Active Virus Shield - jádro KAV6 - legálně zdarma

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Shit píše:Dnes jsem udělal menší "korekturu" češtiny pro AVS - link pro download je stále stejný. :)
Spočívala ta "korektura" v tom, že po updatu z konce minulého týdne ( čtvrtek nebo pátek ) to po každym restartu mazalo licenční kód?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

wector píše:
Shit píše:Dnes jsem udělal menší "korekturu" češtiny pro AVS - link pro download je stále stejný. :)
Spočívala ta "korektura" v tom, že po updatu z konce minulého týdne ( čtvrtek nebo pátek ) to po každym restartu mazalo licenční kód?
Blbý rejpnutí, ale budiž.... :twisted:
Možná by nebylo od věci se mrknout nejdříve na stránky češtiny pro AVS....

Samozřejmě, že ne....

Kód: Vybrat vše

http://www.nforce.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=17
Popř. z jiného fóra:
"Shit" píše:Bohužel 5.12.2006 dal Kaspersky do AV updatu i "lic60.ppl", který kontroluje CRC u všech modulů tohoto programu. Jelikož Eula zakazuje u AVS jakékoliv změny (narozdíl od plného KAV/KIS, kde jsou skiny a jazykové mutace povoleny), tak s nainstalovanou češtinou to hlásí "neplatnou licenci".

Jediným řešením je zatím odinstalování češtiny (též se nachází v počešťovacím balíčku). Pokusím se s tím něco vymyslet, ale moc tomu nevěřím, že to půjde.
Zatím jsem na žádnou fintu nepřišel..:( => Pojedeš dál na anglické verzi - tam to maká OK..... ;)

Pokud použiješ v nouzáku minulou verzi "lic60.ppl", tak to pojede v CZ jen do příštího updatu -> restart -> a máš opět novou verzi "lic60.ppl" -> neplatnou licenci...

Původní "lic60.ppl" můžu uploadnout, ale je to k ničemu. Tato knihovna se updatovala pouze u AVS. :x KAV/KIS mají jinou (původní) tuto verzi této knihovny...

(@ chybou v překladu to rozhodně není...)
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Právě přemýšlím jak free způsobem zajistit kompík a tenhle Antivir mě zaujal. Dosud jedu na Kombinaci Avast + Kerio, ale to už je asi trochu out.

Vypadá to že AVS by mohl být dobrý. Nyní jsme narazil na Comodo antivirus - má někdo zkušenost, případně, kterých z těchto dvou byste si vybrali???
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Lister píše:.. Nyní jsme narazil na Comodo antivirus - má někdo zkušenost, případně, kterých z těchto dvou byste si vybrali???
Comodo AV není nic moc :sad: (ale Comodo FW je výborný) => AVS jako AV a Comodo jako FW => mám to vyzkoušeno -> výborná free kombinace. 8-)
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Mám hloupý dotaz, nainstaloval jsem tenhle antivir, ale nějak mi nefunguje skenování emailů. TeDy abych byl přesný - používám Thunderbirda a ať přes něj přijímám nebo odesílám emaily jak chci, tak v záložce Mail antivirus svítí u skenovaných souborů stále 0, program skenuje poštu až při jejím otvírání a to se projeví v klasickém File rezidentu. Je to tak normální nebo je někde chyba????
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Baron Prášil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Baron Prášil »

jestli myslíš Aviru tak ta mejli nekontroluje.
Dosud jedu na Kombinaci Avast + Kerio, ale to už je asi trochu out.
proč myslíš?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Lister píše:Mám hloupý dotaz, nainstaloval jsem tenhle antivir, ale nějak mi nefunguje skenování emailů. TeDy abych byl přesný - používám Thunderbirda a ať přes něj přijímám nebo odesílám emaily jak chci, tak v záložce Mail antivirus svítí u skenovaných souborů stále 0, program skenuje poštu až při jejím otvírání a to se projeví v klasickém File rezidentu. Je to tak normální nebo je někde chyba????
Mrkni do nápovědy k programu:
When working with other mail programs (including Microsoft Outlook Express, Mozilla Thunderbird, Eudora, Incredimail), E-mail Anti-Virus scans mail on SMTP, POP3, IMAP, and NNTP protocols.
1. Note that e-mails transmitted on IMAP are not scanned in Thunderbird if you use filters that move them out of your Inbox.
2. It should be noted that e-mail messages transmitted on SSL protocol are not scanned by E-mail Anti-Virus.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Shit píše:Zatím jsem na žádnou fintu nepřišel..:( => Pojedeš dál na anglické verzi - tam to maká OK..... ;)
Co takhle uprava prav na ten soubor a zakazat menit jeho obsah?
0118 999 881 999 119 7253
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

cool.user píše:
Shit píše:Zatím jsem na žádnou fintu nepřišel..:( => Pojedeš dál na anglické verzi - tam to maká OK..... ;)
Co takhle uprava prav na ten soubor a zakazat menit jeho obsah?
To by pravděpodobně zakázalo i updaty AV báze. :sad:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

AVS 6.02.614 Vista ready

http://download.nullsoft.com/avs/AVS_v25.exe
Edit 4.6.2007: Je to verze 6.0.2.621.
Maká v pohodě, ale jelikož aktualizační server AOL zatím neumí updaty "diferenční" metodou (používá KAV/KIS od verzí 6.0.1.xxx), tak je nutno upravit konfigurační soubor tak, aby updaty stahoval přímo z Kaspersky (ten umí "diferenční" metodu updatů). Jelikož tato metoda odporuje "Eule", tak postup neuvádím, ale myslím si, že AOL aktualizační server to bude umět během "několika" dnů a tím pádem se AVS 6.0.2.621 objeví jako oficiální verze AVS. :)
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

Jeden takový debilní dotaz. Jak spustím ten Microsoft instaler soubor k instalaci.
Obrázek
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

killerTJ píše:Jeden takový debilní dotaz. Jak spustím ten Microsoft instaler soubor k instalaci.
Obrázek

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=cs&FamilyID=5fbc5470-b259-4733-a914-a956122e08e8

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=cs&FamilyID=889482fc-5f56-4a38-b838-de776fd4138c

http://support.microsoft.com/kb/893803
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

Nainstaloval jsem MI 3.1 Red ale pořád to samé
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

killerTJ píše:Nainstaloval jsem MI 3.1 Red ale pořád to samé
Jestli jsi to ještě nepořešil, tak lze na netu stáhnout i *.exe instalačku - http://download.nullsoft.com/avs/AVS_v25.exe. S tím by problém být neměl.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

http://www.activevirusshield.com/antivi ... index.adp?

We're Sorry! 
AOL® Active Virus Shield is no longer available.
:(
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Updaty mně zatím jedou (stahuju je přímo od Kaspersky), tak to zatím neřeším.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Shit píše:Updaty mně zatím jedou (stahuju je přímo od Kaspersky), tak to zatím neřeším.
Updaty ještě chvíli pojedou, ale já byl nucen k reinstallu WXP a už sem setřel, origoš Kaspersky stojí 60USD ( u Gigabytu jsou tak hodní, že k nové desce přibalili licenci ke KAV, která končila týden před koupí desky :roll: ).

Docela by mě zajímalo, jestli funguje to co předtím - při odinstalování AVS šel aktivační kód znovu použít.

Uvidíme jaký bude ten McAfee, podle testů co sem rychle projel to ale bylo proti KAV vždy slabší, případně se budeme muset poohlédnou jinde.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

wector píše:..Uvidíme jaký bude ten McAfee, podle testů co sem rychle projel to ale bylo proti KAV vždy slabší, případně se budeme muset poohlédnou jinde.
McAfee by mě taky zajímalo, můžu mít legálně za dobré peníze Firewall + Anti-Spyware, antivir "ještě nevím", určitě pak napiš :wink:
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2 wector: http://www.wilderssecurity.com/showthre ... 579&page=3
wector píše:Docela by mě zajímalo, jestli funguje to co předtím - při odinstalování AVS šel aktivační kód znovu použít..
Myslím si, že to šlo použít pouze u starších klíčů (loňské), letošní si nesou v sobě i dobu platnosti k určitému datu.

Až (když) nepojede AVS, tak bych asi doporučil z free řešení Aviru...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

nicmene AVS me zaujalo, mozna toho kaspara nakonec koupim :)))
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“