D-SUB nebo DVI

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
AMD George
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

D-SUB nebo DVI

Příspěvek od AMD George »

Chtěl bych si koupit LCD monitor ale pořád mi nikdo nedokázal vysvětlit rozdíl v zapojení do PC jestli DVI nebo D-SUB. Hlavně by mě zajímalo jakej je mezi tím rozdíl.Jestli to je poznat při hraní her, pouštění filmů nebo jestli ten obraz sám o sobě je lepší, prosím poraďte ať jsem v obraze, předem děkuji za odpovědi
Skříň Aero Cool, Zákl.deska Asus A7N8X-X,CPU AMD 2500 Mhz @ 3200 Mhz, VGA Asus 6800 LE 128 Mb 16x1/6vp, RAM 1Ghz no name, HDD 120 Gb WD + 80 Gb WD
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: D-SUB nebo DVI

Příspěvek od Butch »

AMD George píše:Chtěl bych si koupit LCD monitor ale pořád mi nikdo nedokázal vysvětlit rozdíl v zapojení do PC jestli DVI nebo D-SUB. Hlavně by mě zajímalo jakej je mezi tím rozdíl.Jestli to je poznat při hraní her, pouštění filmů nebo jestli ten obraz sám o sobě je lepší, prosím poraďte ať jsem v obraze, předem děkuji za odpovědi
No né že by se to tu již cca 20x neřešlilo....

D-SUB-analog-většinou musíš obraz nastavit(tlačítko auto + občas horiz. posun)
LCD si pak nastavení již pamatuje

DVI-digiitál-Nemusíš nastavovat vůbec nic a hned ti najede zaostřenej obraz.
Samožřejmě nastavit barvy atd můžeš. Taky můžeš použít mnohem delší kabely bez ztráty kvality.
Obraz je někdy jasnější a kontrastnější než při analogu. Při grafické kartě s kvalitními výstupy to ale asi nepoznáš.

Vzhledem k dnešním cenám, bych už šel jen do LCD s DVI.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
AMD George
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AMD George »

Moc dík už jsem konečně v obraze, můžeš tu místnost uzamknout
Skříň Aero Cool, Zákl.deska Asus A7N8X-X,CPU AMD 2500 Mhz @ 3200 Mhz, VGA Asus 6800 LE 128 Mb 16x1/6vp, RAM 1Ghz no name, HDD 120 Gb WD + 80 Gb WD
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

AMD George píše:Moc dík už jsem konečně v obraze, můžeš tu místnost uzamknout
V pohodě. Nechám to tu. Kdyby ještě někoho něco napadlo za výhody a nevýhody DVI a D-SUB.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hypnotic666 »

No já bych se chtěl taky na něco zeptat... A co když mám z grafiky výstup dvi a lcd s D-Sub bych připojil přes redukci? Mohlo by dojít k již zmiňovaným problémům?
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

hypnotic666 píše:No já bych se chtěl taky na něco zeptat... A co když mám z grafiky výstup dvi a lcd s D-Sub bych připojil přes redukci? Mohlo by dojít k již zmiňovaným problémům?
Problém žádný, ale lcd pojede pochopitelně přes analog.
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
vesna
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vesna »

No zasadni rozdil je v tom ze kdyz mas LCD zapojene pres D-SUB tak se signal z kompu prevadi pres D/A prevodnik na analogovy a pak v lcd zase naopak A/D. U DVI jde od zacatku az do konce jenom digitalni signal, takze si rozhodni sam co je elegantnejsi a mene ztratove :D Obecne je DVI lepsi a pokud dneska nema LCD tenhle vstup tak nepatri ani na trh...
fr33k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fr33k »

Nesouhlasim. I v dnesni dobe ma misto na trhu LCD s analogovym pripojenim. Puvodni LCD jsem mel nejdrive pres analog a pote pres DVI a rozdil videt byl. Dnes uz jsou LCD jinde. Netvrdim, ze tam rozdil neni, ale uz neni tak propastny. Pokud neuvidis stejne LCD zapojene pres DVI, budes nadmiru spokojeny :c)
Tyto levne LCD bych doporucil pro ty, jez maji na karte pouze D-SUB pripojeni (napr. integrovane) a nehodlaji moc investovat. Ono stejne nez si poridi novy pocitac, tak bude dane LCD tak zastarale, ze si poridi i novy monitor.
Osobne mam Acera http://lcd.nej-ceny.cz/4274/19-lcd-acer ... -wide.html pouze s analog a jsem prijemne prekvapen z prechodu z DVI na analog.
montana
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od montana »

Nevim cim to, ale nejak mi nejde pripojit LCD pres DVI...
Kdyz monitor zapojim jen pres VGA tak je vse v pohode, kdyz jen pres DVI tak se vubec nic nezobrazi (cekal jsem vice jak 5min takze spatnym zobrazenim DOSu to neni :) a kdyz ho pripojim pres VGA a DVI dohromady tak stejne jede jen pres VGA... Kdyz prepnu v OSD na DVI tak me to automaticky po cca 5sec vrati zpet do VGA.... Nevite co s tim?
James Radlle
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od James Radlle »

Ja mam starickou GeForce 2 a myslim si bajecnej LCD Samsung SM 930BF je samozrejme pripojenej pres D-Sub a nemuzu si vubec na nic stezovat....nevidim zadny problem mit monitor jen s D-Sub ikdyz ten muj ma i DVI:) Prodavaj se celkem kvalitni LG bez DVI za fakt nizkou cenu tak proc ten vstup neozelit :)
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

montana píše:Nevim cim to, ale nejak mi nejde pripojit LCD pres DVI...
Nefunkční DVI výstup na grafice? Vadný kabel? Nefunkční DVI vstup v monitoru? Pokud můžeš, vyzkoušej jinou grafiku, případně jiný kabel nebo monitor.
James Radlle píše:Ja mam starickou GeForce 2...
Dnes je to prakticky jedno, ale o kvalitách obrazu na GF2 bych byl dost na pochybách :wink:
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
James Radlle
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od James Radlle »

James Radlle píše:Ja mam starickou GeForce 2...
Dnes je to prakticky jedno, ale o kvalitách obrazu na GF2 bych byl dost na pochybách :wink:[/quote]

No asi je to taky castecne zpusobene tim ze jsem hry vyradil z jidelnicku a ostatni obraz je v pohode :-D
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomas CPU Killer 2.0 »

Tak jsem si poridil DVI Kabel namisto D-Sub a celkove nezaznamenan zadny rozdil 8)

Mám Grafickou kartu X1950XT a LCD BENQ FP91G+

myslím si že pokud máš kvalitní grafickou kartu tak je jedno jestli DVI nebo D-SUB :)
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

este ale potrebujes kvalitne LCD, na to nezabudaj.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

muzete mi poradit, jestli na inno3d fx5200 rozchodim na rozliseni 1680x1050 (22'' samsung 226bw myslim) pres DVI? s rozlisenim nebude problem, ale nevim jestli to podporuje kompletne DVI. jinak jako se treba pretaktovava grafarna, da se pretaktnout taky obnovovaci frekvence? treba mirnym zvyseni napeti (o 0.1v a par po mhz zvysovat) nebo je to blbost? jeste nevim jak bude 75hz (nebo 60hz) vypadat na ty 22, ale jsem zvyklej z lg f900p crt na 85 hz a oproti jednomu lcd 60hz je strasnej rozdil.
Kvasar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kvasar »

pretaktovat obnovovaci frekvenci imho nejde muzes ju sice zmenit ale tim muzes odpalit monitor a jinak s tim 60Hz u lcd si nedelej starosti u lcd se obraz neobnovuje tam se pouze zhasinaji a rozinaji pixely :D
CPU:AMD Athlon 64 X2 5600+ 2800MHz Chladič:Zalman CNPS9500 MB:MSI K9N Neo-F RAM:4x 1024MB Adata DDR2 800Mhz VGA:MSI GeForce 9600GT HDD:Western Digital Caviar SE16 WD2500KS - 250GB SATA II DVD-ROM:NEC ND-4571A LCD Monitor:HP LP2475w Zdroj:CoolerMaster M620 620W Case:Thermaltake M9
mastodonto
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mastodonto »

Zdravim, bude to znit hloupe, ale mam dotaz ohledne GK s DVI. Muj otec si chce koupit LCD 20+, ale ma starou AGP ATI kartu bez DVI. Ma cenu kupovat novou GK s DVI, pokud do ni nechce moc investovat? Jedna se mi o to, jak moc se lisi kvalita vystupu DVI u levnejsich a drazick karet..
Dekuji
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

DVI je digitální, má pouze stavy 0 nebo 1, takže je výstup u všech karet stejný. Signál může být méně kvalitní, ale výstup je stejný, jestli jde do monitoru signál o síle 0,9, 1 nebo 1,1 je jedno, vždy se vyhodnotí jako 1, podobně 0 i 0,1 se vyhodnotí jako 0.
ordos
Nováček
Nováček

Příspěvek od ordos »

Mam LCD pripojene pres DVI, ale nemuzu se dostat do biosu(cerna obrazovka) a vubec nevidim start desky. Jen se objevi napis meho chipsetu 690G(pouzivam integrovanou grafiku) Obraz zacnu videt az pri spousteni windows. Monitor mam Samsung 203B a desku gigabyte GA-MA690G-S3H.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ordos píše:Mam LCD pripojene pres DVI, ale nemuzu se dostat do biosu(cerna obrazovka) a vubec nevidim start desky. Jen se objevi napis meho chipsetu 690G(pouzivam integrovanou grafiku) Obraz zacnu videt az pri spousteni windows. Monitor mam Samsung 203B a desku gigabyte GA-MA690G-S3H.
Toto sa uz asi dvakrat stalo aj mne, skus sa pohrat s kablami, vypni PC aj monitor z elektriky a zapni to este raz.
Pri zapnuti dodrzuj spravne poradie, najprv monitor, potom PC.

Mne sa to vyriesit nijak nedarilo, ale toto pomohlo, ci bol niekde - a kde problem, neviem.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“