Nefunkcni mikrofon

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Matasek
Nováček
Nováček

Nefunkcni mikrofon

Příspěvek od Matasek »

Ahoj uz pul roku se piplam z mikrofonem a porad mi nejede tak sem se nastval a pisu tady.Mam zakladni desku Epox EP-8RDA3+ a v tom samozrejme integrovanou zvukovku.Skousel sem uz tolik veci prosim pomocte mi!Ovladac mam C-media 3D Audio
Matasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Matasek »

Poradte prosim.Uz sem se tady dival na forum ale z tech co jim nejede mikrofon nikdo nema EP-8RDA3+
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

jakej mikrofon? dyt na to neni potreba zadnej soft...zapojis a slape ne?
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
Matasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Matasek »

No mne nejede .Sakra! :(
Matasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Matasek »

Kdyz mi nejel ten mikrofon tak mi kamos toto forum doporucil.Ale ja nechapu proc myslel jsem ze to tady bude lepsi ale jak jde videt fsichni se muzou pretrhnout aby mi pomohli.Co se da delat.Prerusim retezec ,Nazdar
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Máš přepnutej kodek do režimu stereo ? Pokud ne a je přepnutej do režimů kvadro, nebo 5.1, tak mikrofon nerozchodíš, protože má kodek všechny konektory přepnuté na výstup...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Matasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Matasek »

Prominte ze sem to o Vas rekl ale jsem zvykly na odpoved do 2 dnu :oops: Kde se prosim vas nastavuji ty kodeky?
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

TomV píše:Máš přepnutej kodek do režimu stereo ? Pokud ne a je přepnutej do režimů kvadro, nebo 5.1, tak mikrofon nerozchodíš, protože má kodek všechny konektory přepnuté na výstup...
nemohl to být i můj problém? viz. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ght=audigy
zatím jsem to znovu nezkoušel
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Matasek píše:Prominte ze sem to o Vas rekl ale jsem zvykly na odpoved do 2 dnu :oops: Kde se prosim vas nastavuji ty kodeky?
Trpělivost přináší ovoce (teda ode mně to sedí :roll:) :).

Kodekem jsem myslel ten AC97 čip na desce, konkrétně na 8RDA3+ je CMI 9739 (nevím sice, jakou máš revizi; já mám vedle v kompu revizi 2.1 a tam je ta C-Media, ale imho to bude stejný na všech). Tyhle kodeky mají jen tři analogové jacky, ale umí jejich funkci přepínat podle potřeby - v režimu stereo je to mikrofon, linka vstup a linka výstup; v režimu kvadro je to linka vstup, přední výstup a zadní výstup a nakonec v režimu 5.1 jsou všechny tři konektory obsazené šesti výstupními kanály. Z toho vyplývá, že pokud potřebuješ na takovou zvukovku připojit mikrofon, musí být přepnutá do takového režimu, který mikrofonní vstup má. A to je jenom stereo režim. Nastavuje se v tý C-Mediácký utilitě ke zvukovce, instaluje se s ovladačema, měl bys jí tam mít... Má obvykle vlastní ikonu v trayi.

2 NobodyLovesMe : To je trochu jinej případ, tam je to čistě softwarová záležitost (protože mikrofonní vstup je samostatný) a bude to zřejmě problém v routování v kX DSP, nebo případně bug v kX driveru. Já už s kX nějakou dobu nepracoval, takže si to už pořádně nepamatuju a nemůžu tak odborně poradit. :( Koukal ses, jestli nevyšla nová verze ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

TomV píše: Koukal ses, jestli nevyšla nová verze ?
Ano už mám verzi 3538i,dá se k tomu sehnat celkem slušné množství pluginů,tak třeba i nějaké šikovné rozšíření k mikrofonu bude.Z Audigy 2 ZS jsem byl původně docela zklamaný,ale teď vidím,že ta karta sama o sobě je šikovná a umí toho hodně,jen se k ní musí dobře napsat ovladače.
Matasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Matasek »

No mam to prepnute na stereo a porad mi to nejede:(Zanesu to do opravny a reknu jim at mi tam namontujou mikrofon tot vse Dik moc :wink:
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“