turion. Uvažuji o koupi notebooku, ale nevadilo by mi počkat ještě nějaký ten měsíc, než bude na trhu alespoň trochu výběr NTB s tímto procesorem. Myslíte, že to bude reálná konkurence pro P-M? Jedna diskuze se tu už oběvila
( http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ght=turion),
ale nic kloudnýho sem se nedozvěděl :-(

Takže počkat nebo ne?
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Podle mě je to jedno a za nějaký ten měsíc bude zase vyhlídka na nový CPU... a do nekonečna. U NB jde o přenosnost a výkon dnešních strojů je dostatečný. Já bych kupoval hned protože čekat se dá do nekonečna.

Mimochodem preferuji Intel a ideálně Centrino - Amd fuck.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

já bych kopuil co nejdřív by to šlo :wink:
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

No AMDčko Turion bude hustý,jenže ač už se začíná prodávat tak je problé že ceny budou vyšší než u Centrina plaformy
a hlavně dle některých testů a co píší na webu ač je to dobrý processor tak prý zas tak moc nenaplnil očekávání někde psaly že to ¨
Centrino s P-M ani nepokořilo v průměru vyšly obdobně tedy někde ten a někde ten.
nemluvě o tom že Intel chipset+intel Cpu byl vždy slušný výkon,výborná stabilita a kompatibilta a hlavně minimum problémů :wink:

Poměr CENA/výdrž/VÝKON patří Centrinu s nejlépe P-M Dothan ač si říká kdo chce pokuď to máš v notebooku nějaké rychleji taktované P-M Dotahn tak výkon je zaručen a cena už není taková jako kdysi notebooky jimy osazené jsou už za fakt dobré peníze.Takže bych AMD zatím moc neřešil,protože podle mě to bude něco obodbného nepůjd eo žádný převrat ale bude to za vyšší cenu.

I když vždy platforma AMD vs Intel vycházelo AMD levněji tentokrát bud asi o něco levnější Intel :wink:
Toť jen názor.Zadej do www.google.com a vyhledej si nějaké info a hlavně testy něco určitě najdeš.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
mafo82
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafo82 »

no vykonom je na tom to AMD lepšie horšie len vo výdrži na baterky ale treba si počkať pokiaľ ho nebude ponukať viac vyrobcov zatiaľ som videl len Acer a v tej istej konfiguracií ako Intel vyšlo to AMD lacnejšie o 200 dolačov :) takže cena je velmi dobra môj nazor čakať nie moc tak 2 mesiace :)
ABIT nf7 rev2.0 FSB 217 / 1800xp @ 2060Mhz / 512 MB DDR 11-2-2 cl2,5 400 @ 434 Mhz cl2,5 TwinMos / ABIT Ti4200 285/550 64 MB / 80GB 8MB Maxtor / monitor 21" Diamond Pro 91TXM/ zdroj Mercury 450W
Xfiler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xfiler »

mafo82 píše:no vykonom je na tom to AMD lepšie horšie len vo výdrži na baterky ale treba si počkať pokiaľ ho nebude ponukať viac vyrobcov zatiaľ som videl len Acer a v tej istej konfiguracií ako Intel vyšlo to AMD lacnejšie o 200 dolačov :) takže cena je velmi dobra môj nazor čakať nie moc tak 2 mesiace :)
A jakej je to ACER? Kdyztak pls link nebo nazev.

Dik zdar airsoftu Xfiler
mafo82
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafo82 »

ABIT nf7 rev2.0 FSB 217 / 1800xp @ 2060Mhz / 512 MB DDR 11-2-2 cl2,5 400 @ 434 Mhz cl2,5 TwinMos / ABIT Ti4200 285/550 64 MB / 80GB 8MB Maxtor / monitor 21" Diamond Pro 91TXM/ zdroj Mercury 450W
GreenTea
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GreenTea »

Ja myslim, že si na ten notebook ještě počkám.... Na jedněch Plskejch stránkách sem našel NTB Acer 5020 v přepočtu za něco kolem 38 000,- s procesorem 1.6 GHz za 35 000

AMD Mobile Turion HyperTransport, 15.4'' WXGA 16:10 WideScreen CrystalBrite (1280 x 800), grafika ATi Mobility Radeon X700 64MB 128MB VRAM, DVD-RW (dual layer) 3xUSB2.0, 1xVGA, PCMCIA II, čtečka karet 5w1, Fax/Modem, LAN 10/100, WirelessLAN 802.11g, , hmotnost 3.60 kg.

Dávam tomu ještě tak dva- tři měsíce a těch notebooků s AMD Turionem tu bude víc a výběr bude lepší :wink:
Xfiler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xfiler »

GreenTea píše:Ja myslim, že si na ten notebook ještě počkám.... Na jedněch Plskejch stránkách sem našel NTB Acer 5020 v přepočtu za něco kolem 38 000,- s procesorem 1.6 GHz za 35 000

AMD Mobile Turion HyperTransport, 15.4'' WXGA 16:10 WideScreen CrystalBrite (1280 x 800), grafika ATi Mobility Radeon X700 64MB 128MB VRAM, DVD-RW (dual layer) 3xUSB2.0, 1xVGA, PCMCIA II, čtečka karet 5w1, Fax/Modem, LAN 10/100, WirelessLAN 802.11g, , hmotnost 3.60 kg.

Dávam tomu ještě tak dva- tři měsíce a těch notebooků s AMD Turionem tu bude víc a výběr bude lepší :wink:
A link tech plskejch stranek?
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

cabman píše:Podle mě je to jedno a za nějaký ten měsíc bude zase vyhlídka na nový CPU... a do nekonečna. U NB jde o přenosnost a výkon dnešních strojů je dostatečný. Já bych kupoval hned protože čekat se dá do nekonečna.

Mimochodem preferuji Intel a ideálně Centrino - Amd fuck.
No dej tomu čas. Athlonům taky nikdo zpočátku nevěřil a kde je dneska Intel se svým P4 Expensive Edition. Možná začnou dělat kávovary :D . Ale také bych teď raději zvolil centrino. Za rok bude možná všechno jinak. Věřím AMD více než Intelu.
GreenTea
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GreenTea »

To Xfiler

Tady je ten link na polský stránky... Stačí se proklikat na Acer a pak model 5020. Jsou tam na výběr dvě konfigurace.

http://mrachdatalab.home.pl/
Xfiler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xfiler »

GreenTea píše:To Xfiler

Tady je ten link na polský stránky... Stačí se proklikat na Acer a pak model 5020. Jsou tam na výběr dvě konfigurace.

http://mrachdatalab.home.pl/
Dik, ale uz jsem si ho nasel na CZC. :wink:
petzed
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petzed »

Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Koukám že MAD se nevede špatně ale Centrino v games Rulezzzzzzzz.
Navíc dnešní ceny notebooků se platformou Centrino jsou slušné.
:wink:
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
outlier
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od outlier »

Ceny NB ted hodne stagnujou, takze se da ocekavat ze po prazdninach budou i diky AMD ceny o dost levnejsi... Me se ten Turion zamlouva, myslim ze je to to, co chci, problem je, ze to neni moc otestovane... A vykonnost pri hrach je mi fakt ukradena;-) :P
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“