Modifikace kabelu Svideo-cinch pro barevný obraz na TV

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

ALC
Nováček
Nováček

Modifikace kabelu Svideo-cinch pro barevný obraz na TV

Příspěvek od ALC »

možná že to tu už někdo řešil, ale včera se mi povedlo zprovoznit TV výstup z mojí GK (InnO 3D GF-FX5700) tak, aby fungoval barevně....
mnozí možná řeší proč když zapnout např. klonování tak mají na TV černobílý obraz ať dělají co dělají .....

je to o tom,že v redukci Svideo-Cinch chybí kondenzátor mezi Y signálem a C signálem (Y-jas a synchronizace C-barvy) uplně stačí když jsou na Svideo konektoru spojeny země a mezi Y a C pinem je kondenzátor 470pF/10V a video signál se odebírá z Y pinu, pak vše funguje tak jak má...... ALC

//edit Thellwin - zrušeno označení jako Důležité
MBDFI AD73PRO,512MBDDR266,ADM AthlonXP-Thoroughbred rev.B 2400+@2600 (2120),SBlive5.1,Seagate80GB,IBM60GB,TEAC48/40/12,FX5700128MB128b
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Dočasně označeno jako Důležité, pokud někdo provede tuto modifikaci a dosáhne požadovaného výsledku, dejte o tom vědět v tomto threadu
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Wolfie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wolfie »

Ano, na electroworldu byl podobný článek stačí když redukci rozeberete a spojíte pin 15 a 20 a voila obraz je barevný ! (Jo ten kondenzátor není nutný a tohle funguje když vaše televize nema S-Video)
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Wolfie píše:Ano, na electroworldu byl podobný článek stačí když redukci rozeberete a spojíte pin 15 a 20 a voila obraz je barevný ! (Jo ten kondenzátor není nutný a tohle funguje když vaše televize nema S-Video)
mozna to bude OT, ale v telkach se moc nevyznam. Exisutje redukce ze SCARTu (v TV) na S-Video ktere jde z PC. Vyresi to tento problem nebo je stejne nutne pajet?
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

taková redukce existuje, je na to přímo odkaz ve FAQ
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Wolfie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wolfie »

Albi píše:
Wolfie píše:Ano, na electroworldu byl podobný článek stačí když redukci rozeberete a spojíte pin 15 a 20 a voila obraz je barevný ! (Jo ten kondenzátor není nutný a tohle funguje když vaše televize nema S-Video)
mozna to bude OT, ale v telkach se moc nevyznam. Exisutje redukce ze SCARTu (v TV) na S-Video ktere jde z PC. Vyresi to tento problem nebo je stejne nutne pajet?

Jak napsal Hades tato redukce existuje je to bud kabelova a nebo plastova o ktere jsem psal výše (cena asi 80Kč).Ale tady jde o to ,že když propojis nejakou starsi televizi s PC přes S-Video,ktera ho nepodporuje budes mit cernobilej obraz,coz řeší ten návod nahoře.Zalezi jakou mas televizi,jestli je to nejaka novějsi tak to pájení ani nebudes potřebovat.
Derec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Derec »

Na tak u mě to nefungovalo ani na nové televizi. Když jsem připojil S-video na tu SCART redukci tak bylo černobílo. Pak jsem použil kabel ze staré grafiky (ten redukuje S-video na CINCH) a to sem pak vrazil do SCART redukce a už byly aji barvy
GigaByte Z97X-Gaming Core i5-4570 2×4GB DDR3 Corsair Asus GeForce GTX 760 (2GB) Zdroj Fortron AURUM 80+Gold 600W Transcend SSD 370 128GB, HDD Seagate 2GB + WD 1GB Windows 8.1
Wolfie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wolfie »

Derec píše:Na tak u mě to nefungovalo ani na nové televizi. Když jsem připojil S-video na tu SCART redukci tak bylo černobílo. Pak jsem použil kabel ze staré grafiky (ten redukuje S-video na CINCH) a to sem pak vrazil do SCART redukce a už byly aji barvy

A nezapomnel jsi v ovladacich nastavit vystup na S-Video ?
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Mate nastaveny spravny format obrazu? V nasich koncinach to je PAL-B a ne NTSC ja nektery karty maji defaultne nastaveny. Proto je obraz cernobily. Mam kabel homemade 5m a bez nakeho kondenzatoru.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Norma by měla být PAL-D, je to napsáno ve FAQ, takže když si někdo neví rady s TV-OUT, pokaždé mu doporučím pročíst si FAQ a až po neúspěšném řešení problému položit konkrétní otázku i s podmínkama, za jakých daná funkce nefunguje/není korektní
rvg
Nováček
Nováček

Příspěvek od rvg »

Caute, mam takyto problem. Prestahoval som sa do Britanie a chcel by som pripojit moje pc na TV. Ked som bol na slovensku vsetko bolo v poriadku.
Pouzivam MSI GF FX 5900XT vivo. Pripajam to cez s-vhs alebo aj cinch. skusal som oboje. Obraz dostanem ale je to cb. Podla ovladacov je norma v UK PAL/I. skusal som prepnut aj normu ale nepomohlo. Skusal som to na 2 druhoch televizora. Prvy bol Sanyo a druhy Philips. Prvy TV mal iba scart alebo composit ( CINCH) vstupy a moje kable boli nie najlepsie ( aspon som si myslel) tento druhy TV ma vstup aj s-vhs. s-vhs kabel mam dobry a vzdy mi to s nim fungovalo. skusal som ho prepojit s TV<-->stolny dvd player a vsetko islo v poriadku ( farba) . takze kabel je v poriadku aj svhs vstup v TV je v poriadku. Pravdepodobne bude problem iba s ovladacmi alebo nastavenim normy v ovladacoch. skusal som aj tv tools ale mal som iba starsiu verziu ktora mi nerozoznala integrovany tv prevodnik. cez tv tools to islo tiez cb ale mam podozrenie ze pouzivalo iba nview a teda vsetky nastavenia odtial. Cez vikend vyskusam nove drivery + novsi tvtools a dam vediet ci sa to spravilo. ak vsak mate nejake napady co by to este mohlo byt tak dajte vediet na fore.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

HADES píše:Dočasně označeno jako Důležité, pokud někdo provede tuto modifikaci a dosáhne požadovaného výsledku, dejte o tom vědět v tomto threadu
mluvíte o tomto?
http://tvtool.info/go.htm?http://tvtool ... faq3_e.htm

tam se mluví o dvou variantách, karty o kterých je řeč, neznám.

mě by zajímala rizika, bylo mi řečeno, že když se tam nedá ten kondík, že se to může oddělat

dělal někdo tuto upravu na nových kartách 6600 nebo 6800 ?
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

a mám tu problém, začínám si kompletovat schémátka, ale narazil jsem na potíže.
Mám borčus v tom, z jaké strany konektoru se autoři schémat na konektor dívají:
a) ze strany kde pájí
b) z vnější strany

dále budu používat pohled z venku na konektor

našel jsem tento odkaz, který ale asi bohužel lže
http://www.goro.pescz.cz/elektronika_svideo.php
protože jsem zároveň vykuchal prodlužovací S-video kabel a tamjsou označené piny.
a potom by pohled na konektor-samec vypadal takto:
Obrázek

jak má člověk něco pájet, když mu v tom lidi dělají bordel? :evil:

redukce z Svidea na cinch má vypadat takhle
ObrázekObrázek

když jsem ji proměřil, vyšlo mi bohužel toto (značení pinů používám při pohledu na konektor zvnějšku)
Obrázek

nemusim podotykat, ze na tech anglodebilnich (debilove to opravdu jsou) chybi popis jednotlivých očísovaných pinů (signály/země)
já vím, chtít po anglosaských autorech kótovat grafy a dělat legendy ke vzorcům/obrázkům je jako chtít po volovi tele

//tak jsem se z článku PCT dozvěděl, že

4 = Chrominance
3= Luminance

2 = patrně chrom_ground
1 = patrně lum_ground

což doufám potvrzuje debilitu tohoto odkazu, takže ho odteď ignorujte
http://www.goro.pescz.cz/elektronika_svideo.php

takže současný stav je ten, že mi do televize jde pouze luminance, tedy asi uprava by mě měla pomoci ne?

dotěrnou otázkou je ovšem to, proč se stejnou redukcí fungovala stará FX5700 od MSI v pohodě???

ach jo...
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

VYZKOUŠENO

TATO ÚPRAVA FUNGUJE : vyzkoušeno na GF6800 od Gigabyte

Obrázek

znamená to tedy, že signál u TV-outu se u grafik dělá jak to zrovna někoho na Taiwanu napadne. Co jede na dvou grafkách, nejede na nové, ČSN na tyhle rákosníky !! :evil:

a takhle muj vytvorek vypadá:
Obrázek
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

sory za OT ale zalezi na televizi jak si stim signalem poradi
Bedny mam 3 a jenom jedna je bez problemu
sony /redon 9000/xfx5600/ladek 5900xt/MSI NX6600GT
jely bez problemu ***SARS ne ty rakosniky***
cau
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No abych taky přidal trochu vody do mlýna.
Vůbec nezáleží na televizi, ale na použité grafické kartě a redukci.

Zajímavé je, že problémy s čb obrazem, mají snad pouze karty Nvidia.

Redukcí S-video- cynch je více druhů.
Vyfotím a hodím to sem.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

spíš záleží na výrobci, jak výstup u karty vyřeší.....zda tolerantně vůči starším typům TV, nebo nikoliv.
Pokud ne, člověk si musí pomoci home-made redukcí. Jak jinak vysvětlit, že jedna grafika MSI mi jede s mou starší TV v pořádku přes redukci dodanou ke kartě a druhá Gigabyte nikoliv? Rozdíl musel být přímo v řešení signálu, který byl zapojen do TV-outu na kartě, kondenzátor mezi složky signálu to spravil.
Ověřeno i na Leadteku 6600GT AGP.
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

jj presne tak stejne zalezi jak si TV poradi se signelem

edit /ja se hadat nebudu jasne //
Naposledy upravil(a) delta4 dne úte 31. kvě 2005, 21:39, celkem upraveno 1 x.
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

delta4 píše:jj presne tak stejne zalezi jak si TV poradi se signelem
ty to tady vubec nečteš ...... kdyby zaleželo jen na TV, tak jsem po upgradu neviděl černobíle ! Záleží na kombinaci TV a konkrétní karty. Tečka.
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seltsian-Void »

Woyta píše:Mate nastaveny spravny format obrazu? V nasich koncinach to je PAL-B a ne NTSC ja nektery karty maji defaultne nastaveny. Proto je obraz cernobily. Mam kabel homemade 5m a bez nakeho kondenzatoru.
S tim sem se taky trapil asi pul hodky, nez sem na to prisel.Kdyz sem to prehodil, barvicky byly na svete....
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“