Gigabyte 945GME-DS2 (775, 945G + ICH7, mATX)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Gigabyte 945GME-DS2 (775, 945G + ICH7, mATX)

Příspěvek od Aigor »

Ahoj,

pořídil sem si Gigabyte 945GME-DS2 do slabší sestavy na server. Doteď sem žil v iluzi, ze 945 je míň topivá než 965. Jenomže i když komponenty provozuju na stole, po 20 minutách se (bez OC) nedá na SB ani NB udržet prst :x

Je to normální, nebo jde o problém konkrétní desky ? :sad:

Naivně jsem chtěl celou sestavu uchladit jedním 120mm větroněm kvůli tichu :evil:
Benu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Benu »

Myslím, že je to normální. Mám desku s čipsetem 945P a prst na pasivu taky neudržím. Není s tím ale žádný problém. Když na chladiči neudržíš prst, tak to znamená pouze to, že má víc než asi 50 stupňů. Prostě tohle není žádný problém, ty desky jsou na to stavěné (Když je na čipsetu od výrobce pasiv, tak by ses neměl jeho teplotou vůbec zabývat.). Jedna stodvacítka + zdrojový větrák v dobré skříni bohatě stačí.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Ty chipsety topi oba jako prase :) . Pokud ten počítač jede , nevykazuje žádnou nestabilitu nebo podobné anomalie tak bych to neřešil.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Dík za info, o moc klidnější ale nejsem.
Přesně takto mě totiž před nějakým rokem odešly 3 HDD s komplet datama - jak sem později zjistil, díky přehřátí chipsetu. Ten bohužel neodešel najednou, ale "postupně"... takže sem na tyhle věci zvlášť u serveru trochu paranoidní :x

Raději přidám chlazení, ale s kraválem budu zase tam kde předtím... :evil:
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“