Podivné zvukyz grafické karty

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
xor
Začátečník
Začátečník

Podivné zvukyz grafické karty

Příspěvek od xor »

Mám novou grafickou kartu Gigabyte GeForce 6600LE s pasivním chladičem. Nedávno jsem si všiml vydává zvláštní zvuky - něco mezi bzučením nebo slabým chroupáním a zvukem harddisku, když seekuje. Dělá to jenom v 3D módu, když pracuju ve Windows, tak se nic neozývá.

Na PC běžel asi hodinu 3D Mark 2006. Výsledky si byly mizerné (je to taky jenom 6600LE), ale jinak k žádným chybám nedocházelo.

Docela mě to děsí. Nevíte, čím by to mohlo být?
xaero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero »

Uz se to tady myslim resilo a nekdo rikal ze to jsou kondenzatory :). A asi je to v poradku. Radeji pockej jeste na jine rady.
CPU: AMD Athlon 64 3000+ (2480Mhz Venice) MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D RAM: 768 MB (333Mhz :( ) HDD: Maxtor DiamondMax 10 200GB GFX: Sapphire ATI Radeon X800GTO Fireblade 256MB (400/490@520/600) Klávesnice: Genius Comfy KB-21e Scroll Myš: Logitech MX 1000
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

No jo, něco jsem našel, ale moc se toho nevyřešilo. Mě by hlavně zajímalo, jestli to nemůže způsobit nějaké závžnější problémy.
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

No nic, co si člověk sám nenajde...
V diskuzi na CZC někdo píše: zvuky při zobrazování otexturovaných objektů | od: Petr V.
Pří rotování otexturovaného objektu v 3D programu (Cinema 4d) karta vydává škrábavý zvuk. Ten sám zvuk karta vydává při rolování textu pomocí kolečka. Je to běžný zvuk u karet s pasivní chlazením? Ovladače jsou originální Forceware Drivers 77.72.

20.10.20050:32:57
odpovědět
Re: zvuky při zobrazování otexturovaných objektů | od: spokojený uživatel
jo, potvrzuji, "cvrliká-la" při skrolováni po ie stránkach a zobrazování 3D objektů a náročných scén.....jak už někdo psal, zvuk může vydávat nějaká cívka (opraváři starších TV vědí své:-)...takže stačí prstem se dotknout té velké toroidní cívky co trůni mezi těmi velkými kondenzátory a utlumíš to.....stačilo pár kapek nějakého laku (po ruce jsem měl akorát humbrol) na zalití drátu a styku toroidu z deskou a bylo po problému.Na jak dlouho se uvidí.....jinak z kartou plná spokojenost...

26.10.200515:12:15
odpovědět
Re: zvuky při zobrazování otexturovaných objektů | od: PATIREMOTE
S timtez jsem se setkal ja, nenapadlo by me ale spravit to lakem na toroidu... Mozna to zkusim priste:) Nicmene kartu jsem reklamoval a byla vymenena.
Mimochodem casto se pise, ze na stari karty byvaji vhodnejsi (rychlejsi) starsi ovladace (z doby nekdy po uvedeni karty), tusim, ze dobre byly 66.93.
Tak jsem sáhnul na tu cívku a skutečně bzučení se trochu zmírnilo (a taky mě trochu mravenčilo v prstu :-D). Zatím to nechám být.
133
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 133 »

Tak na tuto temu je tu uz fakt XY threadov.. staci sa popzerat.. Inak ja by som nic neriesil karta je vadna a reklamuj ju, nebude s tym najmensi problem, stalo sa to aj mne s 7800GT a reklamacia uplne bez problemov, takze co riesis?? :wink:
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

No threadů tady sice bylo XY, ale přičinu problému jsem se z nich nedozvěděl, tak proto jsem to řešil. 8)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“