BENQ FP93GX(par dotazu)

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

BENQ FP93GX(par dotazu)

Příspěvek od Teal'c »

Dobry den. Prosim nevite jaka je sance u tohoto LCD ze narazim na vadne crystaly(se to radi do nejakych trid, podle kterych se da poznat jaka je sance ci jestli to oni vymeni pri urcitych znicenych cystalu)? Dalsi takovej malej dotaz nevite co znamena na tyhle strance http://monitory-lcd.cz/detail.php?prod=1367 maji napsane "Normy vyzařování: TCO" (to je dobra norma nebo ne?). Jeste bych ocenil vas nazor co na to rikate? Dekuji za odpovedi...
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

spatny neni ani Samsung SyncMaster 930BF - LCD 19"...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

poznam cloveka co ho vratil, pretoze na hry vraj dost maze.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
qwertown
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwertown »

TN+film , 4ms a maze?? to je prusvih, tak podle ceho se mame kruci orientovat??
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@ |Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB : GIGABYTE DS4 P965 rev. 3.3 | RAM : 2x1024 + 2x2048 DDR2 A-data 800MHz | HDD : WD 250GB SATA 2 16MB + 500GB + 2T Samsung | GK : 4850 ATi | PSU : Enermax L. 400W | CASE : Coolermaster Centurion 532| Monitor 23" Samsung
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

qwertown píše:TN+film , 4ms a maze?? to je prusvih, tak podle ceho se mame kruci orientovat??
Ono nie je žiadna norma na meranie odozvy.
Takže tento panel môže byť na tom horšie s odozvou ako iný panel, ktorý má na papieri udaných 12ms ;-)
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

ale no tak, zadny mazani se nekona ... je to jine nez CRT. v okamziku prechodu to clovek vnima nejvic. testoval to "mazani" pomoci utilitky na zjistovani odezvy a zadne vizualni mazani jsem v te animaci nezaznamenal ;).
---
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

J X P píše:ale no tak, zadny mazani se nekona ... je to jine nez CRT. v okamziku prechodu to clovek vnima nejvic. testoval to "mazani" pomoci utilitky na zjistovani odezvy a zadne vizualni mazani jsem v te animaci nezaznamenal
Moje prve LCD som si kupil pred 3,5 rokmi a vsade uz teraz mam len LCDcka. Ver tomu, ze u mna "sok z prechodu" nehrozi.
Ale pravda je ta, ze niektore lacne LCD mazu a mozu mat napisanych aj 0ms!

Proste si to treba odskusat, citat recenzie na webe, alebo verit a risknut to, hehe.

Ale tomuto SyncMaster-u 930BF by som neveril.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8

J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

nj ... ja mu verim i proto, ze ho mam na stole, takze vim jak to vypada 8) .

a nikde v testech tohoto LCD se o nejakem mazani nezminuji, takze problem dotycny mozna mel, ale urcite ne kvuli panelu.

Recenze Samsung SyncMaster 930BF na SH.cz

Recenze Samsung SyncMaster 930BF na overclockersclub.com

Overclockersclub.com píše: Game Tests
Half-Life 2: The Lost Coast
Since Valve released their tech demo using HDR rendering, I was eager to try it on the 930BF. The reason being, HDR is supposed to use every bit of the monitor brightness to take full advantage of its true dynamic light range. That being said, I fired up the game and set the graphics to max and 1280x1024 resolution. I was amazed just how bright it was when the character was looking directly at the sun and HDR adjusted the image! I was impressed how crisp, sharp and luminous this display was. The 4ms response time made sure there would be no ghosting at all, just as I was expecting. Pictures can’t do it justice, but here it is below anyway:

Obrázek

Splinter Cell: Chaos Theory
I chose every game on my testing list with a purpose in mind. Lost Coast would test brightness and detail, NFS Most Wanted would test the response time, and Chaos Theory would test the dark color range. Since Sam Fisher likes the shadows, there would be a significant amount of pure black on the screen next to other cold shades. After playing the game 1280x1024 max everything for a few minutes on the Bank level, I noticed that the hue meant to be black wasn’t as it was supposed to be (mentioned earlier on as well). It seemed lighter than a really dark gray, looking like a semi-transparent piece of plastic with a white or blue cathode behind it. This might upset some gamers and serious graphic artists, but after a few more minutes of playing it ceased to bother me as I got used to it. You can see this at work in the picture below, notice the blue outline of Fisher’s black suit:

Obrázek

Need for Speed Most Wanted
NFS would test the response time of the monitor and make ghosting evident if there was any because of its fast paced racing nature. Running native resolution and max graphics, I was amazed at the level of visual detail and motion blurs of the game used together with this monitor. I can gladly say there was no ghosting whatsoever and I was very pleased with the results.

Obrázek

Other Tests
Photoshop CS2
I enjoy drawing/painting/designing with Photoshop and my Graphire 2 tablet, therefore I wanted to make sure this monitor would support my hobby. After 30 minutes of quick sketching I saved the file and took it with me to the other PC with an older but decent CRT monitor for comparison. I am pleased to say that there’s nothing ugly to see here.

Movie Test
My DVD of choice was Lord of the Rings: Return of the King. I watched for a few moments paying attention to details, and the only fault I found is the fact that it seemed a bit grainy. This was nothing major, since it took me more than a couple minutes focusing on the quality instead of the actual movie. I would say this monitor is perfect for watching videos otherwise.

Obrázek

.....
co se tyce "mazani" jsem podtrhnul, prekladat myslim neni nutno ;).
---
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

tak jsem nakonec skoncil u smasungu 940BF... uz ho mam doma ale mam problem jak zjistujete vadne crystaly?? Jsem v tom novej a ocekaval jsem ze to bude na CD ale tam je jako vzdycky uplny hov..! Poradi te?
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Teal'c píše:tak jsem nakonec skoncil u smasungu 940BF... uz ho mam doma ale mam problem jak zjistujete vadne crystaly?? Jsem v tom novej a ocekaval jsem ze to bude na CD ale tam je jako vzdycky uplny hov..! Poradi te?
dobra volba. myslim si, ze budes spokojeny jako jsem ja ;).
vadny bod u technologie TN+film nelze prehlednout, protoze takovy vadny bod sviti. proto ti staci jednobarvna textura, kde ti chyba snadno vynikne ;). Samsungy jsou ovsem kvalitativne mainstream, ktery vadne body prilis casto nemiva ... tedy jeste jsem necetl stiznost, ze je nekdo u techto modelu ma ... ale vyloucit to samozrejme nemuzu. vadne body jsou holt trochu o stesti a smule a my jsme ho meli :-D.

nejake testovaci obrazky a videa najdes v clanku Průvodce plochými panely: TN, IPS, MVA, který je lepší?

4 Wuuduu:
jinak jeste dodam, ze zminovany samsung ma moznost v menu vypnout RTA (Response Time Accelerator), coz je optimalizator obrazu. Je mozne, ze nekdo tuto funkci vypnul a nasledne si stezoval, ze to nestiha. Neco o pouzitem RTA chipu nebo lepe DNIe se da najit na http://www.samsung.com.br/dnie/. Tenhle chip optimalizuje pomerne hodne obrazovych parametru. O vlivu RTA na odezvu je mozne se docist v testu na SvetHardware Další rychlík - Samsung SyncMaster 930BF (4ms) - OSD, Testy - první část
Naposledy upravil(a) J X P dne pát 21. črc 2006, 21:58, celkem upraveno 2 x.
---
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ziadny LCD na svete neobsahuje na CD utilitu na zistovanie chybnych pixelov, takze hybaj na Google a stiahni si:
Eizo-test
NOKIA Monitor test
TFT-test

to su len tri z tych programov, ale odporucam ten EIZO, ten je najlepsi.

J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Wuuduu píše:ziadny LCD na svete neobsahuje na CD utilitu na zistovanie chybnych pixelov, takze hybaj na Google a stiahni si:
Eizo-test
NOKIA Monitor test
TFT-test

to su len tri z tych programov, ale odporucam ten EIZO, ten je najlepsi.
diky za tip ;). ke stazeni ve verzi 1.2.0.0 je tady http://www.eizo.cz/pool/files/de/Eizo_Monitortest.zip a dokonce v cestine ;).
---
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

Tak je to mazec nenasel jsem tam nic spatneho(po pravde jsem to necekal co jsem sice kdysi davno cetl tak to byla jenom krytika ohledne tech vadnych krystalu + nedavno jsem byl na brigade a tam dostavaly novy LCD a tam byly ty vadne crystal :evil: tak jsem z toho zrovna stastnej nebyl). Zatim to vypada dobre uz jenom film a CSko a budu s timto LCD velmi spokojenej(zatim ma u me 100%). Chtel bych podekovat vsem co sem neco napsaly ale hlavne(neber te to ostatni osobne ale musim mu dat zvlastni dik) Moderatorovi, ktery i ve svem urcite nabytem programu nasel cas a prispel s prispevkama. TAKZE VAM CHCU VSEM PODEKOVAT. Jinak asi to dale nebude nikoho zajimat takze asi lock tematu...
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Teal'c píše:Tak je to mazec nenasel jsem tam nic spatneho(po pravde jsem to necekal co jsem sice kdysi davno cetl tak to byla jenom krytika ohledne tech vadnych krystalu + nedavno jsem byl na brigade a tam dostavaly novy LCD a tam byly ty vadne crystal :evil: tak jsem z toho zrovna stastnej nebyl). Zatim to vypada dobre uz jenom film a CSko a budu s timto LCD velmi spokojenej(zatim ma u me 100%). Chtel bych podekovat vsem co sem neco napsaly ale hlavne(neber te to ostatni osobne ale musim mu dat zvlastni dik) Moderatorovi, ktery i ve svem urcite nabytem programu nasel cas a prispel s prispevkama. TAKZE VAM CHCU VSEM PODEKOVAT. Jinak asi to dale nebude nikoho zajimat takze asi lock tematu...
ja bych ho nezamykal. myslim, ze je tu pomerne dost zajimavych informaci ... mozna bych upravil nazev threadu na vystiznejsi ...

"Samsung 930BF vs. Samsung 940BF vs. BENQ FP93GX"

o tom Benovi jsme tu skoro nepromluvili :lol:

Co rikate modi ? ;)
---
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

vlastnim par mesicu BENQ FP93GX a mazani u tohodle LCD neni ani omylem .......hraju prof CoD2 a dalsi hry RPG,Auta,stateg,fotbal ...koukam i na filmy a parada
Benq je velmi dobra znacka ...samo vidim to s meho pohledu uzivatele takze nadavat na nej nebudu su s nem spokojen a dava mi to co sem ocekaval ...

kdyz se vam nelib kupte si LCD za 15 000,. ...... tenhle LCD je nej v pomeru cena a kvalita obrazu ..bye
Sux00r
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sux00r »

Samsung 940BF(7958 Kč) vs. BENQ FP93GX(9105 Kč) - ve srovnaní to jsou stejné monitory, takže který je važne lepší?
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Sux00r píše:Samsung 940BF(7958 Kč) vs. BENQ FP93GX(9105 Kč) - ve srovnaní to jsou stejné monitory, takže který je važne lepší?
BENQ je low end znacka, ktera je zamerena hlavne na masovku. Ja bych volil samozrejme samsunga, ale tim nerikam, ze nemuzou byt uzivatele bena spokojeni ;).
---
Sux00r
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sux00r »

Naposledy upravil(a) Sux00r dne pon 4. zář 2006, 15:07, celkem upraveno 1 x.
qwertown
Začátečník
Začátečník

940BF... LGL1970HR

Příspěvek od qwertown »

Mě zajímá kt. je pro vás lepší jsou to podobné ceny tak jestli máte zkušenost napište prosím
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@ |Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB : GIGABYTE DS4 P965 rev. 3.3 | RAM : 2x1024 + 2x2048 DDR2 A-data 800MHz | HDD : WD 250GB SATA 2 16MB + 500GB + 2T Samsung | GK : 4850 ATi | PSU : Enermax L. 400W | CASE : Coolermaster Centurion 532| Monitor 23" Samsung
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Sux00r píše:...
no ja myslim, ze levnejsi neni viz http://www.nejlepsiceny.cz/lcd-monitory ... -93gx.html

podle CZc se neni radno ridit, protoze tam jsou ceny hodne mimo. co nechteji prodavat tak maji drahe a on si to stejne i tak nekdo koupi :-D.

4 qwertown:

vsak ti snad bylo odpovezeno. BenQ neni dobra znacka, takze Samsung je lepsi, coz ti potvrdi mnoho lidi. BenQ, Acer, Prestigio ... to jsou proste levny LCD, ktery se pouze vezou na technologicky vlne a snazi se povrchne nabizet parametricky zajimave modely.

Presto nic proti nim nemam a je docela dobre, ze tady jsou, aspon udrzuji ostatni vyrobce cenove na prijatelne urovni ;).
---
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“