Asus P5LD2 SE (775, 945P + ICH7)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

vranikx
Nováček
Nováček

Asus P5LD2 SE (775, 945P + ICH7)

Příspěvek od vranikx »

Caute, uz som z toho fakt jelen, ale neviete mi niekto poradit? mam pentium D 805, Asus P5LD2 SE dosku a 2x512MB Corsair 667 DDR2. Moj problem je, ze ani za prd sa nemozem dostat na viac ako 166FSB a pamate 553MHz a pritom doska to ma podporovat podla manualu. Skusal som aj zvysovat voltaz na cpu a mem a aj tak nic, viac ako tych 166 z toho nedostanem :( tie pamate mi pri 580MHz hadzu v memteste errory. Dalsia vec co ma stve je, ze ked restartujem tak sa mi pc na chvilku vypne a potom znova zapne a nabehne, co vobec nie je dobre pre harddisky. Co myslite, mam vadnu dosku? Mam ju reklamovat? Alebo co poradite aby som z toho dostal viac? Vdaka moc.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Zkusil bych manuálně nastavit časování pamětí na jejich deklarovanou hodnotu (zjistíš třeba v CPU-Z)

Jinak to s tím vypínáním a zapínáním je normální, dělaj to všechny ASUSky, když taktuješ. Na disky to vážně není moc dobrý, ale na druhou stranu PC skoro nerestartuju, takže mi to nevadí
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

možná jsi to už udělal, ale zkus resetovat bios, popř. flashnout nový. jinak vše nastav manuálně. pokud , ale paměti nezvládají určenou frekvenci, tak je to určitě důvod k reklamaci.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
vranikx
Nováček
Nováček

Příspěvek od vranikx »

Zkusil bych manuálně nastavit časování pamětí na jejich deklarovanou hodnotu (zjistíš třeba v CPU-Z)
to som spravil uz davno a bezvysledne, jednoducho sa viac ako na tusim 587 nedostanem
možná jsi to už udělal, ale zkus resetovat bios, popř. flashnout nový. jinak vše nastav manuálně. pokud , ale paměti nezvládají určenou frekvenci, tak je to určitě důvod k reklamaci.
bios som flashoval hned ako som to kupil, takmer vsetko je manualne nastavene, ale nepohnem s tym :( inak pisal som do asusu a napisali mi,ze je chyba v pamatiach, lenze sa mi nechce verit, ze su vadne obidva moduly od Corsairu, aj ked su to value select, ale predsa tych 667 to mus zvladat aj keby co, tak neviem co reklamovat :( moj problem je, ze som to nekupoval v maloobchode,ale vo velkosklade takze to tak skoro vyreklamovane nebude :( takze co poradite? co reklamovat a ako to zdovodnit? dakujem moc a prepacte tento moj thread, ale dost som cital o tomto procaku tak som to kupil a moc z toho spokojny nie som... :(
vranikx
Nováček
Nováček

Příspěvek od vranikx »

kolko je inak max doporucena voltaz na tomto procesore pri Freezer 7 chladici?
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

kamarád měl podobný problém a pokud taktoval přez ten IA NOS tak mu to šlo- pokud dal ty samé frekvence manualně tak nic, proto zkus tyhle podpůrný prog. jaký budeš mít výsledek.
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

lenze sa mi nechce verit, ze su vadne obidva moduly od Corsairu
Stačí jenom jeden modul aby byl vadný.................. Zkus dát jenom jeden.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
vranikx
Nováček
Nováček

Příspěvek od vranikx »

myom píše:
lenze sa mi nechce verit, ze su vadne obidva moduly od Corsairu
Stačí jenom jeden modul aby byl vadný.................. Zkus dát jenom jeden.
skusal som aj po jednom, skusal som dokonca aj sloty, proste to viac nenabehlo potom a musel som resetnut cmos :(
vranikx
Nováček
Nováček

Příspěvek od vranikx »

B@RT píše:kamarád měl podobný problém a pokud taktoval přez ten IA NOS tak mu to šlo- pokud dal ty samé frekvence manualně tak nic, proto zkus tyhle podpůrný prog. jaký budeš mít výsledek.
no pravdupovediac cez softy netaktujem bo su len pre win, ja pracujem v linuxe, takze tak...chcem to mat napevno....
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

sem to špatně napsal nemylslel jsem externi soft ale v biosu to taktovní IA NOS kde zvedneš třeba o 15% výkon.
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

imho docela me zajima jak to vyresis, chci si D805ku taky koupit ( lepsi nema cenu kvuli cene/oc).
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

tohle je na 99,999% problém pamětí - pokud jsi flashoval bios a resetoval a dával manuální položky. možná je poškozená deska, ale to pochybuji, protože ty procházejí přísnými testy, než jdou do prodeje.
vranikx
Nováček
Nováček

Příspěvek od vranikx »

myom píše:tohle je na 99,999% problém pamětí - pokud jsi flashoval bios a resetoval a dával manuální položky. možná je poškozená deska, ale to pochybuji, protože ty procházejí přísnými testy, než jdou do prodeje.
no, ved to, to mi prave nejde do hlavy, keby som mal len jeden modul tak to chapem, ale obidva? mna skor napadlo co nie je problem pri slotoch na pamate na doske, ale podla asusu a aj podla teba to doskou moc nemoze byt..asi dam tie pamate reklamovat a uvidim. ked mi povedia, ze su v poriadku budem vediet, ze to je doska :D skusim to v pondelok supnut na RMA a uvidime...
vranikx
Nováček
Nováček

Příspěvek od vranikx »

B@RT píše:sem to špatně napsal nemylslel jsem externi soft ale v biosu to taktovní IA NOS kde zvedneš třeba o 15% výkon.
no neviem, tymto automatikam moc neverim, omnoho radsej mam, ked viem co si nastavim...pri tom, ze nastavim 15% atd tak neviem co mi prestavi bios, ale mozem skusit....kazdopadne az po RMA pamati...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to myom: ale to neznamena ze jsou mb bezchybny :wink:

jinak puc si od nekoho z okoli ramky a uvidis...
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Flegy píše:imho docela me zajima jak to vyresis, chci si D805ku taky koupit ( lepsi nema cenu kvuli cene/oc).
Podle mě dnes nemá cenu PD805 kupovat. To mělo cenu tak před půlrokem, ale dnes, kdy tu máme Conroe, X2 levnější o 50% a Pentia D rovněž levnější se nevyplatí kupovat 805, který vůbec neslevilo. Jako daleko zajímavější volba se mi jeví Pentium D 915 2,8GHz Presler 800MHz, který je oproti D805 o cca 800 Kč dražší. Pokud nemáš desku pod sc.775, tak samozřejmě nějakou s P965 s podporou Conroe pro pozdější upgrade...

// ale abych nebyl OT, zkusil bych ty Corsairy v jiný základní desce. Sice předpokládám, že jsou ty modely ze stejný série, ale je divný, že by ani jeden nedal svoji deklarovanou frekvenci. Pak mě akorát napadá, jestli to OC vůbec zvládá tahle deska, ty očesaný SE verze asi nejsou nic moc
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to havlicek: nebudu ted kupovat high-end desku za 7k :wink:
vranikx
Nováček
Nováček

Příspěvek od vranikx »

Flegy píše:to myom: ale to neznamena ze jsou mb bezchybny :wink:

jinak puc si od nekoho z okoli ramky a uvidis...
juj keby to bolo take lahke skusit ramky, u nas ma kazdy amd, ved aj ja som mal pred par dnami este amd...ale menil som na intel a ten tu nik nema :(
vranikx
Nováček
Nováček

Příspěvek od vranikx »

// ale abych nebyl OT, zkusil bych ty Corsairy v jiný základní desce. Sice předpokládám, že jsou ty modely ze stejný série, ale je divný, že by ani jeden nedal svoji deklarovanou frekvenci. Pak mě akorát napadá, jestli to OC vůbec zvládá tahle deska, ty očesaný SE verze asi nejsou nic moc
no podla manualu a aj na stranke vyrobcu tato doska ma zvladat pamate 400/533/667 takze tipujem, ze bud a) vadna pamat alebo za b) vadny mobo ...

kazdopadne vdaka vam vsetkym za pomoc, dam to na reklamacku a uvidim co zistia pani technici :P
vranikx
Nováček
Nováček

Příspěvek od vranikx »

tak sa mi to uz vratilo z reklamacky, pani technici nezistili s pamatami ziaden problem, takze to vyzera na mobo :( ja som ale zistil, ze ked si dam delicku pamati na 3:5 tak mi to ide celkom fajn, ale ine uz mi blbnu...je to normalne?
Odpovědět

Zpět na „Asus“