Zdravím všechny, potřebuju nějaký ATA disk (160 GB a výš) do serveru (na každodenní noční zálohování z SCSI disků - nepotřebuju rychlost), jaký mi na provoz 7/24 doporučíte?
Díky za odpovědi
Henry
Jaký Paralel ATA disk do serveru na nepřetržitý provoz?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Henryds
- Nováček

-
- Butch
- Středně pokročilý

Western Digital Caviar RE WD1600SB - 160GB 8MB
WD sice moc nemusím, ale RE edice jsou dělané právě pro 24/7
Podle tabulek WD, nejspolehlivější disky vůbec.
Osobní zkušenost nemám, ale tohle bych WD i věřil.
Osobní zkušenost nemám, ale tohle bych WD i věřil.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no já mám osobní zkušenost a zatím podle testů ty disky mají dokonce i drsny parametry rychlosti....
Já je provozuji v Raidu0 a na čtení mám 105 MB/s což je oproti hitachi která se pohybuje kolem 93 Mb/s velkej rozdil.....
3% využití CPU a latence kolem 13 ms(12.8-13)....což je velmi v pohodě..
Jak jsou spolehlivý ukáže čas...
Jo jinak podle mých subjektivnich dojmu jsou strašně tichý ...vubec nejsou slyšet že načitaji..oproti Hitachi 7k250 je vubec neslyším a to mám otevřenou skřín...
třeba Maxtor je hrkací skřínka.....ten zvuk je des .
Prostě podle mých testu mě připadají super:)
Já je provozuji v Raidu0 a na čtení mám 105 MB/s což je oproti hitachi která se pohybuje kolem 93 Mb/s velkej rozdil.....
3% využití CPU a latence kolem 13 ms(12.8-13)....což je velmi v pohodě..
Jak jsou spolehlivý ukáže čas...
Jo jinak podle mých subjektivnich dojmu jsou strašně tichý ...vubec nejsou slyšet že načitaji..oproti Hitachi 7k250 je vubec neslyším a to mám otevřenou skřín...
třeba Maxtor je hrkací skřínka.....ten zvuk je des .
Prostě podle mých testu mě připadají super:)
- Henryds
- Nováček

-
[quote="Butch"]Western Digital Caviar RE WD1600SB - 160GB 8MB
Osobní zkušenost nemám, ale tohle bych WD i věřil.[/quote]
Já mám dokonce jeden WD RE Sata v PC v práci, ale do dneška jsem si myslel, že jsou jen na SATA, teď už vím, že to tak není a bude to asi to pravé ořechové. WD jsem taky nemusel, ale když se mi za poslední dva roky pokazilo pět SATA Seagatů ze šesti (všechno ty předělávky z PATA na SATA), tak jsem zase po WD šáh.
Jinak díky za radu!
Osobní zkušenost nemám, ale tohle bych WD i věřil.[/quote]
Já mám dokonce jeden WD RE Sata v PC v práci, ale do dneška jsem si myslel, že jsou jen na SATA, teď už vím, že to tak není a bude to asi to pravé ořechové. WD jsem taky nemusel, ale když se mi za poslední dva roky pokazilo pět SATA Seagatů ze šesti (všechno ty předělávky z PATA na SATA), tak jsem zase po WD šáh.
Jinak díky za radu!