Dratovanie CPU resp. socketu
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dratovanie CPU resp. socketu
Ahoj, tak vas znova otravuju,
Viem ze sa to tu uz urcite riesilo, ale odpuste mi, nemate niekto link kde je popisane kde a co mam zadratovat alebo spojit na CPU? Viem ze to je nekde na OCINSIDE.de ale nevim to tam nalezt. Vopred diky, Bodl by presny odkaz kde to na ocinside.de je.
Viem ze sa to tu uz urcite riesilo, ale odpuste mi, nemate niekto link kde je popisane kde a co mam zadratovat alebo spojit na CPU? Viem ze to je nekde na OCINSIDE.de ale nevim to tam nalezt. Vopred diky, Bodl by presny odkaz kde to na ocinside.de je.
- johny128
- Začátečník

- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

pockaj, hodim linky...zase to vyhladavaniepromecon píše:Fakt diky, A cim to mam spojit? Nemozem tam neco pokazit(viem ze sa da vsecko pokazit ale nejsom az taka hrozna lama)
EDIT:/
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... dratovanie
myslim ze tam najdes odpoved
EDIT2:/ ak by sa ti to nechcelo citat, tak odpoved na tvoju otazku je tu:
TomV píše: 2 JJ : Rozeber někde nějaký koaxiální anténní TV kabel; z jeho stínění se dají vydolovat naprosto ideální drátky. Tam jsou opravdu VELMI tenké měděné, a ty zrovna potřebujeme.
Co se týče délky - uvědom si, že naším cílem není spojit kontakty v patici, ale spojit piny procesoru. Cíl zůstává, jen způsob je o mnoho jednodušší. Jak dlouhé přesně se říct nedá, musel bych ti to ukázat. Ale bude stačit, když to sám vyzkoušíš. Není důležité, aby "skobička" zasahovala hluboko do patice, to by mohlo být i na škodu. Je důležité, aby spojila piny, které daných dírkách budou. A jelikož jde přes povrch patice a ještě do děr, podaří se jí to téměř vždycky. Ideální je taková délka, že když se ohne drátek v půlce (do tvaru U) a nasadí na socket, vytvoří na povrchu malinkej oblouček (nebude úplně připlácnutá na socektu, ale zase ne tak velkej, aby se po vložení procesoru ohnul na stranu a zkratoval tak nežádoucí piny) a zároveň bude zasahovat do děr asi 2 - 2,5 mm hluboko. To ho udrží na místě poměrně spolehlivě, jen je třeba při práci dát extrémní bacha na dýchání a funění; taková 5mm dlouhá tenoučká měděná "skobička" se na boardu blbě hledá... (rovněž osobní zkušenost)
Doufám, že z toho jde pochopit, jak jsem to myslel. Taky je nutné vkládat a hlavně vyndavat (!) procesor opravdu velmi něžně, abychom si nějakou "skobičku" nevyhodili z díry, nebo dokonce na desku...
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
re..
Skus napsat mail Petru Brožovi (ten co například napsal: Stavíme si počítač, Přetaktování - jak zvýšit výkon...).
Pár lidi mu už psalo.. a ten jim odepsal pěkně dlouhej mail.. jak to urobit;)
Jeho mail bys měl najít na ComputerPress (to nakladatelství.. na webu...).
Pár lidi mu už psalo.. a ten jim odepsal pěkně dlouhej mail.. jak to urobit;)
Jeho mail bys měl najít na ComputerPress (to nakladatelství.. na webu...).
MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
[quote="JJ"http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/ ... inmod.html[/quote]
Je tam něco takovího i pro Durony (konkrétně 1,6) ???
Je tam něco takovího i pro Durony (konkrétně 1,6) ???
MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Jeslti mas superlock CPU, tak dratovanim nasobic nezmenis.promecon píše:Fakt diky, a ked chcem povedzme nasobic 10x, tak mam na ocinside.de vybrat 10x, alebo moj aktualny(12,5x)? Myslim ze vyberam na ocinside.de nasobic kery chcem alebo ten co mam? A ked ten co mam tak sa mi potom odblokuju vsetky?
Takze vyberam nasobic ten co mam, alebo ten co chcem???
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja sem velky petruv fanda, mam od neho tie sice uz nie az tak aktualny ale aj tak perfektny knihy. Na durony ti neviem odpovedat, ale moznoze by to fungovalo, vsak socket je rovnaky, ale skus aj ty napsat petrovi. Mozno Ti bude vedet poradit
Bathory: Edit!!!
Mam Athlon XP 2000+ Thoroughbred-B od Vianoc, Stepping code(co to je?)-KIUHB z 19 tyzdna 2003. To vobec nevypada na superlocked, mne pise v BARTON CRC ze unlocked ale myli sa, pretoze ked zmenim v boisu nasobic tak uz PC nenabehne.Jiri Drak píše:Jeslti mas superlock CPU, tak dratovanim nasobic nezmenis.promecon píše:Fakt diky, a ked chcem povedzme nasobic 10x, tak mam na ocinside.de vybrat 10x, alebo moj aktualny(12,5x)? Myslim ze vyberam na ocinside.de nasobic kery chcem alebo ten co mam? A ked ten co mam tak sa mi potom odblokuju vsetky?
Bathory: Edit!!!
- johny128
- Začátečník

tak tento super lock nema, nebojpromecon píše:Mam Athlon XP 2000+ Thoroughbred-B od Vianoc, Stepping code(co to je?)-KIUHB z 19 tyzdna 2003. To vobec nevypada na superlocked, mne pise v BARTON CRC ze unlocked ale myli sa, pretoze ked zmenim v boisu nasobic tak uz PC nenabehne.Jiri Drak píše: Jeslti mas superlock CPU, tak dratovanim nasobic nezmenis.
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak mi stymto neviete poradit???promecon píše:Fakt diky, a ked chcem povedzme nasobic 10x, tak mam na ocinside.de vybrat 10x, alebo moj aktualny(12,5x)? Myslim ze vyberam na ocinside.de nasobic kery chcem alebo ten co mam? A ked ten co mam tak sa mi potom odblokuju vsetky?
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Nastavis si nasobic ktery chces a ukaze se ti jak to musis zadratovat.promecon píše:Tak mi stymto neviete poradit???promecon píše:Fakt diky, a ked chcem povedzme nasobic 10x, tak mam na ocinside.de vybrat 10x, alebo moj aktualny(12,5x)? Myslim ze vyberam na ocinside.de nasobic kery chcem alebo ten co mam? A ked ten co mam tak sa mi potom odblokuju vsetky?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

ano, dratovanie je len ked doska nedaze menit nasobicpromecon píše:Chces tym povedat,... Ja ho chcem odomknut, mne v BIOSe ide menit nasobic, ale ked ho zmenim tak mi uz nenabehne PC. To znamena ze mam zamknuty procesor a potrebujem ho odomknut(odomknut nasobic). Takze odomknut ide len cez L1??? To dratovanie je len ked doska nedokaze menit nasobic???
To ze po zmene nasobica v biose uz nenabehne komp, by malo znacit ZAMKNUTY nasobic
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Chlape, to si ma moc nepotesil.JJ píše:ano, dratovanie je len ked doska nedaze menit nasobicpromecon píše:Chces tym povedat,... Ja ho chcem odomknut, mne v BIOSe ide menit nasobic, ale ked ho zmenim tak mi uz nenabehne PC. To znamena ze mam zamknuty procesor a potrebujem ho odomknut(odomknut nasobic). Takze odomknut ide len cez L1??? To dratovanie je len ked doska nedokaze menit nasobic???![]()
To ze po zmene nasobica v biose uz nenabehne komp, by malo znacit ZAMKNUTY nasobic
Asi musim lakovat