Asus P5VD2-MX /SE (775, VIA P4M890 + VT8237/8237A)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Asus P5VD2-MX /SE (775, VIA P4M890 + VT8237/8237A)

Příspěvek od Dr Meduza »

co si myslite o tydle desce?
docela premejslim o vyrobe nakyho malyho PC
asi by tam sel nakej celer, tak 1G ram a naka low-profile grafika
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hm

Příspěvek od Jirass »

Mě osobně při slově VIA naskakuje husí kůže. Za ty starosti to nestojí.
Intel + NVidia.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ty delas, jakoby neexistovala zadna mala deska s intel chipsetem..
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

no v tyhle cenovy kategorii se to intelackejma cipsetama zrovna nehemzi

ale muj poblem byl uz vyresen starsi deskou s i865 za vyhodnou cenu i s procesorem :)
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Dr Meduza píše:no v tyhle cenovy kategorii se to intelackejma cipsetama zrovna nehemzi

ale muj poblem byl uz vyresen starsi deskou s i865 za vyhodnou cenu i s procesorem :)
no proto, skoro jsem na tebe poslal inkvizici!
nezapomen si koupit pojistku na predni USB porty... ;)
JaG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ASUS P5VD2-MX - můžu použít Core 2 Duo?

Příspěvek od JaG »

Zdravím. Už mi z toho hrabe. Chci si koupit Core 2 Duo, ale nevím jestli ho má deska podporuje. V manuálu mám napsáno že ano, ale na stránkách ASUSU u ní nálepka Core 2 Duo není, ale v popisu níže je zase napsáno že ho podporuje. Nevím čemu mám věřit. Jediný důkaz že by měla fungovat jsem našel zde, ale neumím anglicky: http://www.asus.com/news_show.aspx?id=3801
Pomožte prosím! Díky všem
Intel Core 2 Duo 6600 2.4GHz, ASUS P5VD2-MX/FW/SATA2 sk.775/1066, 3 GB DDR2 Kingstom, ASUS 7600 GT SILENT 256 MB DDR 3, Audigy SE, Seagate 80GB SATA, LCD BenQ FP 93G 19" 6ms, LG GSA-H12N, Windows Vista Home Premium 32bit, 10240/2048 kb/s NETBOX.
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

neboj,ta deska C2D podporuje :wink:
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

podporuje
JaG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaG »

Děkuji všem! Naštěstí jsem ještě další důkaz našel zde: http://support.asus.com/cpusupport/cpus ... l=P5VD2-MX
Intel Core 2 Duo 6600 2.4GHz, ASUS P5VD2-MX/FW/SATA2 sk.775/1066, 3 GB DDR2 Kingstom, ASUS 7600 GT SILENT 256 MB DDR 3, Audigy SE, Seagate 80GB SATA, LCD BenQ FP 93G 19" 6ms, LG GSA-H12N, Windows Vista Home Premium 32bit, 10240/2048 kb/s NETBOX.
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

ASUS P5VD2 MX a pomalé USB 2.0

Příspěvek od Jan Gottwald »

Zdravím. Mám starší desku ASUS P5VD2 MX s VIA chipsetem a USB 2.0. Vím, že VIA chipset je dost problematický a v dnešní době již prakticky mrtvý, ale mám zajímavý problém. Při synchronizaci dat s telefonem iPhone 3GS přes iTunes trvá třeba přesun 11 GB dat skoro 8 hodin, což je na USB 2.0 tragicky pomalé. Myslel jsem si, že je to problém spíše iTunes a telefonu a tak jsem to neřešil. Nedávno jsem si ale koupil externí disk Samsung 2,5" 500 GB USB 2.0. Na něj trvá kopírování dat normální dobu a přenosovou rychlostí cca 25 - 30 MB/s, což je na USB 2.0 normální rychlost. Pokud mám ale zapojený externí disk Samsung a nepracuji s ním, připadá mi, že deska jakoby zvýšila napětí nebo rychlost na všech USB portech a v tu chvíli kdy je disk zapojený, je kopírování přes iTunes do telefonu již maximálně rychlé a trvá to jen zlomek času oproti tomu, co je do USB připojen jen samotný telefon bez disku Samsung. Je možné, že prostě deska řídí rychlosti USB podle toho, kolik je připojených zařízení? Popřípadě dalo by se někde nastavit v BIOSu, aby byla rychlost stále maximální?
Systém mám Windows 7 64 bit s nejnovějšími ovladači a aktualizacemi. BIOS taktéž nejnovější (2007) a v něm mám podporu USB 2.0 aktivovanou. Bohužel další rozšiřující nastavení USB jsem tam nenašel.
Taktéž jsem zkoušel všechny ostatní konektory USB a každý se chová stejně. Je na tohle nějaké řešení, nebo je to spíše způsobeno podivným chováním VIA chipsetu a vyřeší to jen koupě nové desky?
Děkuji předem za rady.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: ASUS P5VD2 MX a pomalé USB 2.0

Příspěvek od Lokomotiva »

Tím 64-bitovým systémem sis situaci asi dost zkomplikoval.
Myslím tím aktualizaci 64-bitových driverů takhle starého chipsetu desky.
U desky, která dokáže adresovat maximálně 4 GB paměti, je mi smysl 64-bitového OS nejasný.
Najít P4, které umí pracovat se 64-bitovými instrukcemi, nebylo jistě snadné.
Ale možná používáš C2D.
Můj názor je, že poté, co autodetekce nalezla ten externí Samsung, nainstalovala vhodné USB drivery jak rozbočovače, tak zařízení.
25 MB/s je hodně pěkná rychlost načítání dat u USB 2.0, takže deska to nebrzdí.
Myslím, že když připojíš Samsung, OS použije jiný driver rozbočovače USB a pak přes něj běhá i driver iPhonu rychleji.
Jistě to vyřeší koupě nové desky (a celou řadu jiných pomalostí také), ale já bych to pořád hledala v driverech. Odinstalovat/nainstalovat (po restartu) iTunes, zkusit najít novější 64-bitové drivery chipsetu desky (pokud existují).
Až po instalaci 32-bitových W7, kde bude problém s drivery možná menší.
Naposledy upravil(a) Lokomotiva dne pon 25. říj 2010, 12:43, celkem upraveno 1 x.
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

Re: ASUS P5VD2 MX a pomalé USB 2.0

Příspěvek od Jan Gottwald »

No ty drivery jsou bohužel problém. Ovladače od desky už pro Windows 7 nejsou, natož pro verzi 64bit. Používám prostě ty integrované v systému. Ovladač pro disk Samsung a iPhone je samozřejmě rozdílný. iTunes si po připojení instalují svůj vlastní ovladač. Ovladače se instalují ale pro zařízení a ne pro USB rozbočovače. V tom bych asi problém neviděl že by se to jako neustále přehazovalo z jednoho ovladače na druhý. Deska půjde stejně za chvíli do křemíkového nebe, takže mi to nějak extrémně žíly netrhá. Jen je to zajímavé chování. Ale co také od VIA chipsetu čekat že... Každopádně díky.
Odpovědět

Zpět na „Asus“