Shuttle AN35N [Ultra]

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

m.dok
Nováček
Nováček

Shuttle AN35N [Ultra]

Příspěvek od m.dok »

Přeji všem pěkný den.
Prosil bych o radu či možná i jen o nápad na řešení problému, který se mi objevil po instalaci MB AN35N Ultra.
Dal jsem všechno do kupy. Jediná přídavná karta vložená do desky byla grafika (viz podpis) a z káblíků: CD-audio + IDE0 (oba HDD) + IDE1 (jen CD-RW) + FDD + CPU FAN + samozřejmě zdroj, power on, HDD LED a RESET. Toť asi vše.
Použil jsem integrovanou zvukovku a zjistil jsem následující - v reproduktorech se ozývaly zvuky, podle kterých šlo poznat např. kdy pracuje CD, kdy HDD, kdy se hýbe myš, ... prostě takové to sinclairovské škvrčení.
Odpojil jsem káblík CD audia a problém zůstal.
Hrál jsem si s FSB CPU a paměti - nebyl znatelný žádný efekt (teď jedu CPU na 133 a paměti na 200).
Nahrál jsem poslední BIOS - nic.
O pár diskuzí níž někdo radil že pokud tato deska vydává "pískavé zvuky" tak ať její majitel přehodí paměť ze slotu 1 do jiného. I to jsem udělal a nic.
Zatím to řeším PCI zvukovkou z původního PC, ale i v té jsou tyto zvuky slyšitelné, i když PODSTATNĚ méně výrazně.
Máte nějaký nápad? (kromě vyhození desky, to je dosti neekonomické :-)). Předem moc díky...
MB: Shuttle AN35N Ultra, AMD Athlon XP 2000+, Arctic Copper Silent, 512MB Brand DDR400, ATI Saphire Radeon 9000 Atlantis Pro, Samsung 80GB + Seagate 10GB
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

vyhod desku je to shit....................sory ale nepomuzu ti je to deskou aspon podle mne.
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,3TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra NtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: PS5 2TB TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Pepa.x
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pepa.x »

Ty zvuky slyším taky , ale jen když mam "master volume" na max se sluchátky na uších => kdybych si v tu chvílí pustil nějakou hudbu tak je to nesnesitelný kravál (a ty rušivé zvuky jsou neslyšitelné) => při běžném provozu na repro, nebo na normální hladině hlasitosti to vůbec neslyším. :) . Na minulé desce s integrovanou zvukovkou to bylo stejné. Zajímalo by mně jestli by se něco změnilo kdybych tam strčil Audigy. Jakou jsi tam dával zvukovku?

Dej prostě hlasitost wawe, cd, a vše ostatního na max a hlasitost reguluj pomocí zesilovače a master volume - je pak jěště něco slyšet?
MB Shuttle AN35N ULTRA, CPU AthlonXP 2000+@2100MHz (210x10 / 1,65V),chladič SPA04B4 WhisperRock IV, RAM 256MB PMI (čipy PQI) DDR400 (7-3-3-3 / 2,6V) synch. s FSB, VGA Manli TNT Ulta 32MB :-), TV TUNER Genius video wonder III, HDD WD 80GB (8MB cache), CD-RW Lite-On LTR-52246S, Monitor IBM P76
lasice
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasice »

ahoj mam tuto desku ale zadnej problem se zvukem nemam asi je to deskou zkus reklamaci jinak me deska jede uplne v pohode
Shuttle AN35N Ultra|Barton 2500+@(10,5x205)|2x512 A-DATA 400|Gainward 6800LE(unlock 16x1,6)|SoundBlaster Audigy LS
m.dok
Nováček
Nováček

díky všem!

Příspěvek od m.dok »

Až budu odpoledne doma, tak to zkusím...
Napadla mě ještě jedna věc: na téhle desce jsou pro napájení dva konektory - klasický ATX a ATX 12V - můj zdroj má pouze ten první a v manuálu píší, že pokud nejsou zapojené oba, nemusí prý komp vůbec najet. Mě sice jede, ale nemohlo by to být i tím?
Včera jsem zjistil, že se ty zvuky ozývají nejen přes integrovanou zvukovku, ale i přímo z desky!!! A to z oblasti vedle CPU a northbridhe (tam jak jsou ty odkryté cívky omotané měděným drátem).
Asi to fakt bude deskou...
MB: Shuttle AN35N Ultra, AMD Athlon XP 2000+, Arctic Copper Silent, 512MB Brand DDR400, ATI Saphire Radeon 9000 Atlantis Pro, Samsung 80GB + Seagate 10GB
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haski »

Me to nedela...vse je ok...mam rev.1,1 s Realtek AC650 6.1 .......daleko kvalitnejsi zvuk nez byl na Cmedia....

zkusil bych reklamaci
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: díky všem!

Příspěvek od Sentenced »

m.dok píše: Včera jsem zjistil, že se ty zvuky ozývají nejen přes integrovanou zvukovku, ale i přímo z desky!!! A to z oblasti vedle CPU a northbridhe (tam jak jsou ty odkryté cívky omotané měděným drátem).
Tuhle desku jsem mel parkrat v ruce a delalo to priblizne to samy..... Uz jsem to tady nekde na PCT zminoval.... Je to fakt shit, nemuzu si pomoct.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Maki
Nováček
Nováček

Příspěvek od Maki »

Luks píše:vyhod desku je to shit....................sory ale nepomuzu ti je to deskou aspon podle mne.
You small fucking asshole. Deskou to neni protoze ja ji mam taky a nic se mi neozyva.....Epox taky neni nic moc :twisted:

Edit by Jiri Drak: Nadavky si posilejte pres SZ. Diky
AMD athlon XP 2500+: 13x 205Mhz, 2x 256 MB DDR, Shuttle AN35N-Ultra, MicroStar FX5900 Ultra VTD(256MB, TV IN/OUT) , HDD Maxtor DiamondMax Plus 9 6Y080P0 - 80GB 8MB, Zalman CNPS 7000A AlCu
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Maki píše:
Luks píše:vyhod desku je to shit....................sory ale nepomuzu ti je to deskou aspon podle mne.
You small fucking asshole. Deskou to neni protoze ja ji mam taky a nic se mi neozyva.....Epox taky neni nic moc :twisted:

Chytroline :wink: .Jses jeste asi pekna lamka zhe :razz: .Ty nadavky si zkousej na svoji babicku :x .Kdyby si mnel Epoxe jako mam ja tak by si chcal blahem.
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,3TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra NtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: PS5 2TB TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Maki
Nováček
Nováček

Příspěvek od Maki »

Luks píše:
Maki píše: You small fucking asshole. Deskou to neni protoze ja ji mam taky a nic se mi neozyva.....Epox taky neni nic moc :twisted:

Chytroline :wink: .Jses jeste asi pekna lamka zhe :razz: .Ty nadavky si zkousej na svoji babicku :x .Kdyby si mnel Epoxe jako mam ja tak by si chcal blahem.
Nothing less nothing more...........v zivote jsem mi lip nez tobe...,ta deska je dobra...lepsi nezu ASUS...jsem mel asi 2 desky a byli problemy
AMD athlon XP 2500+: 13x 205Mhz, 2x 256 MB DDR, Shuttle AN35N-Ultra, MicroStar FX5900 Ultra VTD(256MB, TV IN/OUT) , HDD Maxtor DiamondMax Plus 9 6Y080P0 - 80GB 8MB, Zalman CNPS 7000A AlCu
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: díky všem!

Příspěvek od TomV »

m.dok píše:Až budu odpoledne doma, tak to zkusím...
Napadla mě ještě jedna věc: na téhle desce jsou pro napájení dva konektory - klasický ATX a ATX 12V - můj zdroj má pouze ten první a v manuálu píší, že pokud nejsou zapojené oba, nemusí prý komp vůbec najet. Mě sice jede, ale nemohlo by to být i tím?
Včera jsem zjistil, že se ty zvuky ozývají nejen přes integrovanou zvukovku, ale i přímo z desky!!! A to z oblasti vedle CPU a northbridhe (tam jak jsou ty odkryté cívky omotané měděným drátem).
Nemít zapojenej ATX12V konektor u desky, která na to má konektor (a ještě to v manuálu doporučujou), je celkem pakárna. To radši vzít pět stovek a koupit blbej 300W zdroj, kterej tu posílenou 12V větev má. Ty zvuky půjdou asi z cívek sabilizátoru CPU, zřejmě ti tam lítá napětí na 12V větvi (+ z ní odvozených) kvůli přetížení. ATX konektor má jenom jeden drát zásobující desku 12 volty ! Soudě podle toho, že tam máš ATX12V konektor a jsi v tomhle fóru :-) má ta deska asi nForce2. A ten je rozežranej, jak Polskej zájezd. Takže by se taky klidně mohlo stát, že to nějakej spoj na desce nevydrží a zahraje si na žárovku. Zkus nechat chvíli běžet komp při zátěži a pak ho vypni a šáhni si na desku v okolí ATX konektoru, jestli není někde divně teplá.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haski »

RadarSDI
Nováček
Nováček

Shuttle AN35 Ultra

Příspěvek od RadarSDI »

Měl jsem desku Shuttle AN35 Ultra a žádná sračka to teda nebyla.Ty rušivý zvuky jsem slyšel jak už někdo psal výše jen když jsem dal volume na max.Měl bych ji určitě doteď,ale odešla mi,když byla bouřka síťovka.Jelikož v tý době nebyla AN35 na skladě vzal jsem Epoxe 8RDA3i.
MB: ASUS M4A785TD-V Evo* CPU: AMD Phenom II X2 545* RAM: 2x2048 MB DDR3 1600MHz Corsair* HHD: Saegate 7200.11 500GB SATA-II +Samsung HD103SI 1000 GB 5400 RPM SATA-II * VGA: ASUS Radeon 4850 512MB* DVD-RW LG GSA H30N*Case-Cooler Master Cosmos* Zdroj Corsair HX 620W*OS: Win7 64bit*
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Shuttle AN35 Ultra

Příspěvek od TomV »

RadarSDI píše:Měl jsem desku Shuttle AN35 Ultra a žádná sračka to teda nebyla.Ty rušivý zvuky jsem slyšel jak už někdo psal výše jen když jsem dal volume na max.Měl bych ji určitě doteď,ale odešla mi,když byla bouřka síťovka.Jelikož v tý době nebyla AN35 na skladě vzal jsem Epoxe 8RDA3i.
Ten Epox je nesrovnatelně lepší deska... :roll:
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haski »

TomV píše:
RadarSDI píše:Měl jsem desku Shuttle AN35 Ultra a žádná sračka to teda nebyla.Ty rušivý zvuky jsem slyšel jak už někdo psal výše jen když jsem dal volume na max.Měl bych ji určitě doteď,ale odešla mi,když byla bouřka síťovka.Jelikož v tý době nebyla AN35 na skladě vzal jsem Epoxe 8RDA3i.
Ten Epox je nesrovnatelně lepší deska... :roll:
A v cem je to tak nesrovnatelne?
Me by tedy od koupe Epoxe 8RDA3i odradilo to, ze treba neumi premapovat nasobic u AthlonXP 1700+ na vyssi nez 12,5.
Ja si na Shuttle nemohu vubec stezovat.
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Haski píše: Me by tedy od koupe Epoxe 8RDA3i odradilo to, ze treba neumi premapovat nasobic u AthlonXP 1700+ na vyssi nez 12,5.
Proc by to neumela?
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haski »

Marian píše:
Haski píše: Me by tedy od koupe Epoxe 8RDA3i odradilo to, ze treba neumi premapovat nasobic u AthlonXP 1700+ na vyssi nez 12,5.
Proc by to neumela?
Me se ptej.
Jednoho jsem se ptal a na AthlonXP 1700+ nedal nasobic vetsi nez 12,5x133 jinak pry jede na 10,5 x 220
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Haski píše:
Marian píše: Proc by to neumela?
Me se ptej.
Jednoho jsem se ptal a na AthlonXP 1700+ nedal nasobic vetsi nez 12,5x133 jinak pry jede na 10,5 x 220
Ta deska je úplně o něčem jiným. Shuttle je docela dobrej low-end, zatímco ten Epox je trochu ořezanej hi-end. Btw, zkoušels novej BIOS na ten Epox ?
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haski »

TomV píše:
Haski píše: Me se ptej.
Ta deska je úplně o něčem jiným. Shuttle je docela dobrej low-end, zatímco ten Epox je trochu ořezanej hi-end. Btw, zkoušels novej BIOS na ten Epox ?
Bios nevim jaky ma ten kluk, ale je z OC fora, tak myslim ze to nebude lama.
Ja si myslim, ze ty desky jsou plne srovnatelne. Epoxu 8RDA3i chybi Gameport...Shuttle zase nejede moc dobre s OC FSB pres 200 (tedy aspon u me, ale na 200 je plne stabilni). Oba maji chipset NForce2 400Ultra a Dual Chanell. Vsechno ostatni je srovnatelne...kdyz pominu to premapovani nasobice. EPox muze mit lepsi vybavu k desce.
Cili i cena je srovnatelna s tim ze Shuttle je asi o 70,- levnejsi.

Cili nevidim nikde nic, co by rikalo, ze jedna deska je uplne o necem jinem.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Že je někdo z OC fóra zdaleka neznamená, že by to nemohla bejt lama... My jich tady máme taky dost... :) Každopádně pokud mu to nebere nějakej procesor, tak bych se pídil po update BIOSu...

A co se týče srovnání ? Oktávka a Mercedes vypadají taky navenek podobně...
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“