Konec Athlonu XP?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Behnil
- Nováček

Konec Athlonu XP?
Vcera jsem se nahodou kouknul na stranky Abacusu a zjistil jsem nemylou vec: http://www.abacus.cz/php/podstr.php?id=788.Je to vubec mozny?Vzdyt sem si chtel v zari koupit Bartona 2500,tzn. ze uz jako nebudou??
- K!ll3r
- Středně pokročilý

- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- K!ll3r
- Středně pokročilý

- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Konec Athlonu XP?
A kuwa!!!Behnil píše:Vcera jsem se nahodou kouknul na stranky Abacusu a zjistil jsem nemylou vec: http://www.abacus.cz/php/podstr.php?id=788.Je to vubec mozny?Vzdyt sem si chtel v zari koupit Bartona 2500,tzn. ze uz jako nebudou??
To si jako AMD představuje, že si budeme kupovat SHITY Semprsony???
Co nemá 512Kb L2 cache nemá cenu brat.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- zombux
- Odborník PCT

a proč ne? Thoroughbredy s 256kB cache jsou špatný procesory?-HNY- píše:A kuwa!!!Behnil píše:Vcera jsem se nahodou kouknul na stranky Abacusu a zjistil jsem nemylou vec: http://www.abacus.cz/php/podstr.php?id=788.Je to vubec mozny?Vzdyt sem si chtel v zari koupit Bartona 2500,tzn. ze uz jako nebudou??
To si jako AMD představuje, že si budeme kupovat SHITY Semprsony???
Co nemá 512Kb L2 cache nemá cenu brat.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- K!ll3r
- Středně pokročilý

- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nejsou, ale Barton je Barton.zombux píše:a proč ne? Thoroughbredy s 256kB cache jsou špatný procesory?
Já přešel z 1,1 Durona na 2,5 Bartona a za nic jinýho bych to už neviměnil (tada kromě nový desky s Athlonem64)
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo a pak nebude mít 64b žádný privlegia, začne se zlevňovat a na scénu dojde ECS+PC-SHIT+MERCURY a pod. a začnou dělat boardy se s.939. Lidi to z velkou slávou budou kupovat a pak se budou divit, že je to pomalejší než něco v čem je Barton a vyšlo to za stejný prachy.K!ll3r píše:musis uvazit to ze nez dojdou na skladech tak to dlouuho potrva a behem ty doby dolu slezou ceny a to i 64bit , chtel proste presunout lidi na 64bit a delaj dobre
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne čtv 22. črc 2004, 12:37, celkem upraveno 1 x.
- zombux
- Odborník PCT

a budu se hádat. Bartony nejsou vůbec špatný procesory, ale výkonově odpovídají TBredům na stejné frekvenci. Rating bartonů je tragickej - třeba těch 3200+ je hodně nadsazenejch, osobně nepozoruju moc velkej rozdíl výkonu mezi TB 1800 MHz, Bartonem 1900 MHz a Bartonem 2200 MHz. Jsem zvědav co s tímhle provedou Semprony, ale velký zázraky bych od toho fakt nečekal-HNY- píše:Nejsou, ale Barton je Barton.zombux píše:a proč ne? Thoroughbredy s 256kB cache jsou špatný procesory?
Já přešel z 1,1 Durona na 2,5 Bartona a za nic jinýho bych to už neviměnil (tada kromě nový desky s Athlonem64)
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No flame, já se orientuju podle pravých taktů, mě moc PR nezajímá. Mě připada 256kb L2 cache jako krok zpátkyzombux píše:a budu se hádat. Bartony nejsou vůbec špatný procesory, ale výkonově odpovídají TBredům na stejné frekvenci. Rating bartonů je tragickej - třeba těch 3200+ je hodně nadsazenejch, osobně nepozoruju moc velkej rozdíl výkonu mezi TB 1800 MHz, Bartonem 1900 MHz a Bartonem 2200 MHz. Jsem zvědav co s tímhle provedou Semprony, ale velký zázraky bych od toho fakt nečekal
- zombux
- Odborník PCT

No jasně, flame nemá cenu. Uvidíme s čim se AMD vytasí.-HNY- píše:No flame, já se orientuju podle pravých taktů, mě moc PR nezajímá. Mě připada 256kb L2 cache jako krok zpátky
- K!ll3r
- Středně pokročilý

hehe nevim co tim chtel basnik rict-HNY- píše:Jo a pak nebude mít 64b žádný privlegia, začne se zlevňovat a na scénu dojde ECS+PC-SHIT+MERCURY a pod. a začnou dělat boardy se s.939. Lidi to z velkou slávou budou kupovat a pak se budou divit, že je to pomalejší než něco v čem je Barton a vyšlo to za stejný prachy.K!ll3r píše:musis uvazit to ze nez dojdou na skladech tak to dlouuho potrva a behem ty doby dolu slezou ceny a to i 64bit , chtel proste presunout lidi na 64bit a delaj dobre
pokud myslis to ze ty desky bude delat ECS atd a bude to stat za prd , no s tim souhlas ale oni ty desky delaj i ted a lidi to kupujou cemu se divis?to je marketing
a pokud si tim chtel naznacit ze 64bity jsou pomaly shity tak nemam co dodat
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To neK!ll3r píše:... pokud si tim chtel naznacit ze 64bity jsou pomaly shity tak nemam co dodat
P.S. Kdybych na to měl prachy tak lezu do s939 hned, akorát bych musel udělat strašnej upgrade- pryč paměti, deska, Barton, grafika, disk, asi i zvukovaka, ... no prostě abych očekával odpovídajíci využití a výkon tak bych musel investovat 50k na to nemám
- K!ll3r
- Středně pokročilý

- K!ll3r
- Středně pokročilý

- K!ll3r
- Středně pokročilý

jo a ad srovnavani vykonu ono to bude neco jineho musite si uvedomit ze to nebude K7 architektura tedy ne neco jako tbred , ale K8 architektura jedna se vlastne o osekany A64 ktery maj 32bit 1xradic ram, a novy technologie z A64 jako SSE2 atd , navic budou mit min tranzistoru coz v kombinaci s malou cache muze znamenat dobry OC schopnosti , a cena si myslim ze taky neni spatna
Sempron 3500+ Socket 939 Q1'05 N/A
Sempron 3400+ Socket 754 Q2'05 N/A
Sempron 3200+ Socket 939 Q1'05 N/A
Sempron 3100+ Socket 754 August $124
Sempron 2800+ Socket A August $103
Sempron 2600+ Socket A August $79
Sempron 2500+ Socket A August $69
takze bych to nevidel zase tak cerne
Sempron 3500+ Socket 939 Q1'05 N/A
Sempron 3400+ Socket 754 Q2'05 N/A
Sempron 3200+ Socket 939 Q1'05 N/A
Sempron 3100+ Socket 754 August $124
Sempron 2800+ Socket A August $103
Sempron 2600+ Socket A August $79
Sempron 2500+ Socket A August $69
takze bych to nevidel zase tak cerne
- Behnil
- Nováček

- K!ll3r
- Středně pokročilý

znovu http://www.theinquirer.net/?article=17242Behnil píše:Pude mi Sempron v Abit NF7-S v2.0? Pokud porovnam Barta 2500+ Sempron 2500 kterej je lepsi a vhodnejsi pro OC? Mozna ze jeste nikdo netusite ale zkusit muzu
ano pujde mas nforce2