patrně veliká chyba v nvidia ovladačích

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

salatnet
Nováček
Nováček

Příspěvek od salatnet »

Shit píše:
salatnet píše:...a jestli ano tak kde se dá stáhnout... ale jen oficiální...
Buď na stránkách výrobce (ale to bývá zvykem), neoficiálně na:

Kód: Vybrat vše

http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,selectfolder/cat,4/

a proč není přímo na stránkách výrobce...? jde mi o to, jestli ty verze firmware jsou oficiální a když bych ho nahrál jestli by se nemohlo něco stát a jestli bych nepřišel o záruku, a taky jestli třeba ta určitá verze firmware není vázaná i na verzi karty.... v tomhle se fakt nevyznám.... dám příklad. mám kartu Leadtek 8800GTS 640MB ktéto kartě jsou tam tři verze firmware. rev.1: 60.80.06.00.23 rev.2:60.80.08.00.32 rev.3:60.80.0A.00.16. Já mám tu druhou revizi 60.80.08.00.32, když nahraju tu třetí nepřijdu o záruku? a je stopro oficiální, tedy neupravuje nějak nastavení, jestli třeba nepřetaktovává kartu....
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

salatnet píše:...tedy neupravuje nějak nastavení, jestli třeba nepřetaktovává kartu....
To zjistíš třeba rozpitváním údajů v NiBiToru

Kód: Vybrat vše

http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,selectfolder/cat,92/
salatnet píše:a proč není přímo na stránkách výrobce...? jde mi o to, jestli ty verze firmware jsou oficiální a když bych ho nahrál jestli by se nemohlo něco stát a jestli bych nepřišel o záruku..
Pokud se flash nepovede, může se jednat o "finýto" grafiky => jsou oficiální, ale je tam riziko toho, že flash se nepovede. Ale pokud je to obecnější chyba, tak bych osobně chvíli počkal na oficiální stanovisko od nV, popř. pořádně prošťoural net.
vindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vindy »

da sa v NiBiTore nastavit frekvencia shader jednotiek?
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

dá...
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: patrně veliká chyba v nvidia ovladačích

Příspěvek od Shit »

salatnet píše:..Problém je v tom že jakmile spustím video u kterého se grafika gforce 8800gts podílí na vypočítávání teplota mírně stoupne (což je logické) ovšem i po vypnutí videa dál stoupá až na hranici 71 stupňů kde zůstane až do restartu nebo vypnutí počítače.....
Vyměnil jsem základovku (A8R32 za P6N SLI Pt.) a tento "problém@zvýšení teploty jádra" se začal i u mně vyskytovat.... Zkoušel jsem několik driverů, ale efekt=0. :sad:
Že by kopanec v BIOSu VGA?
Jdu prošťorat net. :oops:
vindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vindy »

tak to je zaujimave, mne to robi od zaciatku a mam asus p5b
vindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vindy »

Zistil som dalsie zaujimave veci:
pod Vistou to nerobi, da sa povedat ze pod Vistou sa ani vobec nezahrieva pri prehravani videa a tak vzdy ostane na nizsej spotrebe ako v XP
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Spíš to vypadá, že je problém v tom, že grafika zůstane viset v režimu "3D"... => kopanec v driverech - ani nové 162.18 pro WXP to neřeší.
Testnul jsem nastavit RivaTunerem nižší takt pro "2D" a jakákoliv aplikace využívající 3D zvedne takty (voltáž) nevratně na úroveň "3D" (stačí i diagnostika v Everestu, RivaTuner to nedělá)... a vydrží to až do příštího restartu... :sad:

P.S.: Doufám, že rady typu "ATi to nedělá" tady nebudou..... :oops:
vindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vindy »

ako zistujes voltaz? pozrel by som to vo viste, tam to vizera pozitivne, mam teplotu nizsiu o 3-5C ako pri XP
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

vindy píše:ako zistujes voltaz? pozrel by som to vo viste, tam to vizera pozitivne, mam teplotu nizsiu o 3-5C ako pri XP
Mrkni do BIOSu grafiky NiBiTorem...
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

Shit píše:Spíš to vypadá, že je problém v tom, že grafika zůstane viset v režimu "3D"... => kopanec v driverech - ani nové 162.18 pro WXP to neřeší.
Testnul jsem nastavit RivaTunerem nižší takt pro "2D" a jakákoliv aplikace využívající 3D zvedne takty (voltáž) nevratně na úroveň "3D" (stačí i diagnostika v Everestu, RivaTuner to nedělá)... a vydrží to až do příštího restartu... :sad: ......
Protoze nejsem nvidiot ani fanatik a protoze me RivaTuner taky nekdy neprepnul do 3D, zkusil sem na 76GT a FW 162.18 pouzit AtiTool....
Zkuste to, me to funguje naprosto korektne pri 2D 300/600ef. a 3D 640/1700ef.... :wink:
Zhruba takhle:
* vytvorit dva profily (treba 2D a 3D)
* v Settings v zalozce 3D-detection priradit vytvorene profily (+ treba signalizaci zvukem)
* pro jistotu do "Exception listu" pridat *.exe soubory her a aplikaci pro 3D nebo naopak do "zakazat 3D"
AtiTool ma jeste tu vyhodu, ze narozdil od RivaTuneru podtaktuje i pameti....
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

husky14 píše:....
Což o to - ono se to přepne do režimu 2D, ale po jakékoliv aplikaci využívající 3D to zůstane viset v režimu 3D... :sad:
husky14 píše:AtiTool ma jeste tu vyhodu, ze narozdil od RivaTuneru podtaktuje i pameti....
To umí RT také...
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

Shit píše:Což o to - ono se to přepne do režimu 2D, ale po jakékoliv aplikaci využívající 3D to zůstane viset v režimu 3D... :sad:
Me tohle RT delal taky a AtiTool to vyresil (pres ten Exception list)...
Shit píše:
husky14 píše:AtiTool ma jeste tu vyhodu, ze narozdil od RivaTuneru podtaktuje i pameti....
To umí RT také...
Na to sem neprisel, RT mi pameti drzel vzdycky na urovni performance 3D... :oops:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

husky14 píše:Me tohle RT delal taky a AtiTool to vyresil (pres ten Exception list)...
Tohle ale není problém ATT nebo RT - je je věcí aplikací nezávislých na těchto utilitách. RT to pouze "hlásí".
husky14 píše:Na to sem neprisel, RT mi pameti drzel vzdycky na urovni performance 3D... :oops:
Tady ale není problém v taktu pamětí, ale v režimu jádra. RT nastavuje paměti na jednu úroveň - to souhlasím.
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

Shit píše:Tohle ale není problém ATT nebo RT - je je věcí aplikací nezávislých na těchto utilitách. RT to pouze "hlásí".
Jj ale stejne si myslim, ze AT by to pres ten Exception list dokazal vynutit... nevim, nemuzu vyzkouset....
Shit píše:Tady ale není problém v taktu pamětí, ale v režimu jádra. RT nastavuje paměti na jednu úroveň - to souhlasím.
Jasne ze jde o jadro, to podtaktovani pameti v AT beru jako bonus, nemusi jet porad naplno.... :wink:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“