-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení #2 -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

dotaz... proc hrajes pres dx7?
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Tý čo to myslia s CoD2 vážne hrávajú všetci na Dx7, hra je potom prehľadnejšia... :) Ale sme OT...
.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

aha,to sorry, ja hral jen jednicku.ale stejne mi to prijde divny aby pri online hrani kazdej hrac videl neco jinyho, meli by videt to sami
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

ATI saphire x1950pro 512MB AGP is dead?:

Takže repete. A zároveň se omlouvám velkému a všemocnému mistrovi. Neber to osobně, to je lichotka.
Ahoj všem. Dnes jsem si nainstaloval do svého PC (s754 nForce3, Sempron 64b.2500+@2.1GHz, 1GRAM, 1xHDD, 1xDVD ROM, 350W Fortron!) tuto kartu. Karta jela asi hodinu, během které jsem otestoval GTA4 (Jelo super a s maximem vyhlazovani) a dale, Futuremark 03,05 a 06. A prave 06 neprobehla do konce, jen prvni test, a ne cely ale asi 3/4 a konec, vypnul se obraz. Po restaru jsem test pustil znovu a to same, ale po treti uz karta jen fuci vetrackem a obraz nikde. Karta nejede ani v uplne jinem PC, takze jsem zase na te sve chuderce 6600TD, je mi z toho tak spatne ze tu ubozacku uz ani nebudu taktovat, z jejiho vykomu bych se totiz musel ... rozesmat!!! ?! Diky

Ikdyž si řikam, no, stejně to půjdu zitra reklamovat:)

EDIT: A to jsem ji ani netaktoval, chtel jsem si uzit pocit vykonu aniz bych lezl do nejakych dalsich oken, stacilo ze uz instalace orig. sw trvala vecnost, kdyz to tak vezmu, i s instalacemi, tak karta jela cca 2hod, a 1hod testovani a pak se odebrala do vecnych lovist.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

Hraju to na DX 7 kvuly vetsimu fps...

obcas na DX9, protoze sou tam videt stiny :)

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC; RAM: 2x32GB Kingston Fury Beast RGB 5600@6000; HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Jacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacko »

Ruka píše:ATI saphire x1950pro 512MB AGP is dead?:

Takže repete. A zároveň se omlouvám velkému a všemocnému mistrovi. Neber to osobně, to je lichotka.
Ahoj všem. Dnes jsem si nainstaloval do svého PC (s754 nForce3, Sempron 64b.2500+@2.1GHz, 1GRAM, 1xHDD, 1xDVD ROM, 350W Fortron!) tuto kartu. Karta jela asi hodinu, během které jsem otestoval GTA4 (Jelo super a s maximem vyhlazovani) a dale, Futuremark 03,05 a 06. A prave 06 neprobehla do konce, jen prvni test, a ne cely ale asi 3/4 a konec, vypnul se obraz. Po restaru jsem test pustil znovu a to same, ale po treti uz karta jen fuci vetrackem a obraz nikde. Karta nejede ani v uplne jinem PC, takze jsem zase na te sve chuderce 6600TD, je mi z toho tak spatne ze tu ubozacku uz ani nebudu taktovat, z jejiho vykomu bych se totiz musel ... rozesmat!!! ?! Diky

Ikdyž si řikam, no, stejně to půjdu zitra reklamovat:)

EDIT: A to jsem ji ani netaktoval, chtel jsem si uzit pocit vykonu aniz bych lezl do nejakych dalsich oken, stacilo ze uz instalace orig. sw trvala vecnost, kdyz to tak vezmu, i s instalacemi, tak karta jela cca 2hod, a 1hod testovani a pak se odebrala do vecnych lovist.
čau, nechci do tobě rýpat, ale X1950 Pro už potřebuje min 400W zdroj a okrem toho ty máš 350W a to ještě comp máš nataktovaný, ja se vůbec nečuduji že ti tá grafika odjela :down: a to jsi ještě chtěl taktovat tú grafiku, hmm to jsi si moc asi věřil,že?? :stupid:
MSI K9N SLI Platinum AM2 - nForce 570SLI, AMD A64 X2 6000+, chladič Noctua NH-U12F, DDR2 Kingston 2x1GB/800MHz CL5 Dual Channel, Sapphire ATI Radeon X1950GT 512MB DDR3 + Arctic-Cooling Accelero S1, HDD 2xHitachi S-ATAII/300 320GB 7200ot. 16MB cache, LG GSA-H54LRBB Light Scribe, LG GSA-H55NRBB SecurDisc, Skříň Thermaltake VA9000BWSD Kandalf, Zdroj Corsair HX520 520W, LCD panel LG 20" LCD L204WT , Klávesnice s myší Logitech Cordless Desktop S510, Repro - Logitech Z-3 2.1 , Přídavné ventilátory 4xScythe (Blue LED 12cm) - 17dB
Druhé PC v rekonstrukci
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

KLIID, heled, ta grafika jim jela v obchode na nejakem tom RedStaru350W, ale kdovi, jestli by jim nejela taky jen nejakou tu hodinu. Nemeli a nebo nechteli mit tucha ze to dela zdroj.

TAK, a ted k tomu hlavnimu, grafika uz mi taky jede:)

Koupil jsem 500W Fortron Blue StormII (zase jsem se prastil pres kapsu), grafika ma v manualu napsano 30A na 12V (ta 350W mela 15A), tak jsem nechtel setrit.

Zdroj ji utahne a napetove vetve se ani nehnou (ve speedfanu) narozdil od me minue 350W.

Ale myslim ze je to taky tim ze jsem na vesnici a tam je mozna nestab napeti v siti, a ten zdroj ma FSP, proste vyfiltruje spicky. Tot vse, Diky za Vase namety.
Ta grafika je oproti te me 6600TD herni buh, nebot tam kde chcipala 6600, tam se obraz ani neskubne a jede jak blesk a to je hlavni.

EDIT: To se zase zvedne spotreba.:)))))
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Tak, euforie je pric a prichazi na radu realita.
! Jakto, ze je obraz ve win. pri nativnim rozliseni ne prilis ostry, spis mi to pripada jako by byl pouzit nejaky antialiasing. Neda se to nekde vypnout? Protoze, tak mi to pripada jako bych mel sou starou, hnusne vyobrazujici 2D obraz na GF2 Ti a to opravdu nechci.
Sem slysel jaky ma ATI super ostry obraz, a pritom ta 6600 ho mela dokonaly, ve 2D.

A radte, moc rychle vam to teda nejde.

Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

1) radit ti nikdo neni povinen, a natoz rychle
2) co bys chtel od shitozniho aceru za 4.5k i s DPH
3) nepripada mi, ze bych s moji asus x1950pro mel divnej obraz. naopak pozoruju zlepseni oproti 6800 co sem mel naposled nvidii
4) "Monitor s funkcí vyhlazování obrazu a redukce barvy v místě překrývání barev s automatickým nastavením umožňuje rychlé a snadné přizpůsobení obrazu pracovním nárokům." tak asi takle...na vine neni grafika... 100% :roll:
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Ruka : asi to co napíšu je out ,ale mám jdnu zásadu aspon na svém PC když celé PC žere 300 Watu tak tam aspon mám 400 watu zdroj a hlavně žádny EC a noname a podobně

Pk se nestačj lide divit když májí zdroj 350 watu , že jim padá systém a podobně a občas se stane že díky slabemu zdroji něco pojde do věčných lovišt

jinak moje sestava : P4 630 , 4x ram 500 Kingy , HDD 250 Gb , HDD SCSI 73 Gb 2x , GK X1950GT , DVD-RW , čtečka karet , 3/5 pulka , sounblaster 1394 , ředič SCSI 2x , sítová karta 2 x , 4 ventylator , a dalši serepetičky

si někdo myslí že tohle utahne 350 watu zdroj tak je na omylu !

a navic v orygoš taktech ,tahle sestava odělala postupně fortron 400 watu

a při taktech CPU 3750 mega , GPU 700 GDR 1600 , ram 450 to tam byly ještě jine po čase odělala fortron 500 watu

ani jeden zdroj však nekleknul uplně , ale začal dělat bordel padal systém a podobně nebo se PC nechtělo vubec rozběhnout a na několikáte zapnutí atd

takže rada na závěr na zdroji se naviplácí šetřit (jinak člověk spláče nad výdělkem !!!!!!) a nebo kupuje celé new PC :( což se mi už stalo :(
jfrlbc
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

pád hry Counter Strike Source

Příspěvek od jfrlbc »

Ahoj,

nedávno jsem si koupil grafickou kartu ATI X1950pro ultimate a tim začaly problémy s do té doby stabilním PC. Výměna karty probíhala spolu s novými raidovými poli i s reinstalací OS Windows. Ten je tedy (nyni již několikrát) reinstalovaný. Problém je následující. Po instalaci ovladačů ke GK dojde ke korektnímu spuštění hry Counter Strike Source, avšak každý další pokus o zpuštění již je s následující chybou:

internal driver error in IDirect3DDevice9::Present()

v aplikacií hl2.exe došlo k problému
AppName: hl2.exe AppVer: 0.0.0.0 ModName: datacache.dll
ModVer: 0.0.0.0 Offset: 0000b423

Karta se nepřehřívá, sedí na desce Gigabyte P35 DS-4, case je větraný, procesor chlazený až až ... Problém tedy řeší reinstalace ovladačů, operačního systému, ale vždy jen pro jedno, první spuštění CSS. Situaci je možné obejít tak, že po vstupu do menu CSS změním rozlišení z 1280x1024 na nějaké jiné, následně zpět, a poté zase můžu spokojeně hrát CSS, nicméně po vypnutí a znovuspuštění CSS opět dojde k pádu. DXDIAG žáfnou chybu nehlásí, na helpu VALVE se k této chybě nějak konkrétně nevyjadřují, proto bych rád požádal uživatele, kteří se s tímto setkali, o rady nápady popřípadě jejich řešení ... děkuji.
E4400/GB P35-DS4/2x1024 DDR2 A-DATA EE800+/ATI 1950pro ULTIMATE - ZALMAN VF900Cu/RAID0 2xWD2500KS/SCYTHE NINJA+/3x120mm FAN 1200ot.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Tak obraz ve 2d je jiz OK, bylo to ovladaci ktere jsem stahnul z amdaticom. Stahnul jsem catalisty na 1950 serii a pak nastal ten neostry obraz, ted mam zase origo z CD a OK. Tak mi nekdo poradte jake mam na tuhle kartu nainstalovat ovladace, nejak se vubec v tom znaceni od ATI nevyznam.

S tim ti neporadim, zatim, nezlob se, mam ji cerstvou a jeste jsem si nezahral, poradne. Ja asi budu parit az do pulnoci:)

Diky viky58, v alfe si s tim nevedeli rady, rikali ze to musi jet v pohode i na 350w, profici technici jedni. Se vsadim, nechat to tam 1 hod bezet pod markem, tak jim neco lehne, popelem.

Ja ten fortron kupoval za 1780,-, snad vydrzi, pisou ze ma 2x 12V na 2x 18A tedy 36A ( 30A pise shapire, pro tuhle kartu)s max zatezi na ne 480W. A nestras me ze zas neco klekne. Mi tam v alfe, v obchode furt cpali 400w, shit za 800,-, primo pro tu kartu jak jsem chel po nich ten zdroj.

sem te nevidel fleggy, ses tam nejak chytre vetrel, promin.
Naposledy upravil(a) Ruka dne úte 9. říj 2007, 21:45, celkem upraveno 1 x.

Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Ruka píše: . Tak mi nekdo poradte jake mam na tuhle kartu nainstalovat ovladace, nejak se vubec v tom znaceni od ATI nevyznam.
Co je složiteho na značení verzi 6.8:6.9.......7.5.......7.8;7.9

A s tím, že 7.9 jsou zatím mam dojem, krom nějakých betaverzí, nejnovější.Mi se zdá systém docela logický.
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

No tyhle 7.9 jsem instaloval. Sem mel do poslednich hodin jeste NVidii a nepreinstalovaval jsem system, myslite ze to muze byt tim? Prosim, pomalu.

Ten acer byl v te dobe za 7,4k,- :x

Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Rozhodně bych přeinstaloval OS.
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

tak to jsem chtel slyset, sem je mel asi rok ty winy, to bude zase instalovani, DIky, no ted mam duvod to udelat. 8-)

No a mam tam po naistalovani winu hodity ty catalisty 7.9 rovnou? Ja se jich trosku bojim, po tom co mi udelali, pac ony vlastne moc dobre nejeli, takze o asi bude tema mynulyma ovladacena od Nvidie rikas?

A taky bych rad vedel proc nemuzu spustit MadModMike od Nvidie, kdyz nesel tehdy spustit na 6600, tak jsem se chtel podivat aspon jak to vypada.
Naposledy upravil(a) Ruka dne úte 9. říj 2007, 22:08, celkem upraveno 1 x.

Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

No já nainstaloval Visty+7.9 display driver ( bez catalistu) + Ati Tray tools a vše funguje jak má...
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Dobre, dekuju, zacina see to tu rozvijet pekne, Diky vsem snad se za nedlouho zastavim. :)

Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to grunt... me se taky osvedcilo neinstalovat CCC ale jen holej driver + ATT :up:
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

2 FLEGY zjistil jsem jak trochu modnout bios a získat nějaký výkon navíc...

btw mám zcela jiné pcb, než je u toho v-modu, zkoušel jsem to jinak a to taky nešlo... takže půjdu koupit novej "metr" a začnu hledat =)
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“