Konec Athlonu XP?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Behnil
Nováček
Nováček

Konec Athlonu XP?

Příspěvek od Behnil »

Vcera jsem se nahodou kouknul na stranky Abacusu a zjistil jsem nemylou vec: http://www.abacus.cz/php/podstr.php?id=788.Je to vubec mozny?Vzdyt sem si chtel v zari koupit Bartona 2500,tzn. ze uz jako nebudou??
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

ano je to tak vyroba byla ukoncena dne 27. června byla ukončena výroba D1.6 a 1.8 GHz a XP 2000+, 2100+, 2200+, 2400+ , 2500+ po uvedeni sempronu skonci vyroba jeste 2600+ , 2700+
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Do kolika chtej delat ty semprony?
Ze bych pak sel vymenit Duron 1600 za Xp 2800+ :roll:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

2500+, 2600+ , 2800+ velikost cache ale vypada pouze na 256kb :((
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Takový škody :sad:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Konec Athlonu XP?

Příspěvek od -HoNY- »

Behnil píše:Vcera jsem se nahodou kouknul na stranky Abacusu a zjistil jsem nemylou vec: http://www.abacus.cz/php/podstr.php?id=788.Je to vubec mozny?Vzdyt sem si chtel v zari koupit Bartona 2500,tzn. ze uz jako nebudou??
A kuwa!!!
To si jako AMD představuje, že si budeme kupovat SHITY Semprsony???
Co nemá 512Kb L2 cache nemá cenu brat.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

-HNY- píše:
Behnil píše:Vcera jsem se nahodou kouknul na stranky Abacusu a zjistil jsem nemylou vec: http://www.abacus.cz/php/podstr.php?id=788.Je to vubec mozny?Vzdyt sem si chtel v zari koupit Bartona 2500,tzn. ze uz jako nebudou??
A kuwa!!!
To si jako AMD představuje, že si budeme kupovat SHITY Semprsony???
Co nemá 512Kb L2 cache nemá cenu brat.
a proč ne? Thoroughbredy s 256kB cache jsou špatný procesory? :o
ignorelist: kremrole a dezoláti
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

musis uvazit to ze nez dojdou na skladech tak to dlouuho potrva a behem ty doby dolu slezou ceny a to i 64bit , chtel proste presunout lidi na 64bit a delaj dobre :wink:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

zombux píše:a proč ne? Thoroughbredy s 256kB cache jsou špatný procesory? :o
Nejsou, ale Barton je Barton.
Já přešel z 1,1 Durona na 2,5 Bartona a za nic jinýho bych to už neviměnil (tada kromě nový desky s Athlonem64)
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

K!ll3r píše:musis uvazit to ze nez dojdou na skladech tak to dlouuho potrva a behem ty doby dolu slezou ceny a to i 64bit , chtel proste presunout lidi na 64bit a delaj dobre :wink:
Jo a pak nebude mít 64b žádný privlegia, začne se zlevňovat a na scénu dojde ECS+PC-SHIT+MERCURY a pod. a začnou dělat boardy se s.939. Lidi to z velkou slávou budou kupovat a pak se budou divit, že je to pomalejší než něco v čem je Barton a vyšlo to za stejný prachy. :(
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne čtv 22. črc 2004, 12:37, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

-HNY- píše:
zombux píše:a proč ne? Thoroughbredy s 256kB cache jsou špatný procesory? :o
Nejsou, ale Barton je Barton.
Já přešel z 1,1 Durona na 2,5 Bartona a za nic jinýho bych to už neviměnil (tada kromě nový desky s Athlonem64)
a budu se hádat. Bartony nejsou vůbec špatný procesory, ale výkonově odpovídají TBredům na stejné frekvenci. Rating bartonů je tragickej - třeba těch 3200+ je hodně nadsazenejch, osobně nepozoruju moc velkej rozdíl výkonu mezi TB 1800 MHz, Bartonem 1900 MHz a Bartonem 2200 MHz. Jsem zvědav co s tímhle provedou Semprony, ale velký zázraky bych od toho fakt nečekal :(
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

zombux píše:a budu se hádat. Bartony nejsou vůbec špatný procesory, ale výkonově odpovídají TBredům na stejné frekvenci. Rating bartonů je tragickej - třeba těch 3200+ je hodně nadsazenejch, osobně nepozoruju moc velkej rozdíl výkonu mezi TB 1800 MHz, Bartonem 1900 MHz a Bartonem 2200 MHz. Jsem zvědav co s tímhle provedou Semprony, ale velký zázraky bych od toho fakt nečekal :(
No flame, já se orientuju podle pravých taktů, mě moc PR nezajímá. Mě připada 256kb L2 cache jako krok zpátky :(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

-HNY- píše:No flame, já se orientuju podle pravých taktů, mě moc PR nezajímá. Mě připada 256kb L2 cache jako krok zpátky :(
No jasně, flame nemá cenu. Uvidíme s čim se AMD vytasí.
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

-HNY- píše:
K!ll3r píše:musis uvazit to ze nez dojdou na skladech tak to dlouuho potrva a behem ty doby dolu slezou ceny a to i 64bit , chtel proste presunout lidi na 64bit a delaj dobre :wink:
Jo a pak nebude mít 64b žádný privlegia, začne se zlevňovat a na scénu dojde ECS+PC-SHIT+MERCURY a pod. a začnou dělat boardy se s.939. Lidi to z velkou slávou budou kupovat a pak se budou divit, že je to pomalejší než něco v čem je Barton a vyšlo to za stejný prachy. :(
hehe nevim co tim chtel basnik rict :)

pokud myslis to ze ty desky bude delat ECS atd a bude to stat za prd , no s tim souhlas ale oni ty desky delaj i ted a lidi to kupujou cemu se divis?to je marketing
:wink:

a pokud si tim chtel naznacit ze 64bity jsou pomaly shity tak nemam co dodat
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

K!ll3r píše:... pokud si tim chtel naznacit ze 64bity jsou pomaly shity tak nemam co dodat
To ne :shock: já jenom tvrdím, že ECS a spol vyrobí tkový shitovský boardy pro tuhle platformu, že výkon A64 se vůbec neprojeví.

P.S. Kdybych na to měl prachy tak lezu do s939 hned, akorát bych musel udělat strašnej upgrade- pryč paměti, deska, Barton, grafika, disk, asi i zvukovaka, ... no prostě abych očekával odpovídajíci využití a výkon tak bych musel investovat 50k na to nemám :(
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

jo tak to jo ale to je tak vzdycky , si vem co ted dela ECS atd za desky ale to tak bude vzycky protoze to lidi kupujou , stoji to malo ze , firmy ti to daj do sestav kvuli cene a je to :wink: ale to tak bylo vzdycky a vzdycky bude proc se branit pokroku :wink:
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

http://www.theinquirer.net/?article=17242

juknete at vite jestli vam pujde :wink:
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

jo a ad srovnavani vykonu ono to bude neco jineho musite si uvedomit ze to nebude K7 architektura tedy ne neco jako tbred , ale K8 architektura jedna se vlastne o osekany A64 ktery maj 32bit 1xradic ram, a novy technologie z A64 jako SSE2 atd , navic budou mit min tranzistoru coz v kombinaci s malou cache muze znamenat dobry OC schopnosti , a cena si myslim ze taky neni spatna

Sempron 3500+ Socket 939 Q1'05 N/A
Sempron 3400+ Socket 754 Q2'05 N/A
Sempron 3200+ Socket 939 Q1'05 N/A
Sempron 3100+ Socket 754 August $124
Sempron 2800+ Socket A August $103
Sempron 2600+ Socket A August $79
Sempron 2500+ Socket A August $69

takze bych to nevidel zase tak cerne :wink:
Behnil
Nováček
Nováček

Příspěvek od Behnil »

Pude mi Sempron v Abit NF7-S v2.0? Pokud porovnam Barta 2500+ Sempron 2500 kterej je lepsi a vhodnejsi pro OC? Mozna ze jeste nikdo netusite ale zkusit muzu :wink:
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

Behnil píše:Pude mi Sempron v Abit NF7-S v2.0? Pokud porovnam Barta 2500+ Sempron 2500 kterej je lepsi a vhodnejsi pro OC? Mozna ze jeste nikdo netusite ale zkusit muzu :wink:
znovu http://www.theinquirer.net/?article=17242

ano pujde mas nforce2
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“