Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG vs. SSID

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
moninail
Začátečník
Začátečník

Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG vs. SSID

Příspěvek od moninail »

Zdravím,

mám NB TOSHIBA se síťovkou Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Net, používám router Zyxel P-320W. Mám nastaveno filtrování MAC adres (pouze na můj NB), WPA-PSK(TKIP) a firewall. Jakmile však dám v nastavení routeru skrýt SSID. Notebook síť nenajde. :x

Co je třeba na NB ještě nastavit, aby síť našel?

PS: Když SSID není skryté vše normálně funguje. Přístup na internet i sdílení v síti(PC-LAN). Pro výše uvedenou síťovku mám v NB nejnovější ovladač.

Děkuji.
"Nevěř ničemu, ani tomu, co říkám já. Věř jen tomu, co si sám ověříš. (Budha)"
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

pokud mas nastaveny profil tak by to najit mel, ale z me zkusenosti s tim obcas maji bezdratove sitovky problem. Zkus udelat vice profilu s stejnym SSID.

Ale myslim, ze skryti SSID je stejne k nicemu, pokud mas filtraci MAC adress a WPA s dost dlouhym heslem (alespon 8 znaku) jsi v bezpeci.
Toshiba Tecra A6
moninail
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od moninail »

o.k. Bajgy. Nemám nastavený profil. Zkusím si nějaký nastavit.

Pomohlo nainstalování softwaru od výrobce : Intel(R) PROSet/Wireless 10.5.2.0 spoužitím driverů pro síťovku 10.5.1.75. Nastavil jsem profil a již vše o.k.
:roll:
moninail
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od moninail »

Problém se skrytím SSID jsem vyřešil, ale zajímalo by mne proč se mi některé stránky na netu zobrazují a některé ne. Přitom na PC (XP SP2,Opera 9), které mám připojené přes stejný router je vše o.k. Jakmile se však bezdrátově připojím (WPA-PSK) souběžně nebo i samostatně na NB (XP SP2) vůbec se mi nezobrazí např. stránka idnes.cz???
Přitom seznam, pctuning okamžitě. Je to nastavením Internet exploreru na NB nebo na to má vliv šifrování? Zkusil jsem i Operu, ale ta neotevře ani seznam.cz. Čím to? :(

1.Firewall na routeru -vypnutý, firewall na NB - integrovaný vypnutý a stránka idnes.cz se nezobrazí.... :x

Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“