hdd Toshiba z ntb Compaq se v DELL-u jeví jako zaheslovaný
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Riss
- Nováček

-
hdd Toshiba z ntb Compaq se v DELL-u jeví jako zaheslovaný
Ahoj,
potřebuju poradit s následujícím problémem:
vymontoval jsem z NTB Compaq Armada 110s disk Toshiba 10GB. V tom compaqu vše fungovalo bez problémů a žádné heslo se tam nezadávalo.
Disk jsem strčil do NTB Dell CPt Celeron 333 a chvilku po zapnutí ( 6-8s )
po mě BIOS chce heslo k disku, které nikdo nezná.
Exisatuje nějaký způsob, jak ten disk třeba úplně low-level zformátovat nebo, jak obejít tu detekci hesla v BIOSU?
Do toho Dellu jsem před měsícem koupil nový disk a nainstaloval jsem ho tam bez problému. Teď jsem ho dal do toho Compaqu a taky OK.
Tu Toshibu 10GB jsem zkoušel připojit i do stolního PC a vidím ho normálně.
Jaké použít nástroje na zjištění, jak je ten disk zaheslovaný ?
Díky.
potřebuju poradit s následujícím problémem:
vymontoval jsem z NTB Compaq Armada 110s disk Toshiba 10GB. V tom compaqu vše fungovalo bez problémů a žádné heslo se tam nezadávalo.
Disk jsem strčil do NTB Dell CPt Celeron 333 a chvilku po zapnutí ( 6-8s )
po mě BIOS chce heslo k disku, které nikdo nezná.
Exisatuje nějaký způsob, jak ten disk třeba úplně low-level zformátovat nebo, jak obejít tu detekci hesla v BIOSU?
Do toho Dellu jsem před měsícem koupil nový disk a nainstaloval jsem ho tam bez problému. Teď jsem ho dal do toho Compaqu a taky OK.
Tu Toshibu 10GB jsem zkoušel připojit i do stolního PC a vidím ho normálně.
Jaké použít nástroje na zjištění, jak je ten disk zaheslovaný ?
Díky.
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
no...to chce to heslo přímo v BIOSu ? to je imho blbost...pochybuju, že ten disk podporuje ata-6 specifikaci, která toto umí...
podle mě to chce heslo až poté, co se z toho pokusí načíst OS...a pak stačí zero fill (aka low level format)
podle mě to chce heslo až poté, co se z toho pokusí načíst OS...a pak stačí zero fill (aka low level format)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Riss
- Nováček

-
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
prosimtě mohl bys to vyfotit a hodit to někam na web ? protože to je imho zázrak...každopádně podle ata-6 specifikace stačí 5x po sobě zadat špatné heslo, harddisk automaticky vymaže všechny data a sám se odblokuje...každopádně může to být nějaká věc toshiby, ne podle specifikace, a tam to může být uplně jinak...ovšem nechápu, jak...Riss píše:to heslo to chce, když BIOS ten disk detekuje
heslo nezadám ( 3x ) a není z čeho bootovat ...
( BIOS ten disk jakože nevidí )
jak bych to mohl zformátovat ( low level ) ?
Toshiba nic takového nenabízí
píšeš že na jinym pc to jede ok...kdyžtak bych ti poslal SW kterej umí to heslo odstranit (se ztrátou dat, bez ní to samozřejmě nejde)...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Riss
- Nováček

-
na tom disku už žádná data nejsou, ve stolním PC jsem smáznul oddíly.
( teda asi jsou, ale nejsou vidět )
ani mě o ta data nejde, vždyť v tom compaqu mi to normálně jelo, takže vím, co tam bylo nahrané...
moc prosím o zaslání toho prográmku. mám poslat mail do SZ ?
Díval jsem se pro zajímavost do BIOSu toho Compaqu a tam se nedá žádné heslo k disku nastavit - tak jak to, že v tom Dellu se to tak tváří ?
Třeba je to jen nějaká chyby na disku, která se tak tváří ???
ani mě o ta data nejde, vždyť v tom compaqu mi to normálně jelo, takže vím, co tam bylo nahrané...
Díval jsem se pro zajímavost do BIOSu toho Compaqu a tam se nedá žádné heslo k disku nastavit - tak jak to, že v tom Dellu se to tak tváří ?
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
jo třeba na SZ...a prosím, vyfoť to...strašně rád bych to vidělRiss píše:na tom disku už žádná data nejsou, ve stolním PC jsem smáznul oddíly.
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Riss
- Nováček

-
takže jsem zjistil následující:
1) prográmky HDAT2FS a HDAT2HW
po spuštění na tom disku neukazují žádnou ochranu, je možné ji tam nastavit a zase zrušit, ale na chování v tom Dell-u to nemá vliv.
Zkusil jsem dát do Dell-u jiný disk 500MB, který vzal normálně a v BIOSu toho Dellu jsem ten disk zahesloval ( zajímavé, že jsem musel zadat minimálně 4 znaky ). Když jsem tento disk připojil k desktopu výše uvedené prográmky ukazovaly, že je ten disk locknutý a je tam aktivní SECURITY, ale vůbec se nezobrazilo menu na práci s těmito funkcemi. takže i když jsem heslo znal, vůbec jsem neměl možnost s fukcemi, které se týkají SECURITY, pracovat.
V dellu jsem ho zase mohl odemčít ( po zadání hesla po zapnutí a pak ještě v BIOSu při zrušení ).
V tom prográmku HDAT2FS jsem na té Toshibě provedl i SECURITY ERASE UNIT, ale žádný vliv to nemělo.
2) IBM drive fitness odmítá s tou Toshibou pracovat
to jsem teda nahraný
((
1) prográmky HDAT2FS a HDAT2HW
po spuštění na tom disku neukazují žádnou ochranu, je možné ji tam nastavit a zase zrušit, ale na chování v tom Dell-u to nemá vliv.
Zkusil jsem dát do Dell-u jiný disk 500MB, který vzal normálně a v BIOSu toho Dellu jsem ten disk zahesloval ( zajímavé, že jsem musel zadat minimálně 4 znaky ). Když jsem tento disk připojil k desktopu výše uvedené prográmky ukazovaly, že je ten disk locknutý a je tam aktivní SECURITY, ale vůbec se nezobrazilo menu na práci s těmito funkcemi. takže i když jsem heslo znal, vůbec jsem neměl možnost s fukcemi, které se týkají SECURITY, pracovat.
V dellu jsem ho zase mohl odemčít ( po zadání hesla po zapnutí a pak ještě v BIOSu při zrušení ).
V tom prográmku HDAT2FS jsem na té Toshibě provedl i SECURITY ERASE UNIT, ale žádný vliv to nemělo.
2) IBM drive fitness odmítá s tou Toshibou pracovat
to jsem teda nahraný
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
tak vyzkoušej SW od ostatních firem...WD, seagate, samsung, maxtor...určitě jsou i SW od "amatérů" na zero fill, stačí google...Riss píše:2) IBM drive fitness odmítá s tou Toshibou pracovat
to jsem teda nahraný((