Řadiče IDE,ATA,ATAPI
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Pablomino
- Nováček

-
Řadiče IDE,ATA,ATAPI
Mám tento problém : Objevila se mi z ničeho nic vada IDE kabelu na sekundárním kanále, na kterém mám zapojeny dvě mechaniky - DVDROM (Secondary Master) a DVDRW (Secondary Slave). Windows XP přepnul vypalovačku do režimu PIO, čímž ji zpomalil a tak jsem na to prakticky přišel. Po výměně kabelu jsem odinstaloval sekundární kanál IDE a očekával jsem že po restartu si jej Win nainstalují samy, jak už několikrát před tím. Jenže jako na potvoru instalace není dokončena - "Ovladač není vhodný pro tuto platformu". Vyzkoušel jsem už vše kromě přeinstalování Windows a ve správci zařízení mám pořád místo Sekundárního kanálu IDE jen Neznámé zařízení. Nevíte někdo jak z toho ven? Předem díky všem za nápady. MB MSI KT3V (VIA KT333CF)
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
zkoušel jsi odebrat ovladače i na primární řadič + to třetí, co se tam u VIA chipsetů objevuje a restartovat ?
zkoušel jsi nainstalovat ty ovladače i přes protesty OS ?
zkoušel jsi zkontrolovat to zapojení, jestli ho máš správně ?
v DOSu a v BIOSu se ti mechaniky objevují ?
zkoušel jsi nainstalovat ty ovladače i přes protesty OS ?
zkoušel jsi zkontrolovat to zapojení, jestli ho máš správně ?
v DOSu a v BIOSu se ti mechaniky objevují ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Pablomino
- Nováček

-
Ten sekundární kanál je funkční i v Biosu, v DOSu i v druhém Windows, ve kterém jedou v DMA modu. Dokonce i v inkriminovaném XPčku funguje, jenže obě mechaniky, pověšené na této "kšandě" jedou jen v modu PIO, DMA nelze zapnout, protože není korektně nainstalován ovladač sekundárního kanálu. No a ten WinXP nějak odmítá nainstalit ať už s pomocí nebo bez. Nelze tento ovladač někde stáhnout a doinstalovat zvlášť?
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
IDE drivery se dají stáhnout odsud... http://www.viaarena.com/?PageID=403
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- veles
- Začátečník

- Shit
- Odborník PCT