Problém s DVD/RW/R9 LG GSA-4160B - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
avening
Nováček
Nováček

Problém s DVD/RW/R9 LG GSA-4160B - vyřešeno

Příspěvek od avening »

Mam dvd vypalovacku lg gsa 4160. Pri vypalovani se mi nekdy stava ze konec dvd je necitelny(nejde prehrat ani na dvd prehravaci) Stava se mi to u ruznych medii(verbatim, memorex).
avening
Nováček
Nováček

Příspěvek od avening »

Nekde v neru se pry da nastavit ze vypalene dvd se bude chovat jako lisovane. Nevite kde se to zapina?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jedná se o tzv. booktype http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... t=booktype
5 post shora .....
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak co, pomohlo nastavit ten booktype?
Bathory
kema
Nováček
Nováček

Příspěvek od kema »

avening píše:Nekde v neru se pry da nastavit ze vypalene dvd se bude chovat jako lisovane. Nevite kde se to zapina?
Na LG 4160 se NEDÁ nastavit book type... :(
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Sice LG nemám, ale myslím, že dá (pokud to nemá automaticky), alespoň u předchozí verze to šlo.
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=17352
Bathory
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Na cdr.cz v recenzi píšou, že nastavit book type jde pouze u DL médií a že se to děje, ještě ke všemu, automaticky. U DVD+R se měnit book type nedá.
Možná to změní nový firmware (jako u 4120B), ta v testu měla první verzi A300.

recenze: http://www.cdr.cz/a/11797
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
kema
Nováček
Nováček

Příspěvek od kema »

Ano, u DL+ to jde, ale nikoli u +R nebo +RW. Zajímavé je, že u LG 4160 předělaných z 4120 book type normálně měnit lze... V každém případě obrovský krok zpět od LG, 4120 byla poslední vydařená vypalka od LG... :sad:
Mrazík
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mrazík »

Taky mám s touto mechanikou problémy. Když jsem si jí koupil byla 2 první DVD v pořádku. Pak se začaly objevovat viditelné prstence. Při přehrávání se pak značně snížila rychlost čtení.

Vše jsem vyřešil novou verzí Nera. Nějakou dobu jsem, až na pár CDček, nic nepálil. Když jsem pak chtěl smahnout DVD, byl jsem nemile překvapen, že poslední sektory na DVD jsou nečitelné. Pak už mi to dělalo na každém DVD. Nevíte co by s tím mohlo být?

---
DVD média: Emegton DVD+R
FW: A302
SW: WinXP SP1, Nero 6.6.0.6
Pavouk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavouk »

no ty emgetony zahod! mam sice LG 4163 ale kvalita zapisu na tyhle media je priserna..sice na to vypali, ale...konec je (stejne jako u tebe) da se rict necitelny...kup si nejakou verbatimku a uvidis ten rozdil....
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

pouzivajte IMATION s nimi LG problemy nema...

ja osobne palim len -R
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
Mrazík
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mrazík »

Hm, tak to mám peška. Já si koupil balík po 50ti kusech a ještě mi jich tam tak 30 zbejvá :-( Měl jsem se na to informovat dříve.
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

EGRES píše:pouzivajte IMATION s nimi LG problemy nema...

ja osobne palim len -R
No to bych tak moc netvrdil namontoval jsem 5xLG4160 a 2x4120 a ani v jedné nejely imation DVD-RW a to vůbec!!!! klasické DVD+R i DVD-R jeli místo 8x jen 4x.Myslel jsem že je to plackama ale ty v jiných (ne ve všech např.Teac W58D taky pálí jen 4x a dokonce i LG4082B) mechanikách jedou uplně normálně.Ani poslední firmwary nepomohly.Takže museli přejít na Verbatimy,nevim co se změnilo jestli Imation výrobce,předtím šli na LG normálně pálit a patřily mezi dost kvalitní a hlavně cenově výhodné.
Navíc taky zastávám názor že poslední kvalitní byla LG4120.LG4160 co kus to jiná funkčnost.Některá dvd přečte některá ne,jedna pálí 8x druhá 4x atd..
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

hmmm RW som neskusal a imation media som mal zatial iba tie 4x ....

taqze ked je to ako hovoris taq 8x kupim radsej verbatim

hoci statistiku mam, ze imation bol pre mna zarukou dobreho palenia a to aj v 4040B ktora je extra prieberciva pre 4x
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

Tak tak raději k této palírně Verbatim netvrdim že imation je naprd já s mým NEC3500 jsem spokojeny a to velmi ale do LG rozhodně Verbatim ty jsou v ní na 100%.Teď jen zkusit jestli + nebo - otestuj to v Nero CD-DVD Speed a uvidíš co ji vice chutna,kamarad pali na - a jeste jsem lepe vypalene dvd nikde nevidel.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
flukes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flukes »

Souhlas, pouzivam take prevazne Verbatim DVD R- a bez problemu u Imation byl problem se ctenim v nekterych DVD prehravacich.

//Bathory: Autor mi napsal v SZ: Ahoj. Ted pouzivam media DVD-RVerbatim a jeste jsem s nima nemel problem. Taky jsem si stahl novy firmware A303. Takze se da zatim rict ze je vse v poradku. Kdybych neco zjistil tak se ozvu.
CPU i7 10700k@5000/1.3V, Noctua NH-U12P SE2, Asus ROG STRIX Z490, SSD M.2 Samsung 970 EVO plus 1TB, HDD 3TB, 2TB, Patriot VIPER Steel 16GB DDR4 4400, GeForce RTX 2080 Ti Phoenix GS 11GB GDDR6, Pioneer BDR-0Ś09XLT, Samsung SH224, 22" LCD Acer XB252Q Predator, CoolerMaster HAF 942, EVGA 1000 P2
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“