Spellcross - Poslední bitva

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Spellcross - Poslední bitva

Příspěvek od SpeedyGT »

Čus all...tak co pařili ste tuhle hru někdo? Parádní česká hra, parádní příběh, na tu dobu dobrá grafika, pořádná hra u který sem na dost dlouho zakotvil a občas si eště zavzpomínám jaký to bylo proti Other Side...Prostě mi to nějak už chybí a taky se řikalo že vyjde novej díl...i když to už je docela dlouho co se to říkalo. Ale určo by to stálo za to...

Zde jsou nějaké linky o hře
http://www.stud.feec.vutbr.cz/~xjerab11 ... ross2.html
http://simsoft.ic.cz/recenze/spellcross/spellcross.htm
http://vypalcd.wz.cz/spellcross.htm
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Že by slovenský bratia chystali pokračování? Bylo by to dobrý. Tohle je jedna z nejlepších her, kterou jsem měl tu čest hrát, ale bohužel nikdy nedohrál. Dostal jsem se až tam, kde byli ti kamení golemové nebo co to bylo a pak jsem se k tomu nedostal :(
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Vim co myslíš...musiš si pořádně vyzbrojit armádu, kupovat nový tanky - teď nevim co tam šlo teda koupit - a do nih...já sem dělal lákačku Hummer, později UDES (jestli tam už de)...ale dohraj, stojí to určitě za to, ten konec je...nebudu ti řikat co se stane...boží
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

jj, taky jsem to tak dělal - vylákat a zničit :) Jenže mě dycky nejvíc naštvalo, když mi Other side zničili nějakej tank s vysokým experience
Možná to ještě zkusím dohrát jestli mi to XPčka sežerou...
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

No jasně. Musiš taky savovat - tos určo taky dělal. Taky mě to nasralo. Poprvý když sem to dohrál tak sem snad měl ztráty:
Pěchoty: 4
Lehký tanky: 2
Těžký tanky: 0

Prostě v poho. A to ty pěchoty byli rangeři, který sou nahovno...

Podlě mě sou nej: Pěchota - Komando, občas těžká pěchota nebo ty lítací šoumeni
Lehké tanky - Tak snad Radar - je potřeba nejvíc
Těžké tanky - UDES, M1 Abrams, Destruktor

Prostě UDES s 12 hvězdama je nej...Ten destruktor je taky dost cool ale nějak sem si na něho nezvyk
Sirius11
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirius11 »

Mě se nejvíce osvědčili ty UDES, jestli to byly ty co si myslým, už se moc nepamatuji. Ale od té doby co šli ty tanky jsem dohrál zbytek hry jen s nima a nějakou protileteckou.
Základní deska Asus A8N-SLI Premium, nForce4 SLI, sc 939, 2x PCI-E, SATA II RAID, 2x GbLan, FireWire, 7.1 audio - CPU AMD Athlon 64 4000+, San Diego - RAM 2GB DDR400 - GeForce 8800 GTX 768Mb - HDD 2 x Western Digital 250GB, 7200rpm, Serial ATA II, 8MB, WD2500KS - DVD-RW Pioneer DVR-110 16x/16x - SoundBlaster AUDIGY2 ZS, 7.1
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Spellcross mě hodně moc bavil :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Sirius11 píše:Mě se nejvíce osvědčili ty UDES, jestli to byly ty co si myslým, už se moc nepamatuji. Ale od té doby co šli ty tanky jsem dohrál zbytek hry jen s nima a nějakou protileteckou.
To jo... Takovej UDES na 12* dokázal udělat pěknou paseku. Začalo u Piranhy a zkončilo u destruktora. Protileteckou byl snad nej Roland.
U mě v týmu nikdy nechyběly zpočátku M106 a piranhy (útok na Deartora) a potom M109 a M1Abrams, celej Spellcross sem potom zakončil s hafo vozítek MLRS (a že byly móódně dobrý) + nějakej ten UDES... :twisted:

A co potom jednotky wod OS? Nejlepší z nich: Conjueři a Démoni (dalo se na nich slušně vylepšit XP :) ) a potom takový ty Pevnosti strachu, Breorni, Rytíři řádu smrti a nebo "napodobenina" MLRS Mechanickej mamut :D ...prostě parádně udělaná hra. Doufám že z tou dvojkou to byla pravda a nakonec vyjde...

Zkoušel ste spustit Spella na WinXP? Mě to nějak nešlo a chtělo to CD :? Přitom je to original...
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dex_Holland »

ahoj.ja to v xp z originálky pustil bez problémů,teda až na jeden a to dost podstatnej a nevim c os tim.
jedna se o chyby v grafice.v barvách.je to cely takovy ružovo žluto oranžovy nebo co.Nepomáhá ani patch a zkoušel jsem si ruzně vhrát s kompatibilitou a nic.mam grafiku x1600pro a win xpsp2...nevite někdo co s tim?(když jsem si sehnal save po tom uvodnim kole ,až teprv jde měnit rozliško,tak jsem ho změnil a žadnej vysledek).štve mě to protože to je absolutně skvělá hra se super atmosférou.
napoprvy jsem udělal tak dvě mapy a dalši jsem nedokázal dat.ale pak jsem to dohrál asi 2x...chce to zkoušet,sejvovat ,kombinovat armády a je to:-)
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

dex: problem bude asi u tej grafiky . Na novych to uz asi neslape ako ma ...

Spellcross 2 asi nerobia a nepocul som zeby nieco tomu nasvedcovalo. Par krat som sa aj pytal mailom ale zrejme nesmu vyzradzat co vyvijaju taze som sa nedozvedel nic :x
XBOX360
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

hláška commandos - "problémy?" neměla chybu :-).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Shack píše:dex: problem bude asi u tej grafiky . Na novych to uz asi neslape ako ma ...
Spellcross 2 asi nerobia a nepocul som zeby nieco tomu nasvedcovalo. Par krat som sa aj pytal mailom ale zrejme nesmu vyzradzat co vyvijaju taze som sa nedozvedel nic :x
No já to pařil na 6600GT a žádný chyby mi to nedělalo...
Paul píše:hláška commandos - "problémy?" neměla chybu :-).
Nojo, komando :) . Ano pane, rozumím atd, hlášky sou u týhle hry opravdu velkou předností. Někdy sem si i jen tak klikal mezi jednotkama abych si je poslech :oops:
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

problém v grafické kartě,tomě bylo jasny,ale neexistuje zpusob jak to pořešit?
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

jj spellcross skvela hra ,tet sem si koupil znova original (od excaliberu) pote co sem ten puvodni nekde stratil :-D . A na XP semito nepodarilo rozjet ani zaboha kdyz uz semi podarilo vyhrat z kompatibilitou a hru rozjet tak nedokazala detekovat CD a to ani z patchem 1.06. Takze sem to vyresil jednoduse DosBox 0.70 + D-Fend 3 Beta par nastaveni a vypada to lip nez kdyby to jelo nativne pod windows :-D (prez nastaveni D-fend filtruju obraz pomoci OpenGL). A reknu ze je to jedna z nejlepsich RTS co sem kdy hral.
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

turn based:-) a souhlasim,jdu zkusit to d-fend uvidim co to udělá
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

z bonus web fora .Nejsem autor!!
CD Problém
Nevím na jakém OS to spouštíte, ale pro XP je nutný opravný updat verse 1.06 přímo od autorů hry. Updat právě řeší opravu přístupu k CD-ROM pro vyšší systémy než byla 98. Updat taky umožnůje nastavit jinou CD-ROM (písmeno), než z kreré se instalovalo. Doporučiji použít některý program pro virtuální CD-ROM. A hru spoušet z ní. Z alkoholem 120%, nebo CloneCD mám dobré zkušenosti. O nutnosti nastavit v XP kompatibilitu jistě už víte. . Ahoj.
snad vám to pomůže
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ještě tady,taky jsem to "ukradl" na bonuswebu
Lumír Procházka (Lumca) [9.12.2005 7:23] - odpověz
Spellcros pod WinXP

Spellcros pod WinXP sp2 jde nainstalovat. Takto:

1. Na CD Spellcrosu je Instal.exe, vytvoří se kopije na plochu.

2. V tého kopii se přes pravé tlačítko myší otevře kontextové menu a zvolí Vlastnosti, pak kartu kompatibilita. A nastaví se kompatibilita Win98/Milenium(přibližně :-)), zobrazení pro celou obrazovku (nelze zobrazení v okně), a automaticky pamět pro včechna nastavení.

3. Instalace se spustí z kopie na obrazovce.

Nezapomeň nastavit zvuk setup.exe. Při tomto způsobu instalace jsem nikdy neměl problémy. Samozdžejmě i pro spuštění hry je nutno nastavit kompatibilitu, popsaným způsobem. Path 1.06 je zde na bonuswebu, pro funkci na XP je nutný. Dále je vhodné používat virtuální CD-ROM. Lze provést instalaci z vitruální CD, ale je ji nutno ve správci XP nastavit tak, aby byla systémen zobrazena jako první, a teprve za ní skutečná CD-ROM(na písmenech nezáleží). Je bezpodmínečně nutné, aby se písmeno virtuální CD-ROM neměnilo, vložením jiných paměťových médii (Flesh, externí disky apd..). Zvolit písmeno tak, aby byla mezera pro další disky. Např V-virtuální a W pro skutečnou CD-ROM. Ať se Ti dopře paří. Ahoj.
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

to sem vsechno zkousel (dokonce sem oba ty prizpevky co si sem postnul zkousel) ale asi se neco vy systemu od te doby zmenilo (nejaka aktualizace nece zmenila nebo tak) protoze mi zadny z tech postupu nefungoval. Proto sem nakonec zkusil dosbox a ten d-fend (d-fend dokonce umoznuje vytvorit zastupce na plose a pak ani nepoznas ze se ti to spousti prez dos box :-D.
A korat si musi clovek chvili pohrat s nastavenim (cim to filtrovat jakou pridelit pamet atd), Dokonce myslim umoznuje pripojit Image jako CD ze nemusis mit v PC ani virtualni mechaniku 8-)
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ted to zkoušim,ta grafika je ok,ale to cedo to po mě furt chce,mam mountlej img v daemonu...mohl bys mě popsat jak to nastavit?
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

To mi tez jednou udelalo (cele sem to preinstaloval - instalaci sem provadel tez pres ten D-fend) a pote nakopiroval patch 1.06. Na email sem ti poslal muj konfiguracni soubor se kterym mi to bezi :-)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“