Problém s COMBO LITE ON LTC-48161H - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Problém s COMBO LITE ON LTC-48161H - vyřešeno

Příspěvek od -HoNY- »

Moje Combo mechanika Lite-on 48161H (podpis). Má problémy se čtením jakýhkoliv DVD médií, jak lisovaná, tak pálená (''+'' i ''-'')
Problém se vyskytuje v první vždy třetině média. Filmy nejso plynule přehrávatelné, rychlost čtení stoupá a kolísá. když spustím nero CD/DVD speed a spustím test povrchu tak je většinou prvních 5% nečitelných.

V čem je problém??? CD jsou čitelné. Reklamace???

(napadlo mě ještě rozebrat mechaniku a otočit trimrem u laseru- mechaniku jsem ještě nerozebíral protože je v záruce)
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne úte 21. zář 2004, 17:27, celkem upraveno 2 x.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Do mechaniky rozhodně nelez. To bude asi problém s laserem. Trimr by mohl pomoct ale většinou to už nezpravíš. Doporučuju reklamaci.
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

No, můžeš alespoň zkusit vyčistit čočku, za to nic nedáš. Když to nepomůže, tak klidně otoč i tím trimrem a pak to vyreklamuj.
Bathory
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

....ehmm Rád bych, ale je tam záruční pečeť :x Takže tam stčím čistící CD a snad to pomůže. Jsem na 100% připravenej na reklamaci :(
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
C@esar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C@esar »

co ine ti ostava... chod reklamovat...
CPU: AMD64 Winchester 3000+@1,8GHz , VCore 1,4V; Cooler: TT Tower 102; MB: Abit AV8; RAM: 2,5 GB; HDD: Seageate Barracuda 120GB 7200rpm 2MB cache; 2x Seageate Barracuda 250GB SATA 7200.10 16MB cache (raid 0) VGA: ASUS Radeon x1950, 512MB, AC Accelero X2; Mechaniky: Asus DVD-E616P, DVD-RW LG; Audio: Creative Sound Blaster Audigy2 ZS; Case: MidiTower 3R System Neon Light/AKASA 460W; Repro: Creative Inspire P580 5+1; Mouse: Logitech MX1000; Keyboard: Logitech Internet Navigator; Monitor: HP w2207h
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

-HNY- píše:....ehmm Rád bych, ale je tam záruční pečeť :x Takže tam stčím čistící CD a snad to pomůže. Jsem na 100% připravenej na reklamaci :(
Kde je záruční pečeť, na mechanice, to snad ne. Díval ses dobře? Rozdělat musíš ty 4 šroubky co jsou zespodu, ten co je pod samolepkou, se nerozdělává. Pak vysunout tray, vyndat čelní panel a je to. Bych se divil, že by teď začali dělat plomby na mechanikách. :?

btw: čistící CD bych do mechaniky nikdy nedal, na to ty svoje holky mám moc rád :D
Bathory
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

No ta pečeť je na bočím plechu.
Jestli jsem tě dobře pochopil tak má plech zůstat v celku a vnitŕek vtáhnout předkem :) Snad to pude
Teďka jsem si prohlíźel CD Benq 52x mám s nima dobrý zkušenosti co se týká životnosti a ty takhle rozdélat nejdou- v plechu jsou dírky a z nich trćí plastový výlisky- tak doufám že to nemá i ten můj LITE-ON (na 99% určitě ne)
Bathory píše:btw: čistící CD bych do mechaniky nikdy nedal, na to ty svoje holky mám moc rád :D
Všechny mechaniky jsem dal vždycky na opravu otcovi- ten to rozdělal, vyfoukal tlakovým vzduchem a čočku vyčistil isolpropylalkoholem, prozkoušel občas otoćil trimrem a hned to jelo o trochu líp :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tohle je mi nějaká novinka, už jsem rozdělával spoustu mechanik, ale kromě tý samolepky na vrchu nikdy nic nebylo. Šroubky jsou zespodu a ten přední panel musíš odendat ne proto, že se vysune předkem, ale aby šli ty plechy nadzvednout. Co je na tý pečeti, nedal to tam jenom prodejce, to bych ho s tím hnal. Můžeš to vyfotit?
Bathory
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Bathory píše:Můžeš to vyfotit?
No nemám digitál.
Počeť je v půlce délky je běžná co dává na mechaniky.
Zkusím najít nějakej obrázek na netu- pár testů vyhrála a mohla by někde být

//edit http://www.pcprogress.com/product.asp?P ... 161H&m1=sh
toto je přesně ono, ještě najít pohled zespodu :wink:

Ještě mě tak napadá- kdyby neměli sklade tuhle machaniku kterou mám vzít (nejsem si jistej ale některý SONky a TEAKy jsou LITE-ON s jiným firmwarem)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

-HNY- píše:Ještě mě tak napadá- kdyby neměli sklade tuhle machaniku kterou mám vzít :? (nejsem si jistej ale některý SONky a TEAKy jsou LITE-ON s jiným firmwarem)
Tak to teda koukám jak blázen (míněna na ta pečeť), ale docela jim to nezávidím (Lite-Onu), protože záruka je dneska 2 roky a až se někomu zapráší čočka, holt se bude reklamovat, jejich mínus. Čistící CD bych já osobně nikdy nepoužil.

Jo, všechny Comba Sony i Teac jsou Lite-On, takže tady to máš prašť jako uhoď. Dával jsem do počítačů Teaci 548D, problémy s nima nebyly, nikdo zatím nic nereklamoval, ale byli dost špatný na ochrany. Ona je to vlastně ta tvoje mechanika. Možná by stálo za to uvažovat o LG a nebo o AOpenech, teď vyšli nějaký nový AOPEN COM5232/AAH.
Bathory
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Bathory píše:Možná by stálo za to uvažovat o LG a nebo o AOpenech, teď vyšli nějaký nový AOPEN COM5232/AAH.
Ty plastový kolíčky trčijou zkrz plech kousek za pečetí.
Známej se živí prodejem komplů (bazar) a nějaký komba prodal (tohle je od něho- nechal mi ho za nákup).
V jednom thredu se už podobný věc řešila (jaký combo, hlasování atd.).
Včera šlo na reklamaci a tak nemá smysl řešit jak se dostat dovnitř.
To, že Lite-on dělá komba pro Sony a Teac tak nato jsem nepřišel tady-byl to logickej úsudek (známej jich už pár prodal a já byl občas u toho) vypadají strašně podobně (délka vlastnisti čtení).

LG nechci nemám dobrý zkušenosti z jejich mechanikama (z doby kdy to byl Gold Star), o BTC ani neuvažuju :blee:
Otázka ''jakou mechaniku místo této'' mě napadla kdyby se jim tahle při opravě totálně podělala a jinou neměli skladem. Ale kromě těch DVD jsem byl 100% spokojenej- rychlá, vypálím každý CD, poškrabaný CD čte perfektně.

Ještě jedna věc já měl Firmware ''KHON'' a proto to mohlo číst blbě DVD- a já pitomec jinej nezkusil.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

-HNY- píše:Ještě jedna věc já měl Firmware ''KHON'' a proto to mohlo číst blbě DVD- a já pitomec jinej nezkusil.
Nikdo neměl zkušenosti stímhle Firmwarem???
Nevadí uvidím co mi dojde po reklamaci.

Zatím mám DVD AOpen 1640PRO + Yamaha 6/4/16 SCSI s AMD PCI SCSI řadičem. A už vyčkávám zpátky kombo protože jediný pozitivum téhle kombinace je, že můžu plynule sledovat filmy
Ivosch
Nováček
Nováček

Trimr

Příspěvek od Ivosch »

Bathory píše:No, můžeš alespoň zkusit vyčistit čočku, za to nic nedáš. Když to nepomůže, tak klidně otoč i tím trimrem a pak to vyreklamuj.
Víte k čemu slouží ten trimr u laseru?
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Trimr

Příspěvek od -HoNY- »

Nastavuješ zaostření laseru. :wink: Do poručuji točit velmi jemně

Tak jsem dostal místo té stávající SOHC-5232K a myslí, že jim ji půjdu omlátit o hlavu :twisted:
DVD čte perfektně, pálí perfektně (overburning jsem zatí nezkoušel ale doufám źe se na 700MB médiu k 1GB dostaanu), ale čtení jakývkoli CDček je na hovno- zhruba od jedné třetiny disku to lítá z rychlostí nahoru a dolů, týden před tím jsem stejnou mechaniku doma a ta byla v poho. Obě mají stejný FW tak nevím v čem je chyba. :evil:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

-HNY- píše:Tak jsem dostal místo té stávající SOHC-5232K a myslí, že jim ji půjdu omlátit o hlavu :twisted:
DVD čte perfektně, pálí perfektně (overburning jsem zatí nezkoušel ale doufám źe se na 700MB médiu k 1GB dostaanu), ale čtení jakývkoli CDček je na hovno- zhruba od jedné třetiny disku to lítá z rychlostí nahoru a dolů, týden před tím jsem stejnou mechaniku doma a ta byla v poho. Obě mají stejný FW tak nevím v čem je chyba. :evil:
Nech si vrátit prachy a kup jinou značku.
Bathory
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

-HNY- píše: LG nechci nemám dobrý zkušenosti z jejich mechanikama (z doby kdy to byl Gold Star),
Nahodou LG je tedka vynikajici, zkus se podivat na recenze na cdr.cz a uvidis, ze jen maloktery stroj se ji vyrovna :)
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Bathory píše:Nech si vrátit prachy a kup jinou značku.
Byl jsem u toho když jich známuj pár prodal, několik jsem testnul, všechny poho, žádná reklamace, jenom já...
I když na druhou stranu je pravda, že ta moje je koupená z FANu a od tam jich bylo jenom 3ks+můj (podzim 2003) a zbytek z eXtrapiontu. (od 2004 do současnosti)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tahle LG GCC-4521B nebo TOSHIBA SD-R1612.
Dřív jsem dával, když lidi chtěli Combo Teacy DW-548D, problémy s nimi nebyly, ale jsou mizerný na ochrany a navíc už asi nebudou k sehnání.
Jak LG, tak tahle Toshiba umí číst i DVD-RAM, teď bych vybíral z těhle dvou.
Bathory
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Bathory píše:Tahle LG GCC-4521B nebo TOSHIBA SD-R1612.
Jak LG, tak tahle Toshiba umí číst i DVD-RAM, teď bych vybíral z těhle dvou.
Podívám se jestli jsou u nich v ceníku, protože ceny se jaksi za půl ruku změnily a nevím jak by se tváŕily kdybych chtěl po nich 1800Kč
Jinaj k tomu combu LG: Kámoš ho má a nemůže si ho vynachvýlit a říkal mi že by si Lite-on vživotě nekoupil :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Já taky ne !!! :)
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 17:06, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“