Bios na Ali BXcel
Moderátor: Eddward
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Bios na Ali BXcel
Neviete mi poradit odskusany bios na dosku Acer Lab. Incorporated (ALI) Aladdin Pro II AGP System controller i ked na chipsete je napis BXcel PC100. Doska je velmy mala, manual k nej je cierny s napisom Mainboard PC100. Ak nahodou ma niekto skusenost s flashnutim biosu na tuto dosku, budem rad ak sa o to podeli.... Dik
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jafido
- Středně pokročilý

podpora pro tuto desku je uz docela dlouho ukoncena, chybi podpora velkeho mnozstvi procesoru, velkych disku..... Taky by me zajimalo co vlastne zamyslis. Nechapu totiz smysl. Pokud potrebujes neco konkretniho ptej se, jinak sup na smetak.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jestli je základní takt 66MHz tak to žádná záhada není. Frekvence PCI se zvýší moc a nějaké PCI zařízení to už prostě nerozchodí. Co se týče disku - to by asi opravil nový BIOS, jen ale silně pochybuju, že k téhle desce existuje...Destroy píše:Snad by mi to mohlo pomoct. Teraz mam 6,5 roka stary bios a hdd 80gb seagate mi zoberie bios iba ak je obmedzeny (cez jumper) na 30,2gb. Potom mozna by mi to pomohlo aj s FSB, kde mam problem s vyssim taktom ako 75Mhz(je mi to zahadou)....
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Tak bios existuje, stiahol som ho z pcchips.com-je z roku 2001-mozna by pomohol. Mam ho stiahnuty ale bojim. Viacery mi pisali ze je to stara doska a ze mam byt velmi opatrny! Ze je najlepsie najst niekoho, kto by mal skusenost a mohol mi odporucit presny bios-vyskusany, zarucene funkcny.
A co sa tyka FSB, tak doska ma podporovat od 66 do 133, resp. Celeron a PII(cistokrvny). No a ja darmo zvysujem FSB (nad 75) ale neberie mi to.
Nad 100FSB sa pc ani nespusti a na 85 tiez ne(to bude potom tym spominanym delenim pre pci co uz to nezvlada...). Ale FSB 100 by malo bezat bez problemov (ludom s takou istou doskou to bezi v pohode) ale mne sa to vo windowse vzdy zasekne, takze slapem iba na 75 FSB co je skoda, lebo PII 400 co mam, vyuzivam iba na 300Mhz. Snad preto som sa rozhodol pre novsi bios, ze by to snad pomohlo....
A co sa tyka FSB, tak doska ma podporovat od 66 do 133, resp. Celeron a PII(cistokrvny). No a ja darmo zvysujem FSB (nad 75) ale neberie mi to.
Nad 100FSB sa pc ani nespusti a na 85 tiez ne(to bude potom tym spominanym delenim pre pci co uz to nezvlada...). Ale FSB 100 by malo bezat bez problemov (ludom s takou istou doskou to bezi v pohode) ale mne sa to vo windowse vzdy zasekne, takze slapem iba na 75 FSB co je skoda, lebo PII 400 co mam, vyuzivam iba na 300Mhz. Snad preto som sa rozhodol pre novsi bios, ze by to snad pomohlo....
- Athilles
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No tuhle desku mam taky, je pravda, že na netu se o ni dozvíš velmi málo. Taky sem přemýšlel o upgrade biosu, ale pak sem si to rozmyslel a řekl sem si, že se na to vykašlu, zatím to jede a budu doufat v tak dlouho očekávaný nový compík.
Co se týče přetaktování procesoru, tak tam mám celeron 300A a podařilo se mi ho nastavit na 4,5 × 100 a tím pádem mi to jelo na 450MHz, počítač v pohodě najel, najel i win98, ale když sem zkoušel rozjet Diablo 2 LoD, tak se vypl monitor a přestal počítač přestal pracovat. Tak sem dostal strach a dal sem to z5 na těch 300A. Zatím nevím, ale asi budu zkousel dal. Když tak mi zkuste někdo napsat jestli s touhle deskou máte zkušenosti.
Co se týče přetaktování procesoru, tak tam mám celeron 300A a podařilo se mi ho nastavit na 4,5 × 100 a tím pádem mi to jelo na 450MHz, počítač v pohodě najel, najel i win98, ale když sem zkoušel rozjet Diablo 2 LoD, tak se vypl monitor a přestal počítač přestal pracovat. Tak sem dostal strach a dal sem to z5 na těch 300A. Zatím nevím, ale asi budu zkousel dal. Když tak mi zkuste někdo napsat jestli s touhle deskou máte zkušenosti.
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: