Problém s DVD/RW/R9 LG GSA-4120B - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Benjous
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s DVD/RW/R9 LG GSA-4120B - vyřešeno

Příspěvek od Benjous »

Ahoj.
Mam vypalovacku LG GSA-4120. fw A102
Chtel sem vypalit audiocd z mp3 souboru ale vypalovani skoncilo u lead-in, pak sem po nekolika desitkach minut byl nucen nasilne ukoncit Nero (posledni verze) a vypnout dvd palirnu (pripojena pres usb2, zabudovana v externim boxu).
druhy problem nastal pri pokusu o prechod na novy FW, stahl jsem si novy FW, rozbalil, spustil vybral dvd mechaniku, stiskl update a nic se nedelo ani po temer 1 hodine, pak updatovaci program napsal ze neodpovida a vypalovacka byla zas nejaka kousla.
Nevim cim by to mohlo byt ale budu rad za kazdou Vasi odpoved ktera pomuze vyresit me potize. Diky moc
PS: data vypaluje jak na CD tak na DVD bez problemu, externi box je take v poradku, predtim jsem v nem mel vsazen pevny disk. Diky Petr
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Externí USB box? V tom může být zakopaný pes! Vyndat a kompletně odzkoušet mimo. :)
Bathory
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Ja som tiez nedavno montoval a instaloval LG 4120 v externom 5,25" usb boxe..... citanie, napalovanie a prehravanie chodi uplne bez problemu.....
Ale pri zmene firmware treba mechaniku pripojit interne do PC, zrejme sa pri nom rata ze mechanika bude prepojena na IDE radic......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Benjous
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benjous »

No mimo sem ji neskousel, protoze mne nenapadlo ze by mohl nystat takovyto problem.
No nezbyde mi nic jineho nez mechaniku demontovat z boxu a pripojit na ksadnu pocitaci
Tam si taky myslim ze FW pujde prehrat a hned zkusim i vytvorit to AudioCD
Kdyby mle nekdo nejake daldi pripominky nebo rady, napady jak toto treba obejit nebo vyresit, budu za ne rad.
Az to vyskousim, hodim sem vysledek, kdyby nekdo narazil na stejny problem.
Zatim diky
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

pánové, když se to tu řeší, může mi někdo popsat jakým způsobem rozpozná Nero tu DVD vypalovačku v ext. boxu připojenou přes USB? napadá mě, že bych to možná u notebooku někdy využil, tak jen abych věděl, na co se připravit
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

Obrázek
vypalovačku mám v tomhle boxu:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28594
pro systém se to hlásí jako velkokapacitní zařízení:
Obrázek
a tohle nabídne Nero při volbě rekordéru:
Obrázek
Benjous
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benjous »

Tak odskouseno a je to opravdu tak.
Mchaniku jsem demontoval z exteriho boxu, napich na samostatnou skandu jako sekundarni master, najel windows 2000, spustil update FW a behem necele 1 minuty bylo preflashovano na novou verzi.
Abych dodrzel co mozna nejpodobnejsi podminky, nainstaloval sem i na "testovaci" pocitac Nero 6.3.0.20 a skusil vypalit audioCD. I to se rozebejlo bez jakychkoli problemu.
Problem tedy vyresen.
POKUD JE DVD MECHANIKA LG-GSA4120B (A MOZNA I KAZDA JINA), NAINSTALOVANA DO EXTERNIHO BOXU PRIPOJENEHO K PC PRES USB2, NEJDE PROVEST UPGRADE FIRMWARE A ZREJME ANI VYPALOVAT AUDIOCD Z MP3 SOUBORU.

Pak si tedy nejsem jist, zda-li tenhle problem nenastane i primo u externich vypalovacek, ktere se pripojuji jen pres USB, pripadne zda-li tato situace nenastane i u jak externich dvd-rw (cd-rw) tak i internich mechanik zabudovanych do ext.boxu, pripojitelnych pres FireWire (IEEE1394).

Jinak musim souhlasit s vyse uvedenymi obrazky. Opravdu se externi box (at uz s cd (dvd) mechanikou nebo pevnym diskem) hlasi jako velkokapacitni zarizeni.

Jeste k tomu externimu boxu.
Mam dva externi boxi.
Z pocatku sem mel box 5.25" a v nem pevnej disk 120GB. Pak sem se rozhodl koupit DVD vypalovacku ale nemel bych zas do ceho dat ten pevnej disk. Proto sem koupi jeste 3.5" box, do kteryho sem HDD dal a vypalovacku do jiz zminovaneho 5.25 boxu.
Oba boxi mam pripojene k notebooku pres usb2.0. S HDD zadny problem, rychlost velka, u DVD palirny sem zatim narazil na jiz zminovane problemy.
Tolik jen k externim boxum :-)
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

to že nepůjde flashovat firmware jsem si myslel taky, to vypalování audio CD z mp3 mi taky nejede a to ji mám přes Firewire, s jinou CDRW výpalkou v ext.boxu přes USB2 to jede, takže problém bude možná jen v LG. Osobně mi tohle ale žíly netrhá, Audio CD z mp3 nevypaluji
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Benjous píše:Problem tedy vyresen.
POKUD JE DVD MECHANIKA LG-GSA4120B (A MOZNA I KAZDA JINA), NAINSTALOVANA DO EXTERNIHO BOXU PRIPOJENEHO K PC PRES USB2, NEJDE PROVEST UPGRADE FIRMWARE A ZREJME ANI VYPALOVAT AUDIOCD Z MP3 SOUBORU.
Zase další zkušenost, pravda řešení se přímo nabízelo ......... :)
Bathory
Benjous
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benjous »

Ahoj, tak sem zase narazil na jeden problem s touto vypalovackou pripojenou pres USB z ext.boxu.
Nemohu vypalit image CDcek, napr. pres CUE soubor. Je to stejny problem jako s jiz zminovanym AudioCD. Opet vse probiha jako pri normalnim vypalovani, ale opet to zkonci u Liad-In a je konec, vypalovani stornuju, ale i presto musim Vypalovacku vypnout vypinacem na boxu, abych se hnul z mista.
Nevim co si o tom mas myslet, zda-li zatuhne Nero, vypalovacka, zda-li neni problem v typu propojeni, nevim.
Data typu mp3, video apod vypalim jak na CD tak na DVD bez problemu.
Nesetkal ste se nekdo s timto ???
typ fw A104
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak zkus vypálit images v Alcoholu 120% nebo CLoneCD, ať víme jestli je to chyba softwaru. Předtím to šlo?
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 14:12, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Benjous
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benjous »

Tak sem udelal nasledovne:
CloneCD sem nemohl vyzkouset, protoze nemam patricny image soubor :-), dale jsem vyskousel vypalit v Alcoholu 120%, v novejsi verzi 1.4.8.1222.
V alkoholu 120% jsem zkusil vypalit BIN, ISO a NRG. Niz z toho se nepodarilo vypalit, pouzil sem k tomu samozrejme CD-RW Verbatim 10x.
Ale po neuspesnem vypaleni bylo na CD-RW videt to , co jsem chtel puvodne vypalit, tedy ten image, i velikost to ukazovalo zpravnou, ale na CD nic nebylo, jakoby to vypalilo jen pocatecni hlavicku a nic vic.
Zkusil sem stejny image vypalit na combo cdrw mechanice, take v Alcoholu 120%, co to udela.
Stejne jako v DVD v externim boxu, i v combo mechanice se vypalilo prvnich par kB dat, pak na okamzik nic, a pote se zacalo normalne vypalovat, u dvd v boxu to udelalo jen tech prvnich pak kB a pak konec.

Takze softwarem to zrejme nebude.

Ale napadla mne jedna vec, a to ta, ze si sezenu FireWire kabel a box propojim s PC prave timto kabelem. Box ma totiz take 2 konektory IEEE1394a, jen ja nemam potrebny kabel :-(. Pak se uvidi zda-li nastane to same jako s USB kabelem.
Benjous
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benjous »

Vypalovani v Alcohol120%:

21:57:28 Paměť dostupná pro Windows: 514 864 KB
21:57:28 Velikost paměťového bufferu:128 MB
Recording Options: Use Overburning technology
21:57:29 Načítám image soubor: C:\Documents and Settings\...\PK_1.mds
21:57:29 Zdrojové CD/DVD: Session: 1, Stop: 1, Délka: 653.2 MB / 074:19:05
21:57:36 (F:) HL-DT-ST DVDRAM GSA-4120B(USB:0): Metoda/rychlost vypalování
21:57:36 Vypaluji - DAO / SAO - 10X (1500 KB/s)
22:00:54 (F:) HL-DT-ST DVDRAM GSA-4120B(USB:0) - [Write ERROR], LBA: 304, Length: 16
05/21/02 "Invalid Address For Write"
22:01:05 (F:) HL-DT-ST DVDRAM GSA-4120B(USB:0): Vypalování selhalo!
22:01:05 Hlášení o chybě: [05/21/02] - Invalid Address For Write
22:01:05 (F:) HL-DT-ST DVDRAM GSA-4120B(USB:0): Vypalování selhalo!
22:01:05 Načítání image souboru bylo zrušeno!
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Zajímavý, to už vypadá spíš na chybu ovladačů, takže to vezmem postupně.

- Podívej se do správce zařízení, jestli tam není nějaká kolize, žlutý vykřičník.

- Jestli není, tak odeber mechaniku ze seznamu, prostě ji odinstaluj, restartuj počítač a ona se ti znovu nainstaluje, potom zkus znovu vypálit na RW v Alcoholu 120%.

- Jestli se to zase nepovede, tak přeinstaluj ovladače základní desky, případně jestli seženeš novější, tak je tam dej a pro jistotu ještě naistaluj ASPI ovladače, instalace se spouští souborem INSTASPI.BAT a potom musíš restartovat počítač: http://www.afterdawn.com/software/cdr_s ... rcaspi.cfm

- A ještě sem napiš, jak máš zapojený hdd a mechaniky na IDE a co máš za desku.
Bathory
Benjous
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benjous »

Co se tyce Spravce zarizeni, tam je vse OK, zadny vykricnik, vse v poradku

Co se tyce odebrani mechaniky a jejiho znovunainstalovani, nechapu presne jak to myslis, protoze kdyz ji mam pres USB, system ji rozpozna jako Velkokapacitni pametove zarizeni USB - jednotka (F:), takze ji odeberu pres toto bezpecne odebrani, a znovupripojenim USB kabelu se opat prida jako dalsi zarizeni

Co se tyce zapojeni HAA a ostatnich mechanik, nevim, jde o notebook :-) , s chipsetem Intel 852/855 GM/GME

Tedka k ovladacum. System automaticky priradil sve ovladace, a pri pokusu o update jak z CD dodaneho k PC tak i pomoci Instalacni utility stazene z netu, nepodarilo se mi INF drivery updatovat. Jeste je tu jede problemek, a to ten, ze Instalacni utilita stazena z netu,m ktera by mela byt urcena pro vice typu chipsetu, mi po jejim spusteni napise v pruvodci uplne jiny typ chipsetu nez mam, kdezto kdyz tentyz soubor spustim z orig CD, tak se mi uz nabaidne spravny chipset, ale k instalaci driveru nedojde, objevy se modra obrazovka s vypisem pameti a nastane restart systemu.
A do re-instalu celeho systemu se mi 2x nechce

Ale jak sem uz psal drive, nez se preci jen budu muset uchylit k preinstalovani celeho systemu, jeste vyskousim jiz zminovany FireWire kontakt, dale pripojeni k jinemu PC pres USB a vymenu DVD vypalovacky v boxu. Pokud i potom problem nevyresim, nezbyde mi nic jineho nez ty Windowsi :-(

Jeste cekam na odpoved od dodavatele onoho externiho boxu, jaky je jeho nazor.

To je asi prozatim vse
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

No jo, já zapoměl, že je na USB a ještě ke všemu připojená k notebooku. :)
Benjous píše:Tedka k ovladacum. System automaticky priradil sve ovladace, a pri pokusu o update jak z CD dodaneho k PC tak i pomoci Instalacni utility stazene z netu, nepodarilo se mi INF drivery updatovat. Jeste je tu jede problemek, a to ten, ze Instalacni utilita stazena z netu,m ktera by mela byt urcena pro vice typu chipsetu, mi po jejim spusteni napise v pruvodci uplne jiny typ chipsetu nez mam, kdezto kdyz tentyz soubor spustim z orig CD, tak se mi uz nabaidne spravny chipset, ale k instalaci driveru nedojde, objevy se modra obrazovka s vypisem pameti a nastane restart systemu.
A do re-instalu celeho systemu se mi 2x nechce
Tohle by ovšem mohlo klidně stát za tvým problémem. Správně nainstalovaný ovladače základní desky by měli být po instalaci OS první věc, kterou uděláš. A co to USB, taky všechno správně naistalovaný?
Bathory
Benjous
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benjous »

No jak to tu tak ctu, a i z jinych zdroju, vypada to preci jen na ty ovladace desky (rec je o driverech pro chipset, ide, usb atd).
Pokud je tomu tak, melo by se to potvrdit u toho kamose, na jeho PC.

A k tem USB. Vsechno vypada v poradku, pri zapojeni jakehokoli USB zarizeni nikdy nebyl problem s jeho detekci a spravnou funkci (jiny usb box, usb tiskarna, usb scanner, usb mys, a take digi fotak s usb).

Dne to pujdu asi vyzkouset k tomu kamosovi, takze pak dam samozrejme vedet jak sem dopadl :-)

Zatim cus
Benjous
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benjous »

Tak je to cely nejaky difny :-(
Byl sem u kamose, ma, ted nevim desku, ale chipset VIA, kt333a, a drivery 4in1.
Napichly sme ji do usb, skusily vypalit image v alkoholu120%, a pri 57% se to kouslo, palilo se na CD-R verbatim. To se stalo v boxu a jeho vypalovackou, Teac.
Kdyz byla moje dvd v jeho kompu, tak sem hned updatnul FW na verzi A111. zmena zadna
Na jeho Teakovy sme vypalili audio na minidisk rw, na cdrw 700 se vypalilo jen asi 3%, pak konec, paleno ve Windows media playeru, a i ty 3% co se vypalila, sla prehrat ve Winampu.
Prinesl sem to zpatky domu, a ke zlepseni bohuzel nedoslo :-(, takze se pomalu chystam k reinstalu systemu, ikdyz nevim jestli to pomuze.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Prostě si ta tvoje s ostatníma nerozumí, ale to bude asi opravdu záležistost ovladačů. Nově nainstalovanej OS, ne reinstal OS by mohl pomoci, ale moc bych na to nespoléhal, spíš bych se zaměřil na ty ovladače a nějak je tam nacpal.
Bathory
Benjous
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benjous »

Toto nam napsal Alcohol120%, kdyz sme chtely vypalit image Shreka na jeho, Teac, DVD vypalovacce v tom mem usb boxu:

12:38:06 Procesor:AMD Athlon(tm) processor (1329MHz)
12:38:06 Paměť dostupná pro Windows: 523 764 KB
12:38:06 Velikost paměťového bufferu:128 MB
12:38:06 Načítám image soubor: D:\hry\Shrek_2-Razor1911\rzr-s2.cue
12:38:06 Zdrojové CD/DVD: Session: 1, Stop: 1, Délka: 423.0 MB / 048:07:53
12:38:13 (E:) TEAC DV-W50D(USB:0): Metoda/rychlost vypalování
12:38:13 Vypaluji - DAO / SAO - 16X (2400 KB/s)
12:38:13 (E:) TEAC DV-W50D(USB:0): BURN-Free aktivováno
RAW Packet DAO/SAO mode failed, try to use block changing DAO/SAO mode
12:40:12 (E:) TEAC DV-W50D(USB:0) - [Write ERROR], LBA: 122384, Length: 16
S:KEY - 00/00/00 - "No Additional Sense Information"
12:40:17 (E:) TEAC DV-W50D(USB:0): Vypalování selhalo!
12:40:17 Načítání image souboru bylo zrušeno!

Pokud sem nekde psal re-instal, mel sem na mysli zcela novou cistou instalaci.
Ty ovladace bych tam chtel nacpat, ale nepusti mne to, jakmile spustim ten updatovani utilitu na instalacnim CD s driverama k tomu notesu, vyhodi mi to modrou obrazovku a pak uz jen restart, proto bych dal cistej system a ihned nainstalil INF drivery, pokud by me to pustilo :-)
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“