[b]Zmizela vypalovačka ve Windows.......[/b]

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Basquiat
Nováček
Nováček

[b]Zmizela vypalovačka ve Windows.......[/b]

Příspěvek od Basquiat »

Zmizela ikona vypalovačky jak v Tento počítač, tak i ve Správci souborů, prostě ve Windows není. Jinak na tlačítko otevření reaguje a po vložení disku se roztočí, ale ve Windows se nic neděje. Nedá s k ní přistoupit ani z DOSu. Ještě před zmizením se objevila nějaká chyba ve správci zařízení u té vypalovačky (mám pocit, že něco jako Error PDD, ale nechci kecat) a pak řádek s vypalovačkou zmizel. Vyhledání hardwaru je k ničemu. Jedná se o notebook značky Prestigio, o níž se ví, že do svých notebooku montuje ty největší optický sračky........díky za rady
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Mechaniky u notebooků odchází poměrně často (obecně), bohužel, nedávno jsem viděl téměř nový Asus s vadnou mechanikou, předtím Acer... Je vidět alespoň v BIOSU?
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. :-)
Basquiat
Nováček
Nováček

Příspěvek od Basquiat »

Bohužel, v Biosu není vidět...........je ale zvláštní, že při vložení CD se roztočí, tak se snad nejedná o hardwarovou poruchu.
Basquiat
Nováček
Nováček

Příspěvek od Basquiat »

Před chvílí jsem se posunul kousek dopředu. Dal jsem vyhledat změny hardwaru a najednou se mi objevila ve Správci zařízení mechanika Philips SDVD8431. Název té mechaniky není zobrazen správně....je změť písmen a symbolů, z kterých se dá vyčíst název. Vedle názvu je výkřičník, takže asi nějaká chyba....stáhl jsem firmware, ale nejde naistalovat, protože aplikace píše, že nerozpoznala požadovanou mechaniku......Ještě před pár dny vše fungovalo ok, nemohl jsem udělat chybu někde v nastavení nebo něco omylem odinstalovat......??
Basquiat
Nováček
Nováček

Příspěvek od Basquiat »

Pokud kliknu na vlastnosti mechaniky, tak na kartě Obecné je: Toto zařízení nelze spustit (Kód 10). Už mě fakt nic nenapadá.... :sad:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

často u těch noťasů dojde k uvolnění IDE konektoru mechaniky, viděl jsem spoustu mašinek, kde po zaštěrchání se mechanika zase chytla
doporučuji dát do servisu ...
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

pavel.minarik píše:často u těch noťasů dojde k uvolnění IDE konektoru mechaniky, viděl jsem spoustu mašinek, kde po zaštěrchání se mechanika zase chytla
doporučuji dát do servisu ...
JJ presne tak. Mam takovou v praci . Staci do ni klepnout a jede. :D

Mam doma malinko jiny problem. Po vlozeni CD/DVD do jakekoliv mechaniky. Se sice CD/DVD nacte tzn muzu s nim jakkoliv manipulovat, ale nevidim nazev CD ani ikonu. Mechnaiky se tvari jako by tam CD nemelo autorun.ini
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
blaxo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blaxo »

Možná uvolněnej kabel...radši to dej do servisu v notesu bych se moc nehrabal..a nebo ten firmware ale to si psal že ti nejde
Sony VAIO CS11S\W + Logitech V470
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“