Vypinani monitoru, zamrzavani pc

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
asx
Nováček
Nováček

Vypinani monitoru, zamrzavani pc

Příspěvek od asx »

Zdravim,

Stava se mi, ze se po nejake dobe vypne monitor, pricemz system bezi v poradku dale... Muze se to stat behem bootovani do windows, pri setupu v biosu, pri spsuteni nejake aplikace, hry ci jen IDLE na windows desktopu... Tato doba je hrozne variabilni, klidne hned po zapnuti PC nebo treba az po 2h co byl pocitac zapnut...

Napr. pri zhasnuti monitoru u post screenu, slysim z repraku startujici zvuk windows, i zvuk vyskakujicich POP UP oken (ktere maji vyskakovat)...

Nejdriv jsem si myslel, ze jsem mel smulu a dostal vadnou grafickou kartu, tudiz jsem si pujcil GF 7800GTX, ze ji vyzkousim. K vypinani monitoru uz nedoslo, ale doslo jakoby "k zasekavani" celeho systemu - neco jako kdyz vam neco vytizi procak na 100% a pocitac stoji nemuzete nic delat - to trva nahodne treba od 5s -> 45s... Jen zajimave je, ze system je kously... nic nebezi ale mysi muzu hybat naprosto plynule.. to absolutne nechapu proc to tak je.....

Tak jsem si rekl, sice se mi to nezda, ale muzu mit vadny (nedostacujici) zdroj, tak jsem misto Fotrona Bluestorma 500 zakoupil 500 enermaxe. Bohuzel problem se neodtsranil a vse zustalo pri starem....

Osobne si myslim, ze problem bude prece jen v graficke karte, protoze Radeon ma 2 kontrolni diody a pri vypadku monitoru se jedna a ta sama rozsviti (PWR_FAULT) - coz podle googlu muze znamenat vadnou grafickou kartu... Ale pak me zarazi, ze s jinou kartu je system stejne nestabilni...

Nebo mozna, jen neco blbe nastaveneho v BIOSu ? Budu rad za kazdy nazor nebo nejaky tip....

sestava:

Core 2 Duo E6420 2,13GHz (4MB/1066) BOX LGA775
MB Gigabyte GA-965P-DS4, P965 Express, DualDDR2-800, SATA2
RAM GEIL 2x1GB DDR2 PC800
VGA Sapphire ATI X1950 XT 256MB DDR3 PCIE, VIVO, dual DVI-I
HDD Western Digital WD5000AAKS- 500GB 7200ot SATAII/300 16MB
DVD-R/+R Asus DRW-1814BLT SATA BLACK/LS 14xDVD-RAM
Enermax Liberty DXX 500W (predtim FORTRON FSP500-60THN 500W (BlueStorm II) )
SAMSUNG 226CW 22" TFT 2ms DVI

Vse jsou uplne nove komponenty, pul roku stare.... ani graficka karta ani procesor nebyly nikdy taktovany... Teplota procesoru je kolem 40C a teplota graficke karty nepresahne 75C pri plnem vytizeni... Tenhle problem jsem mel od zacatku, jen ty prodlevy mezi vypnutim byli delsi treba 5++hodin... coz se "dalo vydrzet", jen ted vposledni dobe to je do 10min KO.

Diky moc za pomoc....

//edit Don: presunuto z Ati grafik
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

chybu bych v prvni rade hledal v desce. podle toho co popisujes je to velmi pravdepodobne. k tomu muze byt druhy problem a to grafika, ale to poznas po vymene desky a vyzkouseni jak te atiny tak te nvidie
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“