BOXove chladice

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

creco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

BOXove chladice

Příspěvek od creco »

chci si po dlouhe dobe koupit novejsi proceser. ale nevim jestli na to bude stacit chladic. chci se zeptat jestli ma cenu kupovat rovnou boxovej chladic a nebo si vybrat v obchode ten nejmasivnejsi??? 100% budu o par stupenku zvysovat frekvenci a napeti. tak chci aby to vydrzelo :oops:
HP NX6310
xp master
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od xp master »

Boxovaný stačí jen na standardní frekvenci procesoru.
Boxovanou verzi ti přesto doporučuju koupit (a k ní nějaký pořádný chladič). Zase takový cenový rozdíl není a podle mého se to opravdu vyplatí. Budeš mít tři roky záruky, navíc se ten boxovaný chladič perfektně hodí na northbridge :wink:
eraser
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser »

xp master píše:Boxovaný stačí jen na standardní frekvenci procesoru.
Boxovanou verzi ti přesto doporučuju koupit (a k ní nějaký pořádný chladič). Zase takový cenový rozdíl není a podle mého se to opravdu vyplatí. Budeš mít tři roky záruky, navíc se ten boxovaný chladič perfektně hodí na northbridge :wink:
Tak to mi prozraď jak si ho tam připebnil ???
Ale jinak má celkem slušnej pasív!!
Jinak má ale XP master pravdu ten box chladič je šunka.
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

eraser píše:Tak to mi prozraď jak si ho tam připebnil ???
Třeba šroubkama, nebo pokud se ti nechce do pasivu vrtat a dělat závity tak přilepit popř. upnout stahovacími pásky.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
xp master
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od xp master »

Problém BOXových chladičů je také v té růžové náhražce teplovodivé pasty. Pokud to sundáte (osvědčilo se mi jej ponořit - samozřejmě bez ventilátoru - do horké vody a pak to seškrábnout nožem), pravděpodobně ztrátíte záruku.
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

xp master píše:Problém BOXových chladičů je také v té růžové náhražce teplovodivé pasty.
Je pravda že ten polštářek co má sloužit místo teplovodivé pasty stojí zaprd, ale zase kvůli reklamaci procesoru je lepší ho tam nechat.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Jafido píše:
xp master píše:Problém BOXových chladičů je také v té růžové náhražce teplovodivé pasty.
Je pravda že ten polštářek co má sloužit místo teplovodivé pasty stojí zaprd, ale zase kvůli reklamaci procesoru je lepší ho tam nechat.
Kvůli reklamaci bych ho z tam určitě oddělal protože moc nevydrží. Pokaždé když dělám novou sestavu tak to oddělám
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: BOXove chladice

Příspěvek od HADES »

creco píše:chci si po dlouhe dobe koupit novejsi proceser. ale nevim jestli na to bude stacit chladic. chci se zeptat jestli ma cenu kupovat rovnou boxovej chladic a nebo si vybrat v obchode ten nejmasivnejsi??? 100% budu o par stupenku zvysovat frekvenci a napeti. tak chci aby to vydrzelo :oops:
Pokudhodláš kupovat něco lepšího, od 2GHz nahoru, tak si přikup i chladič popřípadě nekupuj boxovanou verzi
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

HADES píše:
Jafido píše: Je pravda že ten polštářek co má sloužit místo teplovodivé pasty stojí zaprd, ale zase kvůli reklamaci procesoru je lepší ho tam nechat.
Kvůli reklamaci bych ho z tam určitě oddělal protože moc nevydrží. Pokaždé když dělám novou sestavu tak to oddělám
Narážím na potencionální problémy okolo reklamací s teplovodivou pastou.
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

To Jafido: tomu já rozumím, jenom jsem tím chtěl říct že ta žvíkačka stojí za prd: 1) špatně vede teplo
2) pokud se pokusíš zdělat chladič tak ta hmota úplně ztratí
konzistenci a stejně se musí oddělat

a proto je tu potenciální možnost že se odpálí procesor při větším zatížení :cry:
G.O'S
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kup boxovanej.

Příspěvek od G.O'S »

Doporucuju postup typu, kup boxovanej, k nemu si kup poradnej chladic, ten boxovanej nasad na procak, nech to tak den bezet a pokud mozno na nej trochu foukat prachu aby vypadal ze nejakou dobu byl pouzivany, sundej ten box chladic, uschovej si ho a hlavne z neho nic nesundavej. Budez mit pri reklamaci aspon dukaz, ze jsi ho opravdu pouzil. Nasad si tam ten poradny chladic a muzes taktovat. Na to ti pak uz nikdo nic rikat nemuze.
GigaByte MA790GP-DS4H, AMD Phenom II X4 965 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, 4xKingston HyperX 2GB 1066 DDR2 CL5, ASUS EAH6870 ATI Radeon HD 6870 1GB DDR5, SSD Patriot Pyro 120GB, HDD Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, 500 GB, 7200ot/min, SATA II, atd. atd. atd.
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Kup boxovanej.

Příspěvek od Suleky »

G.O'S píše:Doporucuju postup typu, kup boxovanej, k nemu si kup poradnej chladic, ten boxovanej nasad na procak, nech to tak den bezet a pokud mozno na nej trochu foukat prachu aby vypadal ze nejakou dobu byl pouzivany, sundej ten box chladic, uschovej si ho a hlavne z neho nic nesundavej. Budez mit pri reklamaci aspon dukaz, ze jsi ho opravdu pouzil. Nasad si tam ten poradny chladic a muzes taktovat. Na to ti pak uz nikdo nic rikat nemuze.
tak to mi prijde trochu ujety - bez urazky
mam Box chladic a nikdy sem ho nepouzil a nemyslim si, ze by mi pomohlo pri reklamaci, kdyby byl zaprasenej :mrgreen:
It's free software and it gives you freedom!
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

vim ze to tu nepatri ale jak je to s reklamackama boardu, kdyz si obrousim pasiv na chipsetu, budou to nejak kontrolovat nebo nic nepoznaji?
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

UFo píše:vim ze to tu nepatri ale jak je to s reklamackama boardu, kdyz si obrousim pasiv na chipsetu, budou to nejak kontrolovat nebo nic nepoznaji?
zatim sem reklamoval jen jednu desku u CC a tam se koukli jestli neni mechanicky poskozena od pohledu a dostal sem novou
- neco jinyho bude, kdyz to nekam posilaj - ale podle myho osobniho nazoru to nikdo neopravuje - proste je levnejsi dodat novou:cas,prace....
to jenom obchodnici "se*ou" zakazniky
It's free software and it gives you freedom!
xp master
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od xp master »

Suleky píše:tak to mi prijde trochu ujety - bez urazky
mam Box chladic a nikdy sem ho nepouzil a nemyslim si, ze by mi pomohlo pri reklamaci, kdyby byl zaprasenej
AMDčka stejně nejdou vyreklamovat. Jedině, že by nešly už od výroby. Takže to je jedno.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

xp master píše:AMDčka stejně nejdou vyreklamovat. Jedině, že by nešly už od výroby. Takže to je jedno.
Proc by neslo AMD vyreklamovat ? Pokud je v zaruce a nefunguje, tak ti prece musi reklamaci vzit a snad i uznat (pokud neni mechanicky poskozenej nebo vylozene uskvarenej :-D) Ale fakt je, ze zatim jsem jsem reklamoval jen Intela :-D
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
xp master
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od xp master »

Jiri Drak píše:
xp master píše:AMDčka stejně nejdou vyreklamovat. Jedině, že by nešly už od výroby. Takže to je jedno.
Proc by neslo AMD vyreklamovat ? Pokud je v zaruce a nefunguje, tak ti prece musi reklamaci vzit a snad i uznat (pokud neni mechanicky poskozenej nebo vylozene uskvarenej :-D) Ale fakt je, ze zatim jsem jsem reklamoval jen Intela :-D
Viděl jsi někdy nefunkční AMD bez mechanického poškození ?

Prodejce se vždy vymluví, že jsi to spálil sám.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

xp master píše:
Jiri Drak píše: Proc by neslo AMD vyreklamovat ? Pokud je v zaruce a nefunguje, tak ti prece musi reklamaci vzit a snad i uznat (pokud neni mechanicky poskozenej nebo vylozene uskvarenej :-D) Ale fakt je, ze zatim jsem jsem reklamoval jen Intela :-D
Viděl jsi někdy nefunkční AMD bez mechanického poškození ?

Prodejce se vždy vymluví, že jsi to spálil sám.
Ja jsem jeste nefukncni AMD nevidel :-D Jinam myslim, ze prodejci to muze byt ukradeny, dulezity je co na to AMD ne ?
xp master
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od xp master »

Jiri Drak píše:Ja jsem jeste nefukncni AMD nevidel :-D Jinam myslim, ze prodejci to muze byt ukradeny, dulezity je co na to AMD ne ?
Prodejce ti dá nový CPU a zbyde mu ten spálený Athlon, který AMD do reklamace nepřijme. Takže asi tak.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

xp master píše:
Jiri Drak píše:Ja jsem jeste nefukncni AMD nevidel :-D Jinam myslim, ze prodejci to muze byt ukradeny, dulezity je co na to AMD ne ?
Prodejce ti dá nový CPU a zbyde mu ten spálený Athlon, který AMD do reklamace nepřijme. Takže asi tak.
Proc myslis, ze kazdy nefunkci AMD musi byt spaleny ? Ne kazdej ho jede na 1,8V a 2300MHz. Jak jsem psal: Pokud neni mechanicky poskozenej nebo vylozene uskvarenej tak neni duvod pro neuznani zaruky.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“