Řadiče IDE,ATA,ATAPI

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Pablomino
Nováček
Nováček

Řadiče IDE,ATA,ATAPI

Příspěvek od Pablomino »

Mám tento problém : Objevila se mi z ničeho nic vada IDE kabelu na sekundárním kanále, na kterém mám zapojeny dvě mechaniky - DVDROM (Secondary Master) a DVDRW (Secondary Slave). Windows XP přepnul vypalovačku do režimu PIO, čímž ji zpomalil a tak jsem na to prakticky přišel. Po výměně kabelu jsem odinstaloval sekundární kanál IDE a očekával jsem že po restartu si jej Win nainstalují samy, jak už několikrát před tím. Jenže jako na potvoru instalace není dokončena - "Ovladač není vhodný pro tuto platformu". Vyzkoušel jsem už vše kromě přeinstalování Windows a ve správci zařízení mám pořád místo Sekundárního kanálu IDE jen Neznámé zařízení. Nevíte někdo jak z toho ven? Předem díky všem za nápady. MB MSI KT3V (VIA KT333CF)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

zkoušel jsi odebrat ovladače i na primární řadič + to třetí, co se tam u VIA chipsetů objevuje a restartovat ?
zkoušel jsi nainstalovat ty ovladače i přes protesty OS ?
zkoušel jsi zkontrolovat to zapojení, jestli ho máš správně ?
v DOSu a v BIOSu se ti mechaniky objevují ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Pablomino
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pablomino »

Ten sekundární kanál je funkční i v Biosu, v DOSu i v druhém Windows, ve kterém jedou v DMA modu. Dokonce i v inkriminovaném XPčku funguje, jenže obě mechaniky, pověšené na této "kšandě" jedou jen v modu PIO, DMA nelze zapnout, protože není korektně nainstalován ovladač sekundárního kanálu. No a ten WinXP nějak odmítá nainstalit ať už s pomocí nebo bez. Nelze tento ovladač někde stáhnout a doinstalovat zvlášť?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

IDE drivery se dají stáhnout odsud... http://www.viaarena.com/?PageID=403
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
veles
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veles »

Zkus to s odpojenýma mechanikama. Krom toho výrobci obvykle doporučují vypalovačku mít jako Master.
Intel Core i5 650, GF GTS 450 1GB, P7H55, 12GB RAM, W7P 64b, HDD 2x 1TB Samsung
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2Pablomino: Nemáš tam A120%? Pokud ano, tak ho odinstaluj a pak pokračuj, jak radí ostatní a po úspěšné instalaci driverů pak můžeš opět nainstalovat A120%. Měl jsem podobný problém a je to už OK :) Jinak ty VIAcký IDE drivery makaj, ale wokenní jsou rychlejší. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“