Mám novou grafickou kartu Gigabyte GeForce 6600LE s pasivním chladičem. Nedávno jsem si všiml vydává zvláštní zvuky - něco mezi bzučením nebo slabým chroupáním a zvukem harddisku, když seekuje. Dělá to jenom v 3D módu, když pracuju ve Windows, tak se nic neozývá.
Na PC běžel asi hodinu 3D Mark 2006. Výsledky si byly mizerné (je to taky jenom 6600LE), ale jinak k žádným chybám nedocházelo.
Docela mě to děsí. Nevíte, čím by to mohlo být?
Podivné zvukyz grafické karty
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- xor
- Začátečník

-
- xaero
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Uz se to tady myslim resilo a nekdo rikal ze to jsou kondenzatory
. A asi je to v poradku. Radeji pockej jeste na jine rady.
CPU: AMD Athlon 64 3000+ (2480Mhz Venice) MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D RAM: 768 MB (333Mhz
) HDD: Maxtor DiamondMax 10 200GB GFX: Sapphire ATI Radeon X800GTO Fireblade 256MB (400/490@520/600) Klávesnice: Genius Comfy KB-21e Scroll Myš: Logitech MX 1000
- xor
- Začátečník

-
- xor
- Začátečník

-
No nic, co si člověk sám nenajde...
). Zatím to nechám být.
Tak jsem sáhnul na tu cívku a skutečně bzučení se trochu zmírnilo (a taky mě trochu mravenčilo v prstuV diskuzi na CZC někdo píše: zvuky při zobrazování otexturovaných objektů | od: Petr V.
Pří rotování otexturovaného objektu v 3D programu (Cinema 4d) karta vydává škrábavý zvuk. Ten sám zvuk karta vydává při rolování textu pomocí kolečka. Je to běžný zvuk u karet s pasivní chlazením? Ovladače jsou originální Forceware Drivers 77.72.
20.10.20050:32:57
odpovědět
Re: zvuky při zobrazování otexturovaných objektů | od: spokojený uživatel
jo, potvrzuji, "cvrliká-la" při skrolováni po ie stránkach a zobrazování 3D objektů a náročných scén.....jak už někdo psal, zvuk může vydávat nějaká cívka (opraváři starších TV vědí své:-)...takže stačí prstem se dotknout té velké toroidní cívky co trůni mezi těmi velkými kondenzátory a utlumíš to.....stačilo pár kapek nějakého laku (po ruce jsem měl akorát humbrol) na zalití drátu a styku toroidu z deskou a bylo po problému.Na jak dlouho se uvidí.....jinak z kartou plná spokojenost...
26.10.200515:12:15
odpovědět
Re: zvuky při zobrazování otexturovaných objektů | od: PATIREMOTE
S timtez jsem se setkal ja, nenapadlo by me ale spravit to lakem na toroidu... Mozna to zkusim priste:) Nicmene kartu jsem reklamoval a byla vymenena.
Mimochodem casto se pise, ze na stari karty byvaji vhodnejsi (rychlejsi) starsi ovladace (z doby nekdy po uvedeni karty), tusim, ze dobre byly 66.93.
- 133
- Začátečník