Maxtor a "Chyba ctecni disku"

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Maxtor a "Chyba ctecni disku"

Příspěvek od Butcherson »

Zdravim!
Nevite nekdo proc me Maxtor 80 GB (hadam diamond plus 9) nahle pri spusteni pocitace zahlasi "chyba cteni disku" a nejde s tim nic udelat?Zkousel sem vse..prohazovat kabely,davat do jinych pocitacu a tak..jedina cesta ven je format :(
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

ntfs ?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Maxtor a "Chyba ctecni disku"

Příspěvek od Shit »

Butcherson píše:Zdravim!
Nevite nekdo proc me Maxtor 80 GB (hadam diamond plus 9) nahle pri spusteni pocitace zahlasi "chyba cteni disku" a nejde s tim nic udelat?Zkousel sem vse..prohazovat kabely,davat do jinych pocitacu a tak..jedina cesta ven je format :(
A firemní utilita na disk?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zalezi na tom, co je poskozeny, jestli povrch disku nebo elektronika, nebo jen data
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Karel Bachor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karel Bachor »

no když tam je chyba tak je ten disk asi špatnej no ne? Tak ho pošli na reklamaci oni to posoudí a třeba ti ho potom opraví máš to lepčí než se s tim trápit pořád dokola
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Karel Bachor píše:no když tam je chyba tak je ten disk asi špatnej no ne? Tak ho pošli na reklamaci oni to posoudí a třeba ti ho potom opraví máš to lepčí než se s tim trápit pořád dokola
To je ten problém. Chyba může bejt i jinde a pak zaplatí neoprávněnou reklamaci..
Karel Bachor
Nováček
Nováček

a kdepa by byla jinde dyž je asi špatnej disk he? asi třeba v myši ne? dyž blbne disk tak ho pošlu na reklamaci a buď mě za třicet dnů daj novej nebo prachy nesrat se snima-a kydyž blbne třeba klávesnice tak pošlu na reklamaci klávesnici a ne disk-ty musíš bejt fakticky ňákej vadnej furt hledáš problémy tam co nejsou nemáš to doma ňáký na hovno co?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Karel Bachor píše:a kdepa by byla jinde dyž je asi špatnej disk he? asi třeba v myši ne? dyž blbne disk tak ho pošlu na reklamaci a buď mě za třicet dnů daj novej nebo prachy nesrat se snima-a kydyž blbne třeba klávesnice tak pošlu na reklamaci klávesnici a ne disk-ty musíš bejt fakticky ňákej vadnej furt hledáš problémy tam co nejsou nemáš to doma ňáký na hovno co?
To je přece jasný, v disku praskla žárovka, tak to nejede :-P
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

To je ono - žárovka! Stačí přece disk rozebrat, vyměnit žárovku, znovu sešroubovat a už to maká. Snadný, rychlý a elgentní řešení (Bachor TM licenced) a nemusíš se zatěžovat s reklamací...
..
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Reklamace-vymena disku-a...nic

No diky za reakce,ale chyba paradoxne neni v disku.Disk sem na reklamaci dal,oni za 3 dny disk vymenili za novy,ale po nainstalovani vseho softwaru se chyba zopakovala.Takze zase format..Nevim jestli to muze byt chyba desky(mam JetWay Alioth PE) nebo proste nejakej soft boří disk..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Vypadá to na nějakou nekompatibilitu. S JetWay mám zkušenost pouze na jednom PC a tam všechno v pohodě, ale 1 stoj je málo a nějaký vyjádření.

Co se týče disků, používám WD a nikdy se mi nikde nic podobného nestalo.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Reklamace-vymena disku-a...nic

Příspěvek od Shit »

Butcherson píše:No diky za reakce,ale chyba paradoxne neni v disku.Disk sem na reklamaci dal,oni za 3 dny disk vymenili za novy,ale po nainstalovani vseho softwaru se chyba zopakovala.Takze zase format..Nevim jestli to muze byt chyba desky(mam JetWay Alioth PE) nebo proste nejakej soft boří disk..
To vypadá na diskovej řadič na bordu-dělá to i s jiným diskem? Nemáš to moc overclock?
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ne,ne..taktly to nema.Jenom grafarnu a to jen obcas.To tim nebude..Jiny disky sem zkousel,ale prusvich je to,ze se ta chyba nevyskytne hned pri zapojeni,ale az v prubehu treba 5 dnu.Jiny disky sem pripojoval na max.3 dny..Oba Maxtory obcas pri bootu hodi hlasku,ze nemuzou najit systemovej disk..ale to resi boot z diskety Maxtoru nebo win..
Karel Bachor
Nováček
Nováček

no sem to čet kolikrát za sebou a vůbec ti nerozumím jak jako to rači upřesni děkuju
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

pavel.minarik píše:Vypadá to na nějakou nekompatibilitu. S JetWay mám zkušenost pouze na jednom PC a tam všechno v pohodě, ale 1 stoj je málo a nějaký vyjádření.

Co se týče disků, používám WD a nikdy se mi nikde nic podobného nestalo.
Ty máš štěstí, já mám na WD smůlu - jinak byl výbornej :( Mě se to nelíbí.Typoval bych to asi na desku. Ale tohle reklamovat, to bude asi docela problém....Ale už jsem to zažil asi před cca 3-4roky. Kámoš měl "v prd*li asi 5disků, stále reklamoval(onan*e), pak uhrál nový prkno a bylo to OK :) :)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

jestli ti to delaji oba dva disky, je pravdepodobnejsi, ze bude nejakej binec v radici, treba te pomalu opousti, semtam v nem neco "preskoci" a podrbe to data
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Karel Bachor píše:no sem to čet kolikrát za sebou a vůbec ti nerozumím jak jako to rači upřesni děkuju
To je OK. To se časem naučíš, taky jsem se musel ze začátku víc učit a míň mluvit. Ne že bych byl nějakej odborník, to rozhodně nejsem, ale tu odpověď Butchersona jsem snad pochopil OK.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Dony píše:jestli ti to delaji oba dva disky, je pravdepodobnejsi, ze bude nejakej binec v radici, treba te pomalu opousti, semtam v nem neco "preskoci" a podrbe to data
Moje řeč. Ale bude porod to vyreklamovat :( :(
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Stejny disk to urcite neni,protoze sem si napsal seriovy cislo,ktery na tom Maxtoru je..Udelal sem velkou chybu,ze jsem se nepidil po pricine.Jen sem vzal disk a spechal domu.Myslite,ze by mohla byt pricina napr. v neoficialnich driverech(mel Omegy)?Jinak uz vazne nevim...pokud se to stane znovu,musim asi reklamovat desku nebo proste celou sestavu(koupil sem to u stejne firmy)Dekuju vsem za reakce!Ted aspon zalohuju kazdy 2 dny :oops:
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Snazte se prosim diskutovat trochu k tematu. Prispevky nesouvisejici s tematem jsem promazal.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“