Kolik procent výkonu CPU sežere integr.zvukovka?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Kolik procent výkonu CPU sežere integr.zvukovka?

Příspěvek od Shit »

Že integr.zvukové kodeky ubírají výkonu CPU, to je všeobecně známo. Všude se uvádí, že na dnešních výkonných sestavách je to defakto zanedbatelné. Otazkou je, kolik je to procent a při jakém režimu kolik sežere výkonu CPU? Uvádí se, že relativně nejméně ubírají Realteky, ale číslo jsem nikde nenašel.. :(
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Sam mam na svojej doske integrovany kodek realtek ....., ale kolko vykonu presne zerie??? Pri mensich testoch s FPS v UT 2003/2004 a par dalsich hrach som sa dostal k strate vykonu zhruba 3-6%....... zalezi vsak aj na tom ake nastavenie zvuku sa pouziva ...... takze rozdiel moze byt zrejme aj vacsi ..........
O dost vacsi bol rozdiel s kodekom CMI ( 9739A... )...... kde bolo patrne znizenie minimalne o 5% ..... miestami az po 10% ( co je uz celkom dost ..... )....
Mozno zalezi aj ako je konkretny kodek implementovany na zakladnu dosku...... snad niekto napise nejake konkretnejsie cisla :-D ..... nech sme stoho trochu mudrejsi .....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Já jsem to zkoušel v PCMarku03 a na mý AD1980 je to úbytek až 10% FPS při režimu zvukovky 5+1 , což je opravdu hodně - rozhodně né nezanedbatelný. Jak je to mý měření přesný, je otázkou...Čekal jsem míň :(
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

No na PCT byl test akcelerace zvukových karet a překvapivě dost žrala Audigy. Pak byl taky test kvality zvuku a překvpaivě nejlépe dopadla Audigy a Fortissmimo (?) 7.1 ADI na deskách ASUS je z integrovaných asi nejkvalitnější :-)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

karf píše:No na PCT byl test akcelerace zvukových karet a překvapivě dost žrala Audigy. Pak byl taky test kvality zvuku a překvpaivě nejlépe dopadla Audigy a Fortissmimo (?) 7.1 ADI na deskách ASUS je z integrovaných asi nejkvalitnější :-)
Za to, že integrované AC97 kodeky žerou výkon CPU, může jejich princip. Za to, že výkon žere Audigy může Creative, protože neumí napsat pořádný ovladače...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Shit píše:Já jsem to zkoušel v PCMarku03 a na mý AD1980 je to úbytek až 10% FPS při režimu zvukovky 5+1 , což je opravdu hodně - rozhodně né nezanedbatelný. Jak je to mý měření přesný, je otázkou...Čekal jsem míň :(
Ja to kdysi testoval na svem byvalem solteku (take realtek) a integrovana zvukovka zrala oproti Livku i Audigy2 ve hrach ktere podporuji EAX mnohem mene, ale zvukove to bylo samozrejme taky trochu jinde. Livko snizilo vykon v UT ci Unrealu 2 az o 20-25% !!! Audigy2 o neco mene.
Naposledy upravil(a) Jiri Drak dne pon 21. čer 2004, 22:49, celkem upraveno 1 x.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

karf píše: ADI na deskách ASUS je z integrovaných asi nejkvalitnější :-)
:shock: :shock: :lol: :lol: Tak možná podle testů, ALE :o :P Teď mám Realtek 850 a oproti AD1980 je to Audigy ne 2, ale 6!! :-D :roll: Změřím, ozvu se s výsledky měření :wink:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tak myslim, ze dneska je situace uz jina. Spis nez integr. zerou Creativy

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=12604
show must go on..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

shadow píše:Tak myslim, ze dneska je situace uz jina. Spis nez integr. zerou Creativy

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=12604
To bohužel není zdaleka pravda. Udělej si sám testík třeba v 3DM03 :wink: Vyjde Ti ztráta 10-20% ve FPS :?
Naposledy upravil(a) Shit dne pon 21. čer 2004, 23:08, celkem upraveno 1 x.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Na svethardware jsem cetl, ze ten soundtest, podobne jako treba cpu test, se na vyslednym score vubec neprojevuje, tak jak to mam jako otestovat ?

mark03 je syntetickej test, kterej meri jen grafiku..ale to asi vis, tak proc mark03. Nejak jinak se to otestovat neda ? mozna spis mark01 ?
Naposledy upravil(a) shadow dne pon 21. čer 2004, 23:10, celkem upraveno 1 x.
show must go on..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Vždyť píšu třeba 3DM03 :) Zobrazit detaily a máš tam bez zvuku a se zvukem :wink:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Shit píše:Vždyť píšu třeba 3DM03 :) Zobrazit detaily a máš tam bez zvuku a se zvukem :wink:
Dobre, pak zkusim :)
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“