Nefunkcni mikrofon
Moderátor: CageJ
- Matasek
- Nováček

-
Nefunkcni mikrofon
Ahoj uz pul roku se piplam z mikrofonem a porad mi nejede tak sem se nastval a pisu tady.Mam zakladni desku Epox EP-8RDA3+ a v tom samozrejme integrovanou zvukovku.Skousel sem uz tolik veci prosim pomocte mi!Ovladac mam C-media 3D Audio
- Matasek
- Nováček

-
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Matasek
- Nováček

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Matasek
- Nováček

-
- NobodyLovesMe
- Začátečník

nemohl to být i můj problém? viz. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ght=audigyTomV píše:Máš přepnutej kodek do režimu stereo ? Pokud ne a je přepnutej do režimů kvadro, nebo 5.1, tak mikrofon nerozchodíš, protože má kodek všechny konektory přepnuté na výstup...
zatím jsem to znovu nezkoušel
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Trpělivost přináší ovoce (teda ode mně to sedíMatasek píše:Prominte ze sem to o Vas rekl ale jsem zvykly na odpoved do 2 dnuKde se prosim vas nastavuji ty kodeky?
Kodekem jsem myslel ten AC97 čip na desce, konkrétně na 8RDA3+ je CMI 9739 (nevím sice, jakou máš revizi; já mám vedle v kompu revizi 2.1 a tam je ta C-Media, ale imho to bude stejný na všech). Tyhle kodeky mají jen tři analogové jacky, ale umí jejich funkci přepínat podle potřeby - v režimu stereo je to mikrofon, linka vstup a linka výstup; v režimu kvadro je to linka vstup, přední výstup a zadní výstup a nakonec v režimu 5.1 jsou všechny tři konektory obsazené šesti výstupními kanály. Z toho vyplývá, že pokud potřebuješ na takovou zvukovku připojit mikrofon, musí být přepnutá do takového režimu, který mikrofonní vstup má. A to je jenom stereo režim. Nastavuje se v tý C-Mediácký utilitě ke zvukovce, instaluje se s ovladačema, měl bys jí tam mít... Má obvykle vlastní ikonu v trayi.
2 NobodyLovesMe : To je trochu jinej případ, tam je to čistě softwarová záležitost (protože mikrofonní vstup je samostatný) a bude to zřejmě problém v routování v kX DSP, nebo případně bug v kX driveru. Já už s kX nějakou dobu nepracoval, takže si to už pořádně nepamatuju a nemůžu tak odborně poradit.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Ano už mám verzi 3538i,dá se k tomu sehnat celkem slušné množství pluginů,tak třeba i nějaké šikovné rozšíření k mikrofonu bude.Z Audigy 2 ZS jsem byl původně docela zklamaný,ale teď vidím,že ta karta sama o sobě je šikovná a umí toho hodně,jen se k ní musí dobře napsat ovladače.TomV píše: Koukal ses, jestli nevyšla nová verze ?