Projekt: .:: Casemod by StRaw ::.

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

StRaw
Nováček
Nováček

Projekt: .:: Casemod by StRaw ::.

Příspěvek od StRaw »

Takže som sa rozhodol že tu uverejním môj "mod". Jednalo sa o starú, hnusnú case (EUROCASE) :oops: ktorú som si chcel trošku upraviť aby sa na to aspoň dalo pozerať a zároveň aby to aj dobre chladilo a tak vzniklo niečo takéto. Volil som kombináciu modrej a čiernej (sice taká komerčna kombinácia farieb ale čo už). O vetranie sa stará 5 8x8cm modrých fanov. Všetky sú regulovateľné. Taktiež zdroj poputoval zo zadnej časti do prednej dolenj časti. Zdalo by sa že takéto množstvo ventilátorov narobí celkom hluk ale regulátorom sa to dá nastaviť tak že ich takmer nepočuť. 8-) Najväčší hluk robí aj tak chladič na CPU. Taktiež predná maska prešla kompletnou zmenou a kopu iných malých či väčších úprav napr. displej. Je pravda že to svieti až moc a to zrejme kôli 2 kusom neonou (neuvedomoval som si aký sunshine to dáva 8) ) a tak uvažujem nad tým že jeden vypnem. Fotky z prestavby nemám a tak úkážka ako to vypadá vo finále, čakám na kritiku :twisted: ...

Obrázek
... pôvodná case ...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
...pohľad do útrob ...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
... displej ...
syrrius
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syrrius »

vetsinou se nevyjadruju ale tento mod se mi vazne libi. nic prehnaneho vypada to velmy dobre.hlavne vyrez v bocnici a nahore nad zdrojem se mi hodne libi :up: :up:
CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition 2,6GHz(13x200) 5000+ MB:Asus M2A-VM HDMI RAM:2942 MB(2x512+2x1024) A-Data 800MHz HDD: 298,1GB(2x160GB samsung SATAII) GK: ATI Radeon X1250 series.
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

Velmi pěkné,jde vidět že sis to promyslel
MD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MD »

Taky se připojím ke kladnému hodnocení.
Jen mam jeden dotaz. ten přední větrák je více barevnej? Me tam nějak nesedí.
AMD Phenom II X6 1090T, Gigabite 870A-UD3, ATI Radeon HD 6870, 4GB ram.
pejsek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pejsek »

Me se to libi ale v noci to vypada jak kolotoc. Kdyby tam bylo min podsvetleni tak by to bylo podle me lepsi. Jinak vazne super.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..pekna case.. gut gut..

btw: chci vic detailu k tomu displayi.. :wink:
Jackar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackar »

Pekneeeee, ale ako sam vravis, ubrat ten jeden neon ;).
Btw: plechy si rezal laserom (vodou, plazmou, etc, proste CNC) alebo rucne ? Ak rucne tak vsetka cest !
Sila Jablcka ! Ukazme Microsoftu prostrednik !
Moja sunka:
AMD 2500+ Barton - Soltek 75FRN2-RL - ATi Radeon 9600pro FireBlade - Samsung 512Mb 466Mhz Nedokonceny CaseMod(click)
Moja masina:
Apple MacBook Pro, Intel Core Duo 2Ghz, 2Gb Ram 667mhz, ATi X1600 256mb, 15.4' TFT, Obal z leteckeho hlinika
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No dost mě to taky kladně překvapilo, vypadá to velice povedené. Předpokládám, že ty "žíly" na předku jsou naschvál. Jinak velice originální boční okno...mě osobně se jen moc nelíbí odstín modré v interiéru, připadá mi to jak barva na bazény...nějaká tmavší metla by vypadala určitě o něco lépe.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Kabely (220, LCD) bych tahnul spise po horni stene za plechem kose. Takhle pusobi rusive. Lepsi foto predku by nezaskodilo. Ruzovej fan tam taky podle me krici.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Taky se přidám ke kladnému hodnocení. Moc se mi líbí okna na bočnici a hořejšku. Ta modrá ve vnitř se mi k tomu taky moc nehodí a pro sebe bych si case udělal aspoň dvoubarevnou, ne jenom černou. Ale jinak je to povedený :wink:
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; MSI GeForce RTX 3080 Gaming Z Trio; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Crucial MX500 - 250GB + Kingston A1000 240GB NVMe; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
mensa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mensa »

rekl bych, ze to ruzovy opravdu nebude, je to podle me zpusobeny UV neonem...jinak pekne provedeny a sladeny :wink:
PC:ASUS A7N8X-X | AMD Barton 2500+ 1833Mhz@3200+ 2200MHz + Zalman 7000B Cu | 2x 512 MB RAM Kingston HyperX CL2 DDR400 | n6600 300/550@510/684 128MB | SB audigi 2, Creative T5900 5.1 | Seagate 7200.10 320GB SATA | Forton BlueStorm 400W | DVD-RW LG GSA-4163B, CD-RW TEAC CASE: Blue Shadow - projekt,Blue shadow - web
NB:ASUS F3T | AMD Turion X2 TL-56 | 2GB DDR2 667 | Go 7600 256MB | 160GB Hitachi
!!!Stránky o seriálu The Simpsons!!!, Diskuze o Simpsnových
StRaw
Nováček
Nováček

Příspěvek od StRaw »

syrrius píše:vetsinou se nevyjadruju ale tento mod se mi vazne libi. nic prehnaneho vypada to velmy dobre.hlavne vyrez v bocnici a nahore nad zdrojem se mi hodne libi :up: :up:
patap píše:Velmi pěkné,jde vidět že sis to promyslel
... diki za pochavalu :)
MD píše:Taky se připojím ke kladnému hodnocení.
Jen mam jeden dotaz. ten přední větrák je více barevnej? Me tam nějak nesedí.
... on ten vetrák je iný ako ostatok len v tom že je z toho na UV reagujúceho plastu a je na ňom ta UV trubica na vetráky a ta robí na fotkách ten "ružový efekt". Aj keď v skutočnosti tam nič také nevidno, tak to pojíma len môj foťák.
Obrázek
pejsek píše:Me se to libi ale v noci to vypada jak kolotoc. Kdyby tam bylo min podsvetleni tak by to bylo podle me lepsi. Jinak vazne super.
... hneď v prvom príspevku som písal, že tam mám dva neóny a že som si vedomý toho že to až moc svieti a že jeden sa chystám odpojiť. Mno a už sa tak aj stalo :P
Maxtor píše:..pekna case.. gut gut..
btw: chci vic detailu k tomu displayi.. :wink:
... dispay pochádza z takéhoto niečoho. Na spojazdnenie stačí odmontovať len tu vrchnú dosku s displejom od tej dolnej, na vývody pripájkovať LPT kábel, pár odporov (jas, kontrast), nainštalovať soft a už to fičí :roll:
Obrázek
Jackar píše:Pekneeeee, ale ako sam vravis, ubrat ten jeden neon ;).
Btw: plechy si rezal laserom (vodou, plazmou, etc, proste CNC) alebo rucne ? Ak rucne tak vsetka cest !
... už sa stalo, ostal tam už len jeden neon. Neviem čo myslíš pod pojmom ručne, ale pílil som to klasika priamočiarou pílou - "vypiľovačkou".
Stoobi píše:No dost mě to taky kladně překvapilo, vypadá to velice povedené. Předpokládám, že ty "žíly" na předku jsou naschvál. Jinak velice originální boční okno...mě osobně se jen moc nelíbí odstín modré v interiéru, připadá mi to jak barva na bazény...nějaká tmavší metla by vypadala určitě o něco lépe.
... pochvala od teba, tak to už niečo značí :-D . Áno tie žily som tam spravil schválne, lepšie to vidno na tejto novej fotke o kusoček nižšie. A ohľadom odtieňu farby máš zrejme pravdu, keď som to striekal mi to nepripadalo až take hrozné mno ale čo už. Možno nabudúce.
Woyta píše:Kabely (220, LCD) bych tahnul spise po horni stene za plechem kose. Takhle pusobi rusive. Lepsi foto predku by nezaskodilo. Ruzovej fan tam taky podle me krici.
... čo sa týka káblu (220) tak máš pravdu len previesť do reality by to šlo celkom ťažko a tak je to tak, ako to je. Kábel od displeja ide vrchom. Dufam že stačí takéto foto predku pretože odfotiť niečo čierne bez nasvetlenia (pomocou blesku) je fuckt umenie. A ružový fan to nie je, robí to len tá UV katóda a to aj tak len na fotkách. V skutočnosti to nie je vidieť :P
Obrázek
Sir_-_Death píše:Taky se přidám ke kladnému hodnocení. Moc se mi líbí okna na bočnici a hořejšku. Ta modrá ve vnitř se mi k tomu taky moc nehodí a pro sebe bych si case udělal aspoň dvoubarevnou, ne jenom černou. Ale jinak je to povedený :wink:
... dik za pochvalu. Nj výber farby vynikol až keď som to už poskladal a chuť prestriekať celé odznova som už nemal. Tiež som uvažoval nad dvojfarebným vonkajškom ale ako vidíš vyhrala pure black 8-)
mensa píše:rekl bych, ze to ruzovy opravdu nebude, je to podle me zpusobeny UV neonem...jinak pekne provedeny a sladeny :wink:
... už som myslel že nikto na to nepríde. Jasné, je to tak ako hovoríš, spôsobuje to ten UV neon. Aj keď v skutočnosti to nevidno, to len na tych fotkách :?
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Jak si upravoval ten predek?? Mam namysli presne ty "zili". Kdysy sem skousel neco takoveho delat z montazni penou, no ale dopadlo to hodne spatne. Krivy, ostry rohy a nakonec se to zaclo jeste drolit. (Starej zbytek co sem nasel ve sklepe - byl to jen experiment) Od ty doby sem dalsi pokus nedelal... Tak pls jak? jak? jak?
P.S - Povedenj case, moc moc moc...
Don_N
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don_N »

Pěknej mod. Nejvíc se mi líbí předek a ten tvar v bočnici. :up:
Podpis nenalezen.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Predek peknej. Akorat si rikam ze je skoda ze to nezasahlo i mechaniky. tak trochu krici.
Tuhle case mam doma takze vim ze vest kabel 220v po horni stene dopredu a dolu ke zdroji by nebyl problem. Kabel od LPT skrz zaslepku taky neni ideal.
Vzdy se najde neco ke zlepseni. Jestli je tohle tva prvni case tak se mame na co tesit.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Kimitech
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kimitech »

Parádně propracované !!! :wink:
CPU : Sempron AM2 2800+,MB : MSI K9VGM-V ,RAM : 512MB ddr2 677 , VGA : ASUS X1600Pro TD Mechaniky : LG GSA 4167b, Zdroj: 350W , Repro : Encore 4.1 (hraje squěle) .
mOOder
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mOOder »

Dost dobry na to omezeni co se s takovou case da delat je fakt pekny i kdyz mam posledni dobou vyhrady na svitici vetracky neony apd ... BTW jak si tak "zvlnil" tu predni masku je to fakt zajimavy
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

StRaw píše:... dispay pochádza z takéhoto niečoho. Na spojazdnenie stačí odmontovať len tu vrchnú dosku s displejom od tej dolnej, na vývody pripájkovať LPT kábel, pár odporov (jas, kontrast), nainštalovať soft a už to fičí :roll:
..no to je mi jasny.. ja spise myslel, jestli byl uz oranzovej, nebo jestli jsi na nem neco delal.. protoze ta barva je paradni..
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

Maxtor píše:..no to je mi jasny.. ja spise myslel, jestli byl uz oranzovej, nebo jestli jsi na nem neco delal.. protoze ta barva je paradni..
taky by me to zajmalo :)
na GME sem nasel tohle > http://www.gme.cz/index.php?action=deta ... pict=&jaz= pisou u toho cerveny negativ, tak mozna...
StRaw
Nováček
Nováček

Příspěvek od StRaw »

X-Spidy-X píše:Jak si upravoval ten predek?? Mam namysli presne ty "zili". Kdysy sem skousel neco takoveho delat z montazni penou, no ale dopadlo to hodne spatne. Krivy, ostry rohy a nakonec se to zaclo jeste drolit. (Starej zbytek co sem nasel ve sklepe - byl to jen experiment) Od ty doby sem dalsi pokus nedelal... Tak pls jak? jak? jak?
P.S - Povedenj case, moc moc moc...
... robil som to tak že na pôvodný plast som lepil vrstvy iného plastu, brúsil, tmelil a o5 brúsil až som nevybrúsil to čo som chcel :D . Inak moc neodporúčam ak neviete ako na to a nemáte nejaký ten skill. Ja som sa z tým pekne natrápil ale z výsledkom som spokojný.
Woyta píše:Predek peknej. Akorat si rikam ze je skoda ze to nezasahlo i mechaniky. tak trochu krici.
Tuhle case mam doma takze vim ze vest kabel 220v po horni stene dopredu a dolu ke zdroji by nebyl problem. Kabel od LPT skrz zaslepku taky neni ideal.
Vzdy se najde neco ke zlepseni. Jestli je tohle tva prvni case tak se mame na co tesit.
... pôvodne som to mál v pláne že to bude zasahovať i do mechaník ale z nedostatku času to ostalo v takejto podobe. Určite máš pravdu že to nie je dokonalé atp. no zlepšovať túto case sa už nechystám. Je to môj prvý mod a dúfam že nie posledný, celkom ma to chytilo :D
mOOder píše:Dost dobry na to omezeni co se s takovou case da delat je fakt pekny i kdyz mam posledni dobou vyhrady na svitici vetracky neony apd ... BTW jak si tak "zvlnil" tu predni masku je to fakt zajimavy
... každému sa páči niečo iné a ak sa náhodou dopracujem k dalšiemu modu, tak to bude prevedné určite tak, aby to toľko nesvietilo. Btw. "zvlnenie" je popísané o kúsok vyššie.
Maxtor píše: ..no to je mi jasny.. ja spise myslel, jestli byl uz oranzovej, nebo jestli jsi na nem neco delal.. protoze ta barva je paradni..
Bubikk píše:taky by me to zajmalo :)
na GME sem nasel tohle > http://www.gme.cz/index.php?action=deta ... pict=&jaz= pisou u toho cerveny negativ, tak mozna...
... hneď Vás upozorním že ta foto v 1. príspevku zkresľuje farbu toho displeja. On svieti takou krikľavou červenou (odvtedy ako som ho dostal do rúk, aj keď si myslím že zmeniť farbu podsvietenia by nebol až taký problém) a taktiež mám aj jeden zelený exemplár.
Odpovědět

Zpět na „Projekty“