NiBiTor - jak na něj?

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

NiBiTor - jak na něj?

Příspěvek od liquidfunk »

Program NiBiTor je výkonný editor biosů grafických karet NVIDIA a částečný návod najdete zde: http://www.oclab.cz

//edit Thellwin - přesun z NV grafik a úprava odkazu na funkční :roll:

//Fifi:Promazáno a nastaveno jako důležité. Zde pokládekjte dotazy na úpravu NV BIOSů.
BPH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BPH »

Chci použít tento program na zvýšení napětí jádra. Zůstane nastavení přes nibitor jen do restartu pc a i po jeho odistalaci zůstane bios karty nezměněný?Nehci bios flashovat jen zvednout napětí dočasně pro zkusmo větší OC jádra.Jěště jsem s tímto programem nepracoval.Ten návod je mi jasný ale tohle nevím.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

V NiBitoru pracuješ s BIOSem, který pak musíš naflashovat, samotnej NiBitor ti žádný napěti nezvedne.
Goldnoob team proud member!
BPH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BPH »

Thellwin píše:V NiBitoru pracuješ s BIOSem, který pak musíš naflashovat, samotnej NiBitor ti žádný napěti nezvedne.
Děkuju za odpověď.
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

Trosku jsem brouzdal na internetu a nasel jsem dost dobrou vec.
Jedna se o navod k utilite NiBiTor v anglictine: http://www.mvktech.net/content/view/2069/37/

Snad to nekomu pomuze :D
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

NVIDIA BIOS Editor (NiBiTor) v3.2 released...

http://www.mvktech.net/index.php?option ... catid=1948

Kód: Vybrat vše

Main features

* Detailed BIOS information output
          o Device ID
          o BIOS Version
          o BIOS Date
          o Vendor
          o Core/Memory Clock display
                + 2D Core/Memory Clock
                + 3D Core/Memory Clock
                + Throttling Core/Memory Clock
          o Core Voltage display
                + 2D Voltage
                + 3D Voltage
                + Throttling Voltage
          o Memory Timings display
          o Product Identification
    * Ability to modify the several BIOS Parameters
          o Core Clock defined within the BIOS
          o Memory Clock defined within the BIOS
          o Core Voltage defined within the BIOS
          o Memory Timings defined within the BIOS
          o Temperature Settings defined within the BIOS
          o Fan Speed Settings defined within the BIOS
    * Specific Boot Settings
          o Graphics Card OEM and Advanced Signon Message
          o Monitor Specific Parameters
          o Graphics Card Initiation Settings
          o TV Mode Selection (NTSC/PAL)
    * Ability to check BIOS Integrity
          o BIOS Checksum Checking
          o BIOS Structure Checking

Changes in this Version

* Added Support for GeForce Go 7950 GTX PCI-E
    * Added Support for Quadro FX2500M PCI-E
    * Added Memory Timing Support and Bootup Clock
          o GeForce 8800 GTS (G80)
          o GeForce 8800 GTX (G80)
Goldnoob team proud member!
bezmozek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bezmozek »

Asi nic novýho, ale přece jenom:
Download NiBiTor 3.4
http://www.softpedia.com/progDownload/N ... -4977.html

CPU:C2D E6400@2666Mhz/Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P5WDG2 Pro/HR-05 & HR-05 SLI
RAM:2x1024 DDR2 800MHz HDD: WD 2000JB/Acutake DarkDisc GK: Asus HD4670/HR-03 Rev.A
A Teď si frčim na PC2: Biostar M7VIP, 2x512MB Ram a 3dfx Voodoo 5500AGP
http://bezmozek.webpark.cz/3dfx/
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

Thellwin píše:V NiBitoru pracuješ s BIOSem, který pak musíš naflashovat, samotnej NiBitor ti žádný napěti nezvedne.
chapu, ze v nibitoru si edituju, potazmo ukladam svuj upravenej bios (hodlam si takto zeditovat bios u dvou karet a nasledne je pouzit ve sli. ale cim novy bios naflashuju do karty?? dekuji za informace a omlouvam se za lame dotaz.

EDIT:
tak jsem fakt traged, po chvilce hledani jsem nasel, ze co pozaduji zvlada sw nvflash

http://www.techpowerup.com/downloads/819a/nvflash_557.zip
a navod, kterym se muzete obdobne inspirovat, naleznete zde:

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=54095
v podstate dle meho nazoru obdobny postup jako u awdflashe, kdyz mate problemy s MB bios updatem.

hodne zdaru vsem (zitra hlavne mne!)
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: NiBiTor - jak na něj?

Příspěvek od Krteq »

NiBiTor Guide přímo od tvůrce programu

NVIDIA BIOS Editor (NiBiTor) Guide
syberius
Nováček
Nováček

Změna napětí pomocí Nibitor

Příspěvek od syberius »

Může mi někdo poradit jak změnit napětí v programu Nibitor?Lépe řečeno poradit proč karta nerespektuje napětí, které jsem do biosu nastavil?Když jednotlivým režimům změním napětí pouze tím, že vyberu jiné z těch které jsou přednastavené výrobcem, tak jej karta v daném režimu respektuje.To znamená: ve VIDmode jsou tato napětí: 1,06V - 1,11V - 1,12V - 1,15V, pro 2D režim je výrobcem nastavená hodnota 1,11V.Když místo ní vyberu z nabídky 1,06V a takto bios flashnu na kartu, pak karta ve 2D používá napětí 1,06V.Pokud ale ve "Voltage table editor" místo oněch 1,06V nastavím třeba 1,0V a naflashuji do karty ta přesto stále používá původních 1,06V.Řekne mi někdo, kde dělám chybu?Pokud kartě vnutím napětí pro daný režim 2D přes Riva tuner, pak jej karta používá(ve 2D jsem se dostal až na 0,775V), ovšem samozřejmě pouze do restartu počítače.Jakým způsobem mám tedy do biosu správně zapsat nové napětí, aby ho karta používala?
syberius
Nováček
Nováček

Re: Změna napětí pomocí Nibitor

Příspěvek od syberius »

Tak výborně, Murphyho zákony fungují.Takovou dobu hledám proč mi to nejde a ledva sem napíšu příspěvek tak najdu řešení.Řešení tkví v nové verzi Nibitoru v5.0, kde přibyla položka "Voltage IC", kde se vše krásně nastaví a hlavně vše pak krásně funguje.Parádní prográmek.
Nicméně mám jiný dotaz.Ve "Voltages" jsou čtaři režimy: 2D, Thrtl, 3D, Extra. U položky Thrtl není uvedeno nic, možná se ptám blbě, ale co je to za položku, k čemu slouží, co je to za režim?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Změna napětí pomocí Nibitor

Příspěvek od Krteq »

//Sloučení témat

Jedná se o tzv. "Throttle" režim (režim "zúženého hrdla"), kdy se např. při přehřátí GPU samo podtatktuje aby nedošlo k jeho poškození. Tento režim se používá i u CPU.
syberius
Nováček
Nováček

Příspěvek od syberius »

O.K. Díky.Tak to není radno do toho rači zasahovat.
Hrouza
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hrouza »

Zdravím mám totaz Nibitor jsem zkousel taky ale nejsem z toho nikoli moudrej.. chci ze zeptat kde nebo jak se da zjistit co grafika vydrzi konkr. asus en 8800 gts 320mb ..krom toho ze to zkusim ale nerad bych si upravil takty s napetim flashl to a grafika vzplala 8) díky za odpoved ;-)
Werewolf
Nováček
Nováček

Příspěvek od Werewolf »

Hrouza píše:Zdravím mám totaz Nibitor jsem zkousel taky ale nejsem z toho nikoli moudrej.. chci ze zeptat kde nebo jak se da zjistit co grafika vydrzi konkr. asus en 8800 gts 320mb ..krom toho ze to zkusim ale nerad bych si upravil takty s napetim flashl to a grafika vzplala 8) díky za odpoved ;-)
Tak to ti přesně řeknu, tuhle kartu jsem měl taky, takty jsem zvednul z 513 na 648 jádro, 1512 shader a 1080 paměti, s napětím jsem si nehrál.
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Zdar, nevíte, proč mi to u BIOSU neustále u integrity svítí červeně ?
Z 99% problému u PC vzniká mezi žídlí a klávesnicí, popř. myší !
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Protože nesedí kontrolní součet. Buď je poškozený soubor s BIOSem, nebo jsi ho špatně upravil.
[b][url=http://www.mvktech.net/content/view/2069/37/]NiBiTor Guide[/url][/b] píše:Integrity Check: Functions as a quick indicator for the integrity of a NVIDIA BIOS file.
  • Status Green: When the BIOS checksum, size and structure are fine.
  • Status Yellow: When the BIOS checksum is not correct, but the size and structure are fine.
  • Status Red: When the BIOS checksum, size and structure are not correct (e.g. a corrupted BIOS).
A checksum failure may occur if the BIOS was modified by hand without recalculating checksum, or some bytes in the BIOS were changed by faulty data transfer or storage. And a size failure is to occur likely when a wrong or outdated BIOS flash tool was used to read out the cards BIOS, or when the download of a file gets interrupted.
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

No, ten BIOS je stáhlej přímo od Asusu a dělá to už od začátku ..
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Vyřešeno...

Ale zajímalo by mě, jaký je rozdíl mezi 3D a Extra (ikdyž zapnu 2 monitory, jen na desktop), tak už použije takty Extra ...
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

chtel bych si snizit 25MHz na jadre u sve GTX560TI SOC950, problem je ze kdyz si stahnu pres GPU-Z bios a ten nactu do NiBiToru, tak tam nevidim vubec zadne takty. Stahnul jsem nejnovejsi verzi, pozna ze to je GTX560TI od GB ale nejdou modifikovat frekvence a ani se nanactou. Poradi nekdo co delam spatne?
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“