Jinak když sem zkoušel zapojit jeden Wi-Fi vysílač od kamaráda do toho počítače (z modemu přes USB do PC a z PC síťovým kabelem do Wi-Fi), tak můj notebook signál chytil, ale net nefungoval, a když sem to pak zkoušel u sebe doma s kabelovým připojením tak to běželo bez problému, tak by mě zajímalo jestli nevíte čím to může být popř. jestli to nemůže být tím že nemá kabelový připojení, ale normálně na vytáčení. Díky.
Potřebuju poradit s Wi-Fi
Moderátor: Don
- P3T3R
- Začátečník

-
Potřebuju poradit s Wi-Fi
Zdravim Vás, potřeboval bych tokovou malou pomoc. Kamarád má doma připojení ADSL od nějakého poskytovatele, teď nevim a potřeboval by udělat Wi-Fi v baráku, tak sem se chtěl zeptat jestli by jste mi nemohl poradit při výběru. Potřeboval bych nejakej modem co by to Wi-Fi vysílal (větší vzdálenost) a pak jeden do počítače abych ho mohl chytat (jedno jestli externí nebo interní).
Jinak když sem zkoušel zapojit jeden Wi-Fi vysílač od kamaráda do toho počítače (z modemu přes USB do PC a z PC síťovým kabelem do Wi-Fi), tak můj notebook signál chytil, ale net nefungoval, a když sem to pak zkoušel u sebe doma s kabelovým připojením tak to běželo bez problému, tak by mě zajímalo jestli nevíte čím to může být popř. jestli to nemůže být tím že nemá kabelový připojení, ale normálně na vytáčení. Díky.
- markro
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- markro
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Treba tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43787
- P3T3R
- Začátečník

-
- P3T3R
- Začátečník

-
Aha tak sem koukal a všechny vypadaj stejně, teda já nevim nevyznám se v tom ale všechny měli konektory na 4 PC a Wi-Fi tak nevim jako ty levnější sou podle mě stejný, ale nevim jestli je to lepší nebo horší nebo v čem je mezi tou co si mi poslal rozdíl? jestli by si mi ještě mohl poradit. Jinak koukal sem i ty do těch kompů a jako nevim, který sou na příjmání signálu a který na odesílání nebo jestli sou kombinováný? Některý sou ABG některý jen BG. Fakt nevim jakou mám vzít tak prosím ještě o radu. Díky
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- P3T3R
- Začátečník

-
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- P3T3R
- Začátečník

-
No právě, že je to v posledním patře a ten PC na kterým to chci chytat je v přízemí na skoro na druhý straně bytu. Ale chtěl bych to chytat i na zahradě, která je trochu větší... Líp popsat to neumímmyshob píše:jak je to od sebe daleko?
jinak na wi-fi karte az tolik nezalezi... chtelo by to najakou ktera ma WPA sifrovani.
- P3T3R
- Začátečník

-
já se v tom fakt nevyznám, můžete mi ještě někdo naposledy poradit jakou WiFi kartu na příjmání signálu mám z těchot koupit??
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... &tree_CR=0
abych nekoupil nějakej šmejd typu: "rozbiju se za nedlouho" nebo "sem na ho***"... A pokud chcete poslat odpověď typu ono je to jedno, tak to ani nepište
Díky
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... &tree_CR=0
abych nekoupil nějakej šmejd typu: "rozbiju se za nedlouho" nebo "sem na ho***"... A pokud chcete poslat odpověď typu ono je to jedno, tak to ani nepište
- P3T3R
- Začátečník

-
No tak sem si koupil Zylex od o2 za 1902,- ... nějak sem čekal, že by signál mohl projít přes patro a jednu stěnu (měl sem ho v pokoji vedle PC), ale fakt je že signál sem to chytil fakt jen minimální... zejtra ho jdu vrátit, ale chtěl sem se vás zeptat, jestli neznáte něco výkonějšího na ADSL... Něco co by takhle prošlo, přes jendo patro a jednu stěnu a abych s tim chytil signál na zahradě... Dík moc za každou pomoc...
- Maxtor
- Začátečník

-
No tak hlavne padlo tady neco o patrech, takze pozor.. je hezke radit routery, ale popis prvni jak to vubec doma mas.. nebo o co vlastne co se tyce toho pripojeni jde.. patra, zdi, pevna PC v siti a wifi kienty.. proste presne jak by to melo vypadat.. pak se muzeme bavit dale.. klidne udelej nekde v malovani nejakej lama obrazek.. cokoli..
Rozvedeni WiFi neni jen o krabicce ktera vysila vsude dokola.. na to zapomen.. klasicky anteny dodavany k routerum maj uhly 360° v horizontale, ale pouze 10° ve vertikale.. pokud pak natahnes wifi v patre zapomen na to, ze v ostatnich patrech neco chytis..
Podle toho jak jsi to trochu zmatene popsal, to vypada, ze nahore mas router s PC.. z nej to potrebujes dostat o patro nic do PC a wifi na zahradu ve stejne urovni jako dolni PC.. tady ba bylo nejlepsi reseni nahore router.. dolu pevna sit a v dolnim patre umistit pouze APcko, ktery ti zdma na zahradu uz krasne proleze..
Ted se jen modli, at ti to vemou zpatky, pac tady neni ichyba v routeru ale v tom, ze jsi koupil neco co mozna vubec nepotrebujes a mozna to lezelo tam, kde to lezet vubec nemuselo..
..jo a vpravo mas ve svych postech tlacitko EDIT at nemusis psat pri kazdy oprave dalsi post..
Rozvedeni WiFi neni jen o krabicce ktera vysila vsude dokola.. na to zapomen.. klasicky anteny dodavany k routerum maj uhly 360° v horizontale, ale pouze 10° ve vertikale.. pokud pak natahnes wifi v patre zapomen na to, ze v ostatnich patrech neco chytis..
Podle toho jak jsi to trochu zmatene popsal, to vypada, ze nahore mas router s PC.. z nej to potrebujes dostat o patro nic do PC a wifi na zahradu ve stejne urovni jako dolni PC.. tady ba bylo nejlepsi reseni nahore router.. dolu pevna sit a v dolnim patre umistit pouze APcko, ktery ti zdma na zahradu uz krasne proleze..
Ted se jen modli, at ti to vemou zpatky, pac tady neni ichyba v routeru ale v tom, ze jsi koupil neco co mozna vubec nepotrebujes a mozna to lezelo tam, kde to lezet vubec nemuselo..
..jo a vpravo mas ve svych postech tlacitko EDIT at nemusis psat pri kazdy oprave dalsi post..
- Maxtor
- Začátečník

-
JJ.. parada.. takze jak jsem si myslel.. prizemi a zahrada zhruba na jedne urovni pokryta wifi a v patre nahore nad tim sikmo pres zed je modem..
No.. takze ja bych navrhoval v podstate uz zminovane reseni.. stacilo by od PC nahore, od modemu, natahnout kabel dolu do prizemi (nemusi byt az k notebooku - staci napr. do mista schodiste.. proste jen aby ses vertikalne dostal pod podlahu na uroven prizemi), kde bych nekam na zed umistil klasicky WiFi AP s tim, ze zdi uz jsou pak jen otazka anteny.. i s beznyma 2db antenama, ktery se dodavaj k routerum apod. se dostanes do vzdalenosti 50 m i pres 3 zdi..
Jako AP se ted hodne prodaval napr. OvisLink WL-5460AP a lidi jsou spokojeni (ja taky).. co se tyce anteny, primo montovatelna na dane AP s reversnim SMA konektorem se da sehnat 8db primo od ovislinku.. konkretne tahle je pro domacnost paradni i tim, ze ma vertikalni uhel 40°, coz se jen tak nevidi..
Zalezi teda na tom, jestli jsi schopen dostat klasicky sitovy (UTP/STP) kabel pod uroven podlahy, do prizemi.. pak uz by nebyl problem..
Samozrejme dalsi vec je modem.. pokud ho mas pripojenej sitove a ma jen jeden sitovej konektor, tak bys musel do cesty strcit zrejme i switch (ktery dneska koupis uz od 200-500,-) abys rozdvojil tu sit..
No.. takze ja bych navrhoval v podstate uz zminovane reseni.. stacilo by od PC nahore, od modemu, natahnout kabel dolu do prizemi (nemusi byt az k notebooku - staci napr. do mista schodiste.. proste jen aby ses vertikalne dostal pod podlahu na uroven prizemi), kde bych nekam na zed umistil klasicky WiFi AP s tim, ze zdi uz jsou pak jen otazka anteny.. i s beznyma 2db antenama, ktery se dodavaj k routerum apod. se dostanes do vzdalenosti 50 m i pres 3 zdi..
Jako AP se ted hodne prodaval napr. OvisLink WL-5460AP a lidi jsou spokojeni (ja taky).. co se tyce anteny, primo montovatelna na dane AP s reversnim SMA konektorem se da sehnat 8db primo od ovislinku.. konkretne tahle je pro domacnost paradni i tim, ze ma vertikalni uhel 40°, coz se jen tak nevidi..
Zalezi teda na tom, jestli jsi schopen dostat klasicky sitovy (UTP/STP) kabel pod uroven podlahy, do prizemi.. pak uz by nebyl problem..
Samozrejme dalsi vec je modem.. pokud ho mas pripojenej sitove a ma jen jeden sitovej konektor, tak bys musel do cesty strcit zrejme i switch (ktery dneska koupis uz od 200-500,-) abys rozdvojil tu sit..