malá otázka k plánované Pc sestavě
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Beton
- Nováček

-
malá otázka k plánované Pc sestavě
Zdarec,
budu skládat novou bednu v ceně kolem 18k, konfigurace bude zřejmě následující:
proc.: AMD Athlon 64 3800+ 2,4 Ghz
deska: Asus M2N-E SLI
paměti: A-Data 2x512 Mb DDR II, 667 Mhz
HDD: WD 160Gb, 7200 ot/s
GK: Saphire Radeon x1950PRO 256Mb
zdroj: Fortron 400W
case: MidiTower ATX, STEP 207 White
DVD a CD mechanik mám doma několik, každopádně tam bude jedna DVD-RW a jedno klasický CD/DVD
Změnili byste něco?
budu skládat novou bednu v ceně kolem 18k, konfigurace bude zřejmě následující:
proc.: AMD Athlon 64 3800+ 2,4 Ghz
deska: Asus M2N-E SLI
paměti: A-Data 2x512 Mb DDR II, 667 Mhz
HDD: WD 160Gb, 7200 ot/s
GK: Saphire Radeon x1950PRO 256Mb
zdroj: Fortron 400W
case: MidiTower ATX, STEP 207 White
DVD a CD mechanik mám doma několik, každopádně tam bude jedna DVD-RW a jedno klasický CD/DVD
Změnili byste něco?
- vikicek
- Začátečník

- Beton
- Nováček

-
- RainMakeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
misto X2 3800+ vem X2 3600+ a ušetřiš tim cca 1000 kč.na ddwolrd.cz testovali tento cpu a nevedl si špatně i když ma menší l2cache než 3800+
ten 38+ je na stejne cenove relaci jako c2d jenže k němu si musiš vzit paměti na větší frekvenci(nemusiš ale měl bys
) a hlavně lepší desku.
jo a na co desku s SLI? vem si klasickou M2N-E 570 nforce ultra.zbytečně si nepřiplacej.jo a ta bedna.hodil by se nějakej odkaz.měla by mít možnost osazeni 120mm vetraku do přední pozice před hdd(ten by sis taky měl koupit stači Xilence za 120 kč)
ten 38+ je na stejne cenove relaci jako c2d jenže k němu si musiš vzit paměti na větší frekvenci(nemusiš ale měl bys
jo a na co desku s SLI? vem si klasickou M2N-E 570 nforce ultra.zbytečně si nepřiplacej.jo a ta bedna.hodil by se nějakej odkaz.měla by mít možnost osazeni 120mm vetraku do přední pozice před hdd(ten by sis taky měl koupit stači Xilence za 120 kč)
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Klasicka M2N-E je dobrá, ale ve chvíli, kdy potřebuješ LPT nebo 1394ku, tak musíš vzít model s SLI, popř úplně jinou desku... Záleží na něm... Pokud ani jedno z toho nepotřebuješ, tak vem klasickou M2N-E. SLI je v kompu za 15k o ničem a navíc máš GPU ATi, takže...RainMakeR píše:misto X2 3800+ vem X2 3600+ a ušetřiš tim cca 1000 kč.na ddwolrd.cz testovali tento cpu a nevedl si špatně i když ma menší l2cache než 3800+
ten 38+ je na stejne cenove relaci jako c2d jenže k němu si musiš vzit paměti na větší frekvenci(nemusiš ale měl bys) a hlavně lepší desku.
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
- Beton
- Nováček

-
Rainmaker:
Já tam mám právě jenom klasickej 3800+, X2 pro mě není až tak zajímavá, to už fakt spíš to C2D. Kdyby šlo jenom o příplatek za lepší desku a paměti, tak bych zase tolik neřešil. Jinak mezi 3800+ a 3500+ je rozdíl pár stovek, nebo jestli je to zbytečný...
Ta deska - i tam je rozdíl jenom pár desítek korun, navíc ten druhej Pcie slot není na škodu. Nebo tady nepůjde použít crossfire?
Beru to přímo z www.bgslevi.cz Ty ceny tam jsou trošku divný, ale kamoš tam dělá, takže má slevu.
bedna je TADY Je to taková shitka, ale pod hdd je místo na větráček, navíc na boku má místo na další větráček. Trošku se bojím toho, jak tam nacpu tu 1950PRO, je dost dlouhá, ale co jsem tak četl, tak stačí, aby bedna byla dlouhá min. 46cm, takže by neměl byt problém.
Jenom ještě k tomu procáku, jak jsem se ptal na ten Intel Pent. D8xx, to asi nemá cenu, že?
Soráč, že se na všechno tak vyptávám, ale takhle celej kompl dávám do kupy sám poprvé, takže každou chvíli něco nevím
Já tam mám právě jenom klasickej 3800+, X2 pro mě není až tak zajímavá, to už fakt spíš to C2D. Kdyby šlo jenom o příplatek za lepší desku a paměti, tak bych zase tolik neřešil. Jinak mezi 3800+ a 3500+ je rozdíl pár stovek, nebo jestli je to zbytečný...
Ta deska - i tam je rozdíl jenom pár desítek korun, navíc ten druhej Pcie slot není na škodu. Nebo tady nepůjde použít crossfire?
Beru to přímo z www.bgslevi.cz Ty ceny tam jsou trošku divný, ale kamoš tam dělá, takže má slevu.
bedna je TADY Je to taková shitka, ale pod hdd je místo na větráček, navíc na boku má místo na další větráček. Trošku se bojím toho, jak tam nacpu tu 1950PRO, je dost dlouhá, ale co jsem tak četl, tak stačí, aby bedna byla dlouhá min. 46cm, takže by neměl byt problém.
Jenom ještě k tomu procáku, jak jsem se ptal na ten Intel Pent. D8xx, to asi nemá cenu, že?
Soráč, že se na všechno tak vyptávám, ale takhle celej kompl dávám do kupy sám poprvé, takže každou chvíli něco nevím
- RainMakeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jaj tak ja si nevšim že tam davaš jednojadro.no tak tam dej 3500+
na desce s SLI Crosfire nepujde.takže to si vem tu levnější M2N-E
a tu bednu si vem jinou!!!za ty ušetřeby stovky si připlat na lepší bednu.
na desce s SLI Crosfire nepujde.takže to si vem tu levnější M2N-E
a tu bednu si vem jinou!!!za ty ušetřeby stovky si připlat na lepší bednu.
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
- BubakB
- Mírně pokročilý

Nie je to "najlepsie" co Intel ponuka,mozno cenovo by som rozmyslal nad 805 ale plne seriu 8xx nahradila seria 9xx/9x5Beton píše:Původně jsem chtěl vzít Pentium D 8xx, ale to je asi blbost, co?
Sice nie su take vykonne ako AMD X2,ale maju tvrdu cenovu politiku za ktoru sa optali nad nimi rozmyslat.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
BubakB píše:Nie je to "najlepsie" co Intel ponuka,mozno cenovo by som rozmyslal nad 805 ale plne seriu 8xx nahradila seria 9xx/9x5Beton píše:Původně jsem chtěl vzít Pentium D 8xx, ale to je asi blbost, co?
Sice nie su take vykonne ako AMD X2,ale maju tvrdu cenovu politiku za ktoru sa optali nad nimi rozmyslat.
moje slova