Projekt: ChrasTake

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Projekt: ChrasTake

Příspěvek od martin850 »

ahojte,
dnes som zacal robit bednu, zatial to bude len striekanie a male doplny, kedze majitel bedne nema dostatok financii na razantny tunning, no ale aj tak vam to chcem ukazat, pretozenedavno som robil pre kamosa doplnok ,,cierna diera" ktory je tu: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=63243 a stoobi mi povedal, ze je fajn nastriekana a ze by som mal spravit casemod, preto som ho chytil za slovo a kamos mi dal jeho bednu nech striekam.
Jemu sa paci kombinacia cervenej a modrej, preto som to vymyslel nasledovne:

v zaklade bedna vyzera takto (bola kupena ako najlacnejsie riesenie pre fajn pocitac, ale bedni sa nekladol velky vyznam):
Obrázek

na striekanie ako u prveho modu pouzijem tento sprej+bezfarebny leskly lak rovnakej znacky
Obrázek

tak a tu je predok po oddeleni plastov. ten regulator v malej pozicii je k 12cm Thermaltaku co je pod mechanikou. ten som robil uz davnejsie, ta diera jekvetinac, okolo je tahokov. kvetinac a modry plast budu cervene, aby spolu pasovali. tahokov chcem len priesvitnym lakom, aby sa leskol.
Tiez prerobim tie tienidla na diodach, lebo taketo sa do bedne nehodia, urobim tam ,,ciru optiku" a vnutro nastriekam na strieborno.
Obrázek

tu je to pripravene na striekanie
Obrázek

no a takto to vyzera po 4 vrstvach cervenej a jednej vrstve bezfarebneho, ale to este budem brusit, lebo to este neni ono.
Obrázek
Obrázek

tak zatial som v takomto stadiu, dnes by som chcel dokoncit lakovanie cervenych casti a tiez mam uz vyrezane plexi na tie svetielka.
biele casti sa budu lakovat na modro a chcel yb som robit kombinaciu lesklej a matnej tej istej farby, napada ma, ze vacsian bude leskla a kde ma bedna prelisy v predu, tam bude matna a potom to bude z toho predku pokracovat po celej bedni, aby to podobilo ako celok.
Dodam este fotky zbytku bedne, lebo uz je tam spravene osvetlenie, na streche vetrak a okno z gravirom.

Teraz vas prosim, ak mate niekto vacsiu fotku tejto bedne v zaklace prosim dajte mi ju, vymenim ju za tu vrchnu a tiez by som bol rad keby ste napisali svoje nazory ako dobre skombinovat modru lesklu a matnu na celej ploche bedne aby pasovala k predku.
No a este mi mozte napisat aky nazov by ste tomu dali, ak bude nejaky dobry, ten potom nastriekam matnym lakom na leskly niekam nabok.

tak sa prosim vyjadrite...

EDIT: vymenil som 1 fotku

EDIT 13.5.: takze zasadne pokrocenie podla noveho pravidla davam do prveho postu nahlad a je to lakovanie plechov: (viac fotiek na strane 3)
Obrázek

EDIT 3.7.: hotove okno, pokracovanie na str. 4
Obrázek
Naposledy upravil(a) martin850 dne čtv 13. črc 2006, 18:37, celkem upraveno 11 x.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
KasMen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KasMen »

zatim to vypada nadejne,libi se mi ten vetrak s kvetinacem :wink: novy fotky urcite dodej :P a ty barvy skus udelat jakoby do ztracena
ASRock H370M-ITX/ac | Intel Core i5-8500 | SilentiumPC Fera 3 | HyperX Fury Black 16GB 2666MHz
Samsung 970EVO Plus 2TB | WD Blue 2TB | Seasonic SS-360GP | COOLTEK JB-U2 | LG IPS235P | Win 10 Pro
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Zatím není co kritizovat. Měl bych dotaz, co je to na tom fanu za špici...vím, že jsem to někde viděl, ale nedokážu si vzpomenout, k čemu to primárně slouží...

Každopádně, když jsem viděl fotky toho podařenýho laku, tak jsem si řekl, že to musím taky zkusit, takže jsem jednu case stříknul lesklou černou a snažil se dosáhnout zrcadlového efektu. Tady jsou nějaký fotky, ta druhá není moc podařená, ale pro představu.

Obrázek
Obrázek

:wink:

Ale jinak se těším na další foto...
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

:lol:
Ty vole koukal jsem na tu první fotku jak idiot a pořád jsem si řikal co to má jako znamenat dvě petky na jednej fotce. Už jsem ti to chtěl i napsat, a pak mi to došlo... :lol:

Jinak ještě jedno ot: 2Stoobi: Děláš si prdel? To už zase děláš novej mod?
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

:) notak on to je takovej rychlej mod, jen jako odpocinek vramci uceni na maturitu.

jo, na ty prvni fotce to vypada celkem realne, ale stejne v realu to je hezci. Jinak diky!

A omlouvam ze autorovi za pleteni se do thredu, kdyztak sorry. Jen me zaujala ta kvalita laku, tak jsem si rikal, ze se mi to musi taky povest. Hlavne se mi libi, ze potom muzu jezdit nehtem a neposkrabe se to...proste skoro jak na aute. A bezbarvej lak na tom neni...

Snad brzo rozjedu svuj new web, kde bude tutorial...
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

KasMen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KasMen »

2Stoobi: JJ,vypada to zajimave,taky sem si rikal pros fotis dve flasky :wink:
2Cujo: Pekna stranka :-D
ASRock H370M-ITX/ac | Intel Core i5-8500 | SilentiumPC Fera 3 | HyperX Fury Black 16GB 2666MHz
Samsung 970EVO Plus 2TB | WD Blue 2TB | Seasonic SS-360GP | COOLTEK JB-U2 | LG IPS235P | Win 10 Pro
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

KasMen píše:2Stoobi: JJ,vypada to zajimave,taky sem si rikal pros fotis dve flasky :wink:
2Cujo: Pekna stranka :-D
tj je tam hodne navodu a napadu :)
KasMen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KasMen »

To je no,a dost zajimavejch :)
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

2 stoobi: tak ten spic na vetraku je primarne urceny ako spic vrtule pre modelarske lietadielka (rovnaky som puzil v mode cierna diera, len tam som ho nechal dlhsi, kedze bola hlbsia diera)

no chcel by som bocnicu podobne ako stoobi, len medru a nato matny nejaky nazov modu. myslite ze ked ten lak este vylestim TEMPOm, bude sa lesknut viac?

EDIT: na tej stranke http://www.mnpctech.com/casemodstore.html je uplne hore v lavo tkaa modra bedna z plamenmi, rozmyslal som, ze to yb sa mi pacilo, keby to co je tam modre by som mal leskle a to co ej tam biele by som mal matne. co vy nato? a viete mi poradit ako nato urobit sablonu tak aby podnu nezatekala farba?
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

me by zajimalo jak to udelat aby to bylo leskle a to bile matne.. neco takoveho planuju ale s jinym motivem
ad sablona:vzdyt to tam mas pekne popsane
obkresilis si to na case,vezmes tenkou oboustrannou lepcici pasku, obtahnes obrysy plamenu, nalepis "balici papir" na celou kejsu, z tech plamenu opatrne odriznes ten papir, osmirglujes, nastrikas, za 15min sundas papir, tu lepici pasku z plamenu, obtahnes fixou jestli chces jinak barevne okraje a mas to ;)
btw..nevim kde sehnat tak tenkou oboustranou izolacku..byl sem v papiraku a tam meli jenom hodne tlustou(asi 3cm) na sirku.. zkusim este do velkoobchodu
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

Cujo píše:...
fajn skusim, len sa bojim, ze ked to budem rezat, aby som nespravil skrabanec do laku
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

nerez to jenom udelej v rohu dirku a pak do urez uz ve vzduchu..
az se to nebude dotykat case.. doufam ze mi rozumis :-D
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

2 Cujo: ano pochopil

takze slubil som fotky celej bedne ako to s nou vyzera, tu je celkovy pohlad, samozrejme bez predku, lebo ten je umna v lakovni:
Obrázek

pohlad na vetrak na streche
Obrázek

vnutri svieti kazdy MOLEX a aj silencer som podsvietil:
Obrázek

terajsie okno do bocnice:
Obrázek

maly gravir naspodu okna:
Obrázek

tak ako ste si urcite vsimli, plexi je prasknute, to preto lebo majitelovi padlo na stolicku, napadlo ma zatial, ze by som mohol do stredu spravit dieru a vlepit tam naboj, len na ozdobu aby ta prasklina mala nejake opodstatnenie.
Zelenu hadicku okolo okna som dal preto, lebo bedna sa nesla lakovat a nechcel som aby bol vidno okraj rezu, pri lakovani ju dam prec, okraj prebrusim a nalakujem.
Okno ma klasicky obdlznikovy tvar, chceli sme co najvacsiu presklennu plochu, preto takyto tvar.

Pod bednu pojde 30cm cervena katoda a spravim jej 2cm hrube nozicky z 2mm plexi, cize polepim z viacerich vrstiev a ked to podsvietim, budu tam svieti jednotlive roviny.
Este ale nie je rozhonute, ci budu vytrcat tak ako ej zvykom u bigtoverov, aby bola moznost bednu zastrcit pod stol.

v utorok sa chystam ist kupit spinace na osvetlenie a zapinanie pocitaca, potom jak ich tam dam ukazem fotky.

momentalne pracujem na prednych signalizacnych svetielkach. Ked ich dokoncim ukazem fotky

No a na modro sa bude lakovat asi buduci vykend, z dovodu nedostatku casu cez pracovny tyzden, mozno aj skor keby v skole nic nebolo a chcelo by sa mi :-)
Naposledy upravil(a) martin850 dne čtv 13. črc 2006, 18:39, celkem upraveno 3 x.
KasMen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KasMen »

S prasklinou je to dobrej napad,a asi bych dal pryc ty modry diody nebo molexi nebo co to je,protoze jestli to chces delat jeste cerveny,aby to nebylo preplacany,ale je to muj nazor (mene svetylek nekdy znamena vice :wink: )
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

no chcel som to na spinace robit a bud si zapnes cervene alebo modre alebo ma napadlo, ze by bolo pokne keby vnutri v bedni boli modre jak aj su a vetraky by boli cervene. len vetraky, nic ine.
KasMen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KasMen »

martin850 píše:no chcel som to na spinace robit a bud si zapnes cervene alebo modre alebo ma napadlo, ze by bolo pokne keby vnutri v bedni boli modre jak aj su a vetraky by boli cervene. len vetraky, nic ine.
jestli by to byly jenom vetraky tak asi jo,ale kdybys udelal to zapinani tak by to bylo jeste lepsi :wink: :-D :-D
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

no tak prikladam fotku kde je odfotne vsetko co je uz nalakovane do finalnej podoby:
EDIT: ten tahokov som namaloval tiez, Revelkou 91 vyzera teraz ovela lepsie, lebo ten cisty kov uz zachadzal a teraz sa to aj trbliece jemne.
Obrázek

a tu je predok z namalovanym pozadim na svetielka:
Obrázek

zajtra pojdem kupit spinace (dufam ze budu mat a nebudem musiet objednavat) a uz cakam na modru farbu a plnic, kym to nebudem mat, dalej sa nepohnem, lebo najprv zo vsetkeho chcem mat nalakovane. ocakavam ze modrit budem cez vykend, mozno skor.

EDIT2: a este vysvetlim nazov modu, ChrasTake je to preto, lebo majitel sa vola Chrastek (teraz dufam ze mozem zverejnit priezvysko :-) ) a Take na konci chcel on, ze sa to podoba na ThermalTake. takze bedna sa vola podla majitela.

EDIT3: dnes to bolo fotene telefonom, preto je to cele dozelena.
Naposledy upravil(a) martin850 dne sob 1. črc 2006, 21:15, celkem upraveno 2 x.
KasMen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KasMen »

Libi se mi vysvetleni nazvu :wink: :-D :-D a ten lak mas fakt peknej
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

Čumim na to ... nevim ... co to je za barvu? Bude rezatej mod? Jinak peknej mod v teto chvili sem zvedavej
MB:MSI 915P Combo2, CPU:Intel pentium 4 (3,40 GHz), VGA(GPU) radeon X700 (256MB), Ram 1024MB, skrin:Aerocool AeroEngine Gamer Case
Odpovědět

Zpět na „Projekty“