NÁKUP LCD kolem 11 000Kc
Moderátor: maXXmilian
- Gerimo
- Mírně pokročilý

NÁKUP LCD kolem 11 000Kc
Dobry den,
chtel bych nejaky novy LCD displey, ktery by stal do 11 000Kc.Narazil jsem na Benq, avsak nevim zda tato znacka je dosti kvalitni(nenarazil jsem na nejake testy s jinymi monitory).Ma sice 12ms, ale obavam se, ze by nemel prilis dobry zobrazeni kvuli tomu.... sami se kouknete
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28056
Kdyztak mi doporucte neco v podobne cenove relaci.
jen pro upozorneni: TENTO MONITOR CHCI POUZIVAT VYHRADNE NA HRY tedy nejaky monitor, ktery by toto zvladal.
Dekuji.
//Butch - změněna priorita, název tématu.
Toto téma bude sloužit jako vodítko při koupi LCD kolem ceny 11000Kč s DPH
chtel bych nejaky novy LCD displey, ktery by stal do 11 000Kc.Narazil jsem na Benq, avsak nevim zda tato znacka je dosti kvalitni(nenarazil jsem na nejake testy s jinymi monitory).Ma sice 12ms, ale obavam se, ze by nemel prilis dobry zobrazeni kvuli tomu.... sami se kouknete
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28056
Kdyztak mi doporucte neco v podobne cenove relaci.
jen pro upozorneni: TENTO MONITOR CHCI POUZIVAT VYHRADNE NA HRY tedy nejaky monitor, ktery by toto zvladal.
Dekuji.
//Butch - změněna priorita, název tématu.
Toto téma bude sloužit jako vodítko při koupi LCD kolem ceny 11000Kč s DPH
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Gerimo
- Mírně pokročilý

Ano, to bezpochyby by bylo lepsi, avsak problem je v tom, ze Samsung je celkem znamy tim, ze ma vadne pixely.A pri poctu vadnych pixelu mensimu 5 je reklamace neplatna :/ a u tohoto Benqu mam jistotu, ze nema vadne pixely(maji ho zaply ve vyloze).Radsi bych bral neco jineho.....Lord píše:vem radeji Samsunga 710N je za 11.110,- je to urcite lepsi,
popripade 710T za 12.249,-
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

BTW Samsungy 710T už taky nejsou a jen tak nebudou.Lord píše:tak zkus LG1730BSNH - ale jen tak nejsou jen tak na sklade,ja je zhanim kde muzu
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
FP 767 je perfektní!!! Byl sem až na větvi jak má nádhernej obraz za takovou cenu. Hry, filmy absolutně žádnej problem (co se odezvy týče)
Celej má jedinou vadu, a to že v jiným než defaulním rozlišení (kromě 1152x864) je kvůli extrapolaci obraz rozmázlej, ale to myslim že maj snad všechny tyhle levnější panely. Jinak fakt parádní za deset klacků
Samsunq nevim... dobrý sou drahý, levný nevim
EDIT:// koukám koukám... 8ms na trhu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29967
BenQ rulezzz
Celej má jedinou vadu, a to že v jiným než defaulním rozlišení (kromě 1152x864) je kvůli extrapolaci obraz rozmázlej, ale to myslim že maj snad všechny tyhle levnější panely. Jinak fakt parádní za deset klacků
EDIT:// koukám koukám... 8ms na trhu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29967
BenQ rulezzz
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- Gerimo
- Mírně pokročilý

a jaky je ono defaultni rozliseni?Je rozmazany i pri nizssim rozliseni nez defaultni?Adamsquare píše:FP 767 je perfektní!!! Byl sem až na větvi jak má nádhernej obraz za takovou cenu. Hry, filmy absolutně žádnej problem (co se odezvy týče)
Celej má jedinou vadu, a to že v jiným než defaulním rozlišení (kromě 1152x864) je kvůli extrapolaci obraz rozmázlej, ale to myslim že maj snad všechny tyhle levnější panely. Jinak fakt parádní za deset klacků![]()
BenQ rulezzz
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
U 17 - 19" panelu je to 1280x1024.gerimo píše:a jaky je ono defaultni rozliseni?Je rozmazany i pri nizssim rozliseni nez defaultni?
1) Nejde nastavit vyšší, než defaultní (nativní) rozlišení, což je celkem logické.
2) To rozostření při nižším rozlišení je tam proto, že se to snaží vyhlazovat. Nicméně je velmi malé.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nevim moc jsem z toho BENQ nebyl nadseny kdyz jsem ho mel doma. Kvalita zpracovani nic moc hlavne kolem repro to bylo hodne nepresne. Navic nevim jak u ostatnich LCD ale kdyz jsem videl uchyceni tak jsem snim radej vubec nechybal. 2mm tlusty plisek o rozmeru max š 1cm delka 10cm. A tomelo udrzet cely panel 
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nechtěl by si ještě počkat na gamesácké LCD-čko?
Bude se prodávat od 1.1.2005.
http://www.eizo.com/products/lcd/l578/index.asp
Bude se prodávat od 1.1.2005.
http://www.eizo.com/products/lcd/l578/index.asp
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No tak to píšeš uplně vo jinym panelu ne? jakej plisek?Geeker píše:Nevim moc jsem z toho BENQ nebyl nadseny kdyz jsem ho mel doma. Kvalita zpracovani nic moc hlavne kolem repro to bylo hodne nepresne. Navic nevim jak u ostatnich LCD ale kdyz jsem videl uchyceni tak jsem snim radej vubec nechybal. 2mm tlusty plisek o rozmeru max š 1cm delka 10cm. A tomelo udrzet cely panel
2gerimo: jak psal TomV, ale musim přiznat, že rozmazání "nicméně velmi malé" potvrdit nemůžu, 1154 je v pohodě, 1024 už nic moc, 800 horší, 640 podobný jak v 1024. Hlavně trošku proužkuje tzn. rozkouskuje obraz na relativně ostrý a poměrně rozmazaný pruhy. Prostě extrapoluje, ale třeba můj BenQ FP783 je špičkovej ve všech rozlišeních, ani nerozmazuje ani neproužkuje, prostě bájo
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- Fifi
- Středně pokročilý

Tak to jsi mněl opravdu nějaký zázračný model. Celé mi to připadalo jako fórová atrapa, ale nemůže mít každý stejný vkus.Adamsquare píše:FP 767 je perfektní!!! Byl sem až na větvi jak má nádhernej obraz za takovou cenu. Hry, filmy absolutně žádnej problem (co se odezvy týče)
Celej má jedinou vadu, a to že v jiným než defaulním rozlišení (kromě 1152x864) je kvůli extrapolaci obraz rozmázlej, ale to myslim že maj snad všechny tyhle levnější panely. Jinak fakt parádní za deset klacků![]()
BenQ rulezzz
- Fifi
- Středně pokročilý

Řeším podobný problém koupě. Z počátku jsem si určil věci které má a nemá mít:
1)doba odezvy 16ms a méně
2)kontrasní poměr 1:500 a více
3)svítivost minimálně 250cd
4)DVI-D konektor
5)nesmí obsahovat žádné chrchláky ani jiné náznaky reproduktorů
A do užšího výběru se dostaly panely:
Samsung Syncmaster 710T 12 tis
Sony HS74L (v modré barvě) 11,8 tis
LG L1730BSNH 9,9tis
Potěšilo by mne pokud by jste někdo měli nějaké zkušenosti s těmito modely. Modely firmy EIZO jsou špičkové, ale mimo mou cenovou úvahu.
4)DVI-D konektor
LG L1730BSNH 9,9tis
Potěšilo by mne pokud by jste někdo měli nějaké zkušenosti s těmito modely. Modely firmy EIZO jsou špičkové, ale mimo mou cenovou úvahu.
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vem si Benq FP783 v czechcomputeru ber repra stoji jenom drobet pres 11klacků, akorád nemaj černejFifi píše:Řeším podobný problém koupě. Z počátku jsem si určil věci které má a nemá mít:
4)DVI-D konektor
LG L1730BSNH 9,9tis
EDIT: v Agenu maj černej ale stoji skoro 12 :-/
- Fifi
- Středně pokročilý

Dík za tip, ale tenhle panel se mi fakt nelíbí.Adamsquare píše:Vem si Benq FP783 v czechcomputeru ber repra stoji jenom drobet pres 11klacků, akorád nemaj černejFifi píše:Řeším podobný problém koupě. Z počátku jsem si určil věci které má a nemá mít:
4)DVI-D konektor
LG L1730BSNH 9,9tis
Potěšilo by mne pokud by jste někdo měli nějaké zkušenosti s těmito modely. Modely firmy EIZO jsou špičkové, ale mimo mou cenovou úvahu.Ale jinak za ty prachy myslim nemá konkurenci... si myslim já teda
EDIT: v Agenu maj černej ale stoji skoro 12 :-/
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Fifi píše:Dík za tip, ale tenhle panel se mi fakt nelíbí.
Njn, tak si trhni nohou
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Rozne verzie Benq 767 predavam pomerne casto.... a moje hodnotenie je viac nez dobre....
......
Monitor stoji na slovenku okolo 11000-12000 s DPH ( podla konkretneho modelu... ) .... a za tu cenu ma super obraz ( previsuje aj niektore o 50% drahsie modeli od znamejsich znaciek.... ), dobre parametre, a celkom slusne spracovanie ( v tejto cenovej triede som uz rozhodne vydel aj mnohe horsie veci... ) .....
Jeho kupou urcite nespravis az taku chybu .....
Monitor stoji na slovenku okolo 11000-12000 s DPH ( podla konkretneho modelu... ) .... a za tu cenu ma super obraz ( previsuje aj niektore o 50% drahsie modeli od znamejsich znaciek.... ), dobre parametre, a celkom slusne spracovanie ( v tejto cenovej triede som uz rozhodne vydel aj mnohe horsie veci... ) .....
Jeho kupou urcite nespravis az taku chybu .....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163