PC zlobí - prosím pomoc

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
neummi
Začátečník
Začátečník

PC zlobí - prosím pomoc

Příspěvek od neummi »

Ahojda všem,
mam takoví problémek se sestavou. PC moc často tuhne. :( Je jedno jestli tam mam spuštěnou nějakou hru nebo jsem na netu, word, pspad. Prostě všude tuhne. Někdy má den že zatuhne jen jednou za 3 hodiny ale jindy se seká každou chvíli. Už mě nějak nebaví pořád restartovat. Už mě nenapadá čím by to mohlo být. Vyzkoušel jsem toho už spoustu. Např výměna zdroje, grafické karty. Paměti jsem projel memtestem a nic. Nic není nataktované. Teploty jsou úplně normální. Už mě nějak nic nenapadá co s tím může být - možná základní deska.
Všem díky za rady. :D
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

skus reinstall win, ak nepomoze tak je vadna MB
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
neummi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od neummi »

Reinstall byl. Takže myslíš že mb? Kámošovi tahle samá odešla před měsícem.
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

zacalo ti to robit len teraz, alebo je to dlhodobe
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
neummi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od neummi »

Už to trvá tak 6 měsíců a zhoršuje se to.
pumpos
Nováček
Nováček

Příspěvek od pumpos »

zkus se podivat jestli to nemas moc zapraseny, P4 prescott docela topi, tak jestli se ti to neprehriva. Taky by mohl bejt nacatej zdroj a jak ho dal trapis tak se to zhorsuje. Kdyz to nebude prachem, ani zdrojem tak pak zbyva jen deska, 865ky mivaly docela problemy s chipsetem, zkus se podivat jestli se ti na nim netvori bulka
Pumpoš rulezz
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Takhle můžeme všichni jen hádat! Musíš to zkusit, buď deska, paměti, grafika, nebo slabý (vadný) zdroj. Zkus, jestli můžeš (pokud ne, tak sežeň nějakého známého) vyměnit postupně na otestování paměti, pak grafiku, pak zdroj (desku asi těžko) a uvidíš!
george5545
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od george5545 »

Podívej se kromě přehřívání CPU na zdroj a základní desku na kondenzátory jestly nejsou nafouklé, prasklé, vytečené či jinak počkozené.
HP Pavilion dv3600ec 13.3"LED T6400 3GB 320GB 9300M GS 512MB,DO,HDMI,eSata.Logitech V550 nano. HP 6735s Sempron SI40 2GHz, 2x1GB DDR2 800MHz, 250GB Sata Samsung HM250JI, Optiarc AD-7561S, AMD780G, Ati HD3200.Mirosoft bluetooth notebook mouse 5000.
neummi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od neummi »

Procesor je ok, grafika, paměti a zdroj jsem zkoušel už jinde. Tak už to vypadá opravdu jen tu základku.
neummi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od neummi »

Může to neustálé sekání mít něco společného z hdd?? Dnes v něm začalo velmi podivně cvakat a nenajel systém-psalo to chyba bootování. Takže si myslim že je můj hdd v předsmrtelné křeči a brzy se odporoučí na věčnost. Jinak jsem poskladál celou sestavu znova a sekání je pořád. Jen mi stačí potvrdit že jsem nezálohoval zbytečně. Díky :-D
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Ano muze to byt i tim hdd..

A to cvakani.. To neznamena nic dobreho a predpovida to mozny predcasny odchod do duchodu..

Diagnosticka utilita od vyrobce tveho disku ti rekne vic..
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Tento týden jsem reklamoval Seagate 200Gb kvůli vadným sektorům, dali mi nový a po naformátování a instalaci operačního programu jsem chtěl kopírovat film a naráz vněm začlo cvakat a celý systém zatuhl. To cvakání se začlo projevovat jen při zápisu na disk. Takže bych to viděl na reklamaci nebo koupi nového HDD :(
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Nil píše:Tento týden jsem reklamoval Seagate 200Gb kvůli vadným sektorům, dali mi nový a po naformátování a instalaci operačního programu jsem chtěl kopírovat film a naráz vněm začlo cvakat a celý systém zatuhl. To cvakání se začlo projevovat jen při zápisu na disk. Takže bych to viděl na reklamaci nebo koupi nového HDD :(
zkus vymenit sata kabel, tohle mi udelalo taky, jen ze mi nevytuhl system, pac ho na tom disku nemam ;)
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Cujo píše:
Nil píše:Tento týden jsem reklamoval Seagate 200Gb kvůli vadným sektorům, dali mi nový a po naformátování a instalaci operačního programu jsem chtěl kopírovat film a naráz vněm začlo cvakat a celý systém zatuhl. To cvakání se začlo projevovat jen při zápisu na disk. Takže bych to viděl na reklamaci nebo koupi nového HDD :(
zkus vymenit sata kabel, tohle mi udelalo taky, jen ze mi nevytuhl system, pac ho na tom disku nemam ;)
Zašel jsem ho reklamovat a dali mě uplně nový :-D sice jiného výrobce ale o 50Gb větší :P Takže ted je vše OK :roll:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“