Je tam posledni verze BIOSu.
Nevite nekdo co s tim? Diky za kazdou radu.
Zkusenosti:
Moderátor: Eddward

Pokud se nepletu, tak oboji. Jak restart z winu, tak treba restart po upravach v biosu.Wilik píše:1. stava se to jen po restartu? - a to tlacitkem na skrini nebo z winu?
Dal jsem v biosu restore defaults, manualne vymazat cmos jsem nezkousel.2. zkousel jsi clear cmos a nechat to s defaultnim nastaveni BIOSu?
Je to SATA HDD, pokud se nepletu, tak tam se snad master/slave nenastavuje. Nebo jsem vedle?3. HDD mas jako master nebo cable select?.

Tim že nenaběhně předpokládám že nenaběhne vůbec ani do BIOSU. Hm... nevim. Zkus jestli to naběhne s jinou ramkou. Ale je to divný... já když sem měl problém s RAMkama na tejhle desce, tak sem se vždycky dostal aspoň do BIOSu. Nakonec sem ale musel ramku reklamovat.miso23 píše:Tak mam taky problem.Bratranec chcel taktnut CPU tak som ho isiel pretaktovat.Ma Athlon 2800+ a tuto dosku,RAM Apacer 512MB.Nastavil som RAM na 266MHz,casovanie 3-4-4-10 1T a zvysil som FSB z 200 na 220.Ulozil som nastavenia a potom uz comp nenabehol.Tak som isiel samozrejme vymazat CMOS.Ale comp stale nechce nabehnut.Skusal som aj vytiahnut baterku na minutku,no stale nic....Poradte pls co s tym

No bohuzel ja ma stejny problem s tou deskou ze mi bezi ramky na 333 Mhz a to mam OCZ, ramky su v pohode da se z nich vyzmykat vela skusal som na jinych deskach ale na mojej K8N jedu na 333MHzscream píše:Zdravim mam doma tuto dosecku a na nej athlon64 2800+ Newcastle 9x200 + RAM 2x512MB pc400 apacer a pqi. Chcem sa opytat ci sa neda natvrdo nastavit frekvencia RAM, pripadne nejaka rozumna delicka pretoze procak zvlada stabilne nieco okolo 2400Mhz ale pri tejto frekvencii mi bezia ramky max na 342 (DDR) Mhz. Totiz ak nastavim
FSB na 200 a ramky na 400 tak bezia na 333
FSB na 200 a ramky na 333 tak bezia na 333
FSB na 267 a ramky na 266 (s 333 to nerozbeham) tak frcia na 342 procak bezi na 2,4Ghz
FSB na 260 a ramky na 333 ( posledna frekvencia na ktorej sa pri nastaveni 333 dostanem do windowsu) tak bezia na 426 a to uz prme vyhodi hned chybu aj pri najhorsich casovaniach a tiez uz stracam na takte cpu
FSB 300 ramky na 200 (na 266 ich nerozbeham) znizeny nasobic na 8x bezia na 300
FSB 269 je maximum pre nastavenie ram na 266 vtedy je prekvencia 358
Moj sen je aby procak bezal na 2400Mhz a ramky na 400 ale to asi nepojde preto mi doporucte nejaku alternativu a hlavne kompromis medzi frekvenciou CPU (FSB) a RAM.
Uz som z toho hotovy a neviem co by som este mohol vyskusat.

Já taky z CZC. Zkoušel si flashnout BIOS? Mě to v mnohém pomohlo.brabee píše:Bohužel se musím přidat - ani mě nejedou RAMky na 400 MHz, ačkoliv mam značkový Kingstony. Takže to mam na 333 MHz a CL 2.5, na druhou stranu, na 400MHz by mi to jelo s CL 3. Takže to zase tolik neřešim, jestli se nepletu tak výkonově by to mělo být zhruba stejné.
Jinak je deska bez problémů (ťuk ťuk) a komp je stabilní.
Jen tak mimochodem, odkuď tu desku máte? Já z Czech Computers...

Co je to v mnohém?Asysy píše: Já taky z CZC. Zkoušel si flashnout BIOS? Mě to v mnohém pomohlo.

No tak jednak sem si k tomu koupil 2x256 OEM paměti. Ta jedna nefungovala tak sem ji musel vrátit. Protože sem byl nedočkavej tak sem si došel druhej den hned koupit novou ramku do místního shopu, jenže comp nenaběh ani s tou. Říkal sem si že to neni možný tak sem tam dal novej bios a už to jelo. Navíc před tim novým BIOSem to šlo taktnout jen na 230MHz FSB a po něm na 262. Víc to bez napětí nejde.(jde ale ne stabilněbrabee píše:Co je to v mnohém?Asysy píše: Já taky z CZC. Zkoušel si flashnout BIOS? Mě to v mnohém pomohlo.A jakou máš verzi? Já 1011.500.