Olejove pumpy
Moderátor: morke
- mozeg
- Nováček
Olejove pumpy
Tym ktorych uz omrezelo vodne chladenie je tu riesenie olejova pumpa. do systemu date normalny motorovy oleja namiesto vodneho cerpadla olejovu pumpu. cena je 1249Sk výkon od 3l hore mislym ze maximum bude 5l za minutu. Malo byto stacit. adresa www.conrad.sk obj.c. 854215-32.
inak v ponuke su aj cerpadla vodne vonkajsie ponorne a pod.
inak v ponuke su aj cerpadla vodne vonkajsie ponorne a pod.
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- delta4
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
mno zajimavi napad chladit olejem pokud pocitam tak kromne cerpadla to bude stejne s vodnike ze
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
- Geeker
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
NO jako napas to neni spatne ani se nebude usazovat bordel. Ale pokud se to vyleje potes ...
PS: BTW nezapomente tam prilit celou lahev PS23
http://www.ps23.cz/
http://www.ps23.cz/pouziti.html
PS: BTW nezapomente tam prilit celou lahev PS23

http://www.ps23.cz/
http://www.ps23.cz/pouziti.html
- Xan
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
na hore dej hledt podle toho cislaFlegy píše:velice dekuji..okamzite objednam...nikde sem to nemohl najit..fakt velice DIKY
//edit: pls nemuzu ho najit

//edit: tet koukam ze to jede na 12voltu to je pohoda
//edit: http://www.conrad.cz/detailpage.asp?DPG=68625
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nejpravděpodobněji se stane to, že budete mít výsledky chlazení horší, jak s vodou, protože olej, díky své velké viskozitě, bude u stěn trubek (a bloků) stát a proud uprostřed trubky bude "klouzat" po té vrstvě u stěn. Takže bude tepelnej přenos podstatně horší.
Btw, koukali jste, kolik žere to čerpadlo ? Já vidím 5A. To je celkem síla...

The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Vivec
- Středně pokročilý
- Jafido
- Středně pokročilý
prikon pouhych 60W, to jeste jdeTomV píše:Nejpravděpodobněji se stane to, že budete mít výsledky chlazení horší, jak s vodou, protože olej, díky své velké viskozitě, bude u stěn trubek (a bloků) stát a proud uprostřed trubky bude "klouzat" po té vrstvě u stěn. Takže bude tepelnej přenos podstatně horší.

Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
- Xan
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- mozeg
- Nováček
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslím si, že důvodem pro to je chlazení motoru. Tam spíš půjde o těsnění hřídele a materiál ozubených kol, které zřejmě nejsou stavěné na trvalý provoz. Jinak, už jste zkoušeli hlučnost zubovky ?mozeg píše:Oni sice pisu ze po 30min vypnut.Ale dalo by sa urobit to ze by sa z boku navrtali diery a ofukovalo bysa to nizkootackovym ventilatorom.

- delta4
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no ono defakto lze pouzit na olej jakekoliv cerpadlo pokud snese se olej z materialem
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To teda defakto nejde...delta4 píše:no ono defakto lze pouzit na olej jakekoliv cerpadlo pokud snese se olej z materialem

- delta4
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
pokud je cerpadlo zubove nebo snekove tak je to jedno temner
pouzitelne oleje : viplachovy olej hidraulicky olej transformatorovy olej
prevodovy pro automaticke prevodovky tlumicovi olej ty to oleje sou nektere ridke jako voda -+ asi tak nak
pouzitelne oleje : viplachovy olej hidraulicky olej transformatorovy olej
prevodovy pro automaticke prevodovky tlumicovi olej ty to oleje sou nektere ridke jako voda -+ asi tak nak
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To máš pravdu, průšvih je, že většina levných čerpadel na vodu je odstředivá a tam už to vadí.delta4 píše:pokud je cerpadlo zubove nebo snekove tak je to jedno temner
Jinak s tím zbytkem souhlasím, nicméně to jsou speciální oleje a asi je nebudou mít jen tak v nějakým běžným krámě... A cena asi taky nebude malá. Nicméně si pořád myslím, že tam bude problém s viskozitou, kdy u stěn trubky/bloku to bude proudit pomalu a uprostřed rychle.
Další věc, co mě tak napadá - jaká je měrná tepelná kapacita těchhle olejů ? Tohle jsem popravdě nikdy nezkoumal, takže nevím, v jakých hodnotách se řádově pohybuje, ale pokud je přibližně stejná, nebo menší, než u vody, tak bych o tom oleji radši vůbec neuvažoval. Malá kapacita znamená potřebu rychlejšího proudění, protože takové médium "vsákne" míň tepla na jednotku objemu. A čím rychlejší proudění, tím víc se bude projevovat jeho nerovnoměrnost v průřezu trubky a tím pádem bude horší přestup tepla a celá účinnost jde do kopru...
Nechci působit dojmem někoho, kdo kategoricky odsuzuje něco, co sám nemá vyzkoušené, nicméně až potud jsem vycházel z obecných fyzikálních zákonů. Teoreticky. Pokud si to někdo chcete vyzkoušet, tak směle do toho, samotného by mě moc zajímalo, jak se to bude chovat v praxi. Protože teorie je jedna věc, a praxe zas druhá...

- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jistě že se to musí zkusit. Já v tomto případě pouze porovnávám olej s vodou a na základě teoretických úvah (diametrálně odlišné vlastnosti oleje ) jsem postavil teorii, že to nebude nic moc. Teď už jenom zbývá, aby mi jí někdo buď potvrdil, nebo vyvrátil. Já už víc udělat nemůžu.Flegy píše:no jo..ale to takle muzes mluvit i o vode...a z urciteho hlediska i o vzduchu, ale u neho se to ani moc neprojevuje.proste se to musi zkusit