MSI K8N Neo4 F /FI /Platinum (939, nF4 /Ultra) - tipy a rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

MSI K8N Neo4 F /FI /Platinum (939, nF4 /Ultra) - tipy a rady

Příspěvek od Vodny »

ObrázekObrázekObrázek
MSI K8N Neo4 Platinum, MSI K8N Neo4-F rev. 1 a MSI K8N Neo4-F rev. 2

Základní parametry:
* Frekvence systémové sběrnice [MHz]: 1000 (2000 DDR)
* Patice: Socket 939
* Čipová sada: nForce4 (verze F) nebo nForce4 Ultra (verze FI a Platinum)
* Podporované paměti: DDR SDRAM PC3200, Dual DDR, 4 sloty, max. 4GB

Sloty, konektory:
* Počet slotů PCI (ver 2.3): 4
* Počet slotů PCIe x16: 1
* Počet slotů PCIe x1: 1 nebo 2 (verze F rev.2)
* Počet slotů PCIe x4: 1 (podporuje pouze PCIe x2 karty) nebo 0 (verze F rev.2)
* Výstupní konektory: PS/2 Keyboard, PS/2 mouse, Sériový port 1x, Paralelní port 1x, USB 2.0 6x, GLAN

Diskové řadiče:
* 2x PATA133
verze F: + 4x SATA NV + RAID 0,1,0+1
verze FI: + 4x SATA2 NV + RAID 0,1,0+1
verze Platinum: + 4x SATA2 NV + 4x SATA Sil + RAID 0,1,0+1,5

Integrované technologie:
* Síťová karta: 1Gbit NV + 1Gbit Marvell (pouze verze Platinum)
* Zvukový čip: Realtek ALC850 (8kanalovy)
* FireWire 1394a: 2x (verze FI a Platinum)

Zkusenosti:
:) beh pameti (1-/2-kanal) zjistite v CPU-Z ci podobnych programech
:!: vetracek cipsetu brani pouziti rozmernejsi grafiky s vetsim chladicem
:arrow: vetracek na cipsetu je dost hlucny
:idea: kdyz v BIOSu date <Shift> + <F2> a potom <Alt> + <F3> zobrazi se skryta nastaveni v submenu
:!: nemusi chodit v Dualu s pametmi PQI
:idea: pro Dual je potreba zapojit sloty ktere maji ruznou barvu
:wink: regulovat lze jen CPU FAN, ostatni se nereaguji (ani ve SpeedFanu)
:!: pro lepsi pretaktovani pouzijte SATA port 3 nebo 4
:idea: pri taktovani FSB je lepsi nastavit takt PCIe na 100MHz a NEnechat na AUTO
:!: pokud nepotrebujete, vyhnete se instalaci nVidia FireWallu - dela problemy
:idea: pro delicky pameti 140, 150 a 180 MHz pouzijte starsi BIOS -1.6
:arrow: lze pouzit i chladic CPU ThermalTake Big Typhoon
:) oranzovy PCI slot funguje jako klasicky a navic podporuje specialni typy PCI karet z proukce MSI (WiFi + BT)
:!: HDD Maxtor SATA2 delaji problemy
:arrow: FSB pres 260 MHz nedelaji problem
:idea: jako chladic cipsetu LZE pouzit VETSI pasiv (napr. Primecooler), pokud mate dobre vetranou skrin
:!: muze se projevit horsi kompatibilita s grafikami rady GF7800
:arrow: jadro Venice podporuje az BIOS z cervna 2005
:wink: pokud se resetuje nastaveni BIOSu ci data/casu je to na reklamaci - problem se spatnym napajenim baterie
:idea: u verze -F/-FI nebyva soucasti baleni MSI D-bracket
:arrow: s ovladacem nVidia verze 6.66 muze byt pomalejsi prace s diskem, doporucuje se jiny
:wink: utilita CoreCenter muze hazet ruzne chyby, je lepsi ji nepouzivat
:idea: pokud verze Platinum nejde restartovat z Windows, pouzijte nVidia ovladac verze 6.65 nebo novejsi
:!: problem s neulozenim nasobice HT resi BIOS 1A a novejsi
:!: u BIOSu 1B nebo starsim jsou problemy s disky Seagate 7200.9 - i na RAIDu
:idea: pro reset CMOS nastaveni BIOSu je vedla SATA portu male tlacitko - pouzit pri vypnutem PC ze zasuvky
:arrow: teplota cipsetu se pohybuje kolem 35-40°C v klidu a 40-50°C pri zatezi, rozdilne jsou potom pri taktovani
:!: u PCB rev1 nemeri BIOS teplotu cipsetu ("SYS"), regulace byva znacena jako "NB"
:) uvodni napis Platinum (pokud nepouzivate POST obrazovku) je i u desek tridy F a FI
:!: na FSB 100 nebo 133 MHz byvaji potize s nabootovanim PC
:arrow: deska funguje i s 4x RAM, je potreba dukladne nastavit v BIOSu

:) jako chlazeni cipsetu jde pouzit (podle typu revizedesky): Thermalright HR-05 SLI, Thermaltake Extreme Spirit II CL-C0034,

Modifikovane BIOSy (na vlastni nebezpeci) - http://www.lejabeach.com/MSIK8N/k8nneo4 ... nneo4.html

edit W 31.5.08, diky uzivateli Cujo, promaz k 31.12.06
incubus
Nováček
Nováček

Příspěvek od incubus »

Jo ja ji mam...no a zatim sem s ni celkem spokojen...az na rozmisteni slotu a vetracku chipsetu je ok.
funguje stabilne....testoval sem ji na pametech A-data, kingston a kingmax...vse bez problemu.

Jinak mam 3000+ a moc ji netaktuji, pro me je nejdulezitejsi ted funkcni CnQ, ale zatim se se dostal na 262MHz zbernici ne stardartni Vcc ale dale jsem nesel kvuli pametem...mam prechodne jen 400MHz A-data.

teplota s AC 64ultra je do 52°C

Co vic rict, ptej se :-D
fue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fue »

mm, dnes rano som s tym njak laboroval a zistil som, ze je to divne :o pretoze to bolo treba vrazit do susdneho slotu a uz to facha jak ma-dual, 128bit...

btw: ked das do slotu 1, 3 -> 400vkove apacery mi hodil na 333 Mhz a single, ked som ich dal do tych druhofarebnych slotov //2,4/ ani nenabehol comp :wink: teraz ale, ako hovorim, v slote 1,2 funguje fsetko jak ma a zajtra polaborujem ako mu zdvihnut fsb a pod.. tak zatim :-D MSI je vtipne.. rozhodne nie suxxx zatim :twisted:
SHOCK_WAWE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHOCK_WAWE »

st.slama píše:Ten chladič z chipsetu išiel dať dolu bez problemov?
A ešte či ten nový nezavadzia grafickej karte?

Ja tam chem dať chladič s K6-2 bez fanu,trochu upravený.

ten starej je na teto desce přilepenej, chce to trochu odvahy a musi se jakoby vykroutit smerem nahoru, jestli zavazí grafické karte - tak zavazi - udelal sem to tak že jsem vylamal 6 žeber.
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

presun z jineho threadu...
jasa píše:koupil jsem vetrak do skrine 12 cm a po zavreni skrine se mi rozerve sirena v core center, kdyz skrin otevru tak to prestane nevim jestli nestiha vetrak nebo kde je chyba , vetrak jede tak na 1000 RPM . Jestli nekdo tusite o co by mohlo jit diky za radu. (možná maly přívod vzduchu?)

CoreCenter ani nVidia monitor nehlasi nic.
Hrma
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hrma »

Zkus se v Core Centru podívat na hodnoty nastavení mezí pro spuštění varování při poklesu otáček ventilátorů pod tuto mez (pravá rozbalovací strana v Core Centru). Může to být tím, že máš hranici pro varovné hlášení u otáček na CPU nastavenou výš. (např na 1500 ot/min) než ti skutečně vent. na CPU točí a to způsobuje ten varovný signál. Zkus tedy tu hranici posunout níž.
Ale netuším, proč by to mělo reagovat na otevření/zavření skříně :huh: - dělá to okamžitě po zavření ?
CPU Athlon 64 3200 (s939), MB MSI K8N SLI Platinum, VGA Leadtek 6600 GT, RAM 1024 MB DDR 400 Geil ultra, HDD Hitachi Deskstar - 160GB, FSC P19-2 19" LCD, LG GSA-4160B
fue
Začátečník
Začátečník

:: Neo4 Overcloking Príručka ::

Příspěvek od fue »

Táto príručka je určená tým, ktorí majú K8N Neo4 (nForce4 chipset) dosky. Poskytuje niekoľko základných informácií, ale mnohé veci sú špecifické pre každú dosku. Od toho, kto sa bude riadiť touto príručkou sa očakávajú aspoň základné znalosti počítačov (ale verím tomu, že ich máte) zo strany hardvéru a to, že si uvedomí riziká vyplývajúce z overclockingu (pretaktovania, OC, ..). Tak ako sa to hovorí obvykle, nevyhneme sa tomu ani teraz: „Nie som zodpovedný za žiadne škody (straty) vyplývajúce z použitia všetkých alebo len časti informácií z tohto textu – v skratke :: pretaktovávate na vlastné riziko ::“ Je treba podotknúť, že mám Neo4 Platinum, takže nastavenia sa môžu byť odlišné pre tých, ktorí majú napríklad K8N SLi a iné varianty (ja mám K8N SLi Platinum a nelíšia sa, takže žiadne strachy. Akurát niektoré veci v BIOS sú na inom miete, ale keď raz viete čo hľadáte, nájdete), ale nebojte sa, všetko bude v podstate rovnaké. Takže pomaly začneme:

Základy:
CPU Speed – ak neviete čo to je, tak potom sa skutočne divím čo ste očakávali, keď ste klikali na link o „overclockingu“. Hlavnou úlohou OC je zvýšiť rýchlosť CPU (central processing unit alebo aj procesor..) za hranicu jeho štandardného nastavenia z výroby. CPU speed je v skutočnosti produktom rýchlosti FSB a CPU multiplier (násobič).

FSB – je skratka pre „frontside bus“. Z minulosti vyplynulo, že jej úlohou v zásade bolo ovládať rýchlosť, akou CPU bol schopný komunikovať so zvyškom systému (a to je ešte stále pravda pre Athlon64), napriek tomu efekt vyššej rýchlosti FSB je veľmi malý, ako aj neskôr uvidíme. Na Neo4 (a väčšine iných dosiek) FSB a rôzne násobiče/deličky (multipliers/dividers) sú zodpovedné za určenie rýchlosti CPU, rýchlosti pamäte a HTT rýchlosti. Vaša PCI-E zbernica je zamknutá, takže zvyšovanie FSB nespôsobí nestabilitu grafiky a iných zariadení. Navyše, nie je treba sa báť poškodenia vstavaného SATA/IDE radiča.

HTT – HTT (niekedy sa označuje iba HT) je skratka pre „HyperTransport Technology“. Aby ste si ju nepomýlili s funkciou HyperThreading na Intel P4 procesoroch, toto je komunikačný kanál medzi Athlon64 a zbernicou PCI-E, takisto ako všetko čo závisí na tejto zbernici, vrátane SATA/IDE radičov a pod. Keď sa na to pozrieme z globálu, všetko okrem RAM komunikuje s CPU cez HTT. Rýchlosť HTT zbernice je určená násobkom rýchlosti FSB a HyperTransport multiplier (násobič). Poskytuje extrémne veľké množstvo potenciálneho prietoku dát, ale akonáhle rýchlosť HTT presiahne 800 Mhz, efektívnosť pridávania daľších Mhz je mizivá.

Memory clock – rýchlosť pamäte závisí v prvom rade od rýchlosti, na ktorej RAM moduly pracujú (266 (FSB 133), 333 (FSB 166), 400 (FSB 200), 500 (FSB 250) a pod.). Rýchlosť pamäte (zasadenej v doske) je definovaná pomocou FSB. Spravidla, väčšia rýchlosť pamäte je lepšia, napriek tomu sa treba však zamýšľať aj nad kompromisom oneskorenia (latency) v časovaní pamäte (CAS latency a pod.) a rýchlosťou. V zásade platí, že musíte znížiť nároky na časovanie, aby ste dostali vyšší takt pamäte v prípade, že idete 1:1 (FSB:RAM), v opačnom prípade musíte používať deličky (pokiaľ nepoužívate pamäte extrémne kvalitné = drahé).

PCI-E – zbernica PCI-Express. Poskytuje spojenie pre vašu grafickú kartu a iné prídavné karty. Prednastavená hodnota rýchlosti PCI-E je 100 Mhz a je uzamknutá na Neo4, takže zvyšovanie FSB nezvyšuje rýchlosť PCI-E. Túto rýchlosť môžte zvýšiť manuálne, avšak toto sa nedoporučuje (aj ked niekde som čítal o miernych úpravach kvôli stabilite, pre nVidia karty to bolo iné číslo ako pre Ati, keď to opäť nájdem, tak to určite doplním).

vcore – je skratka pre „the voltage running through the CPU“, čo znamená že ide o napätie, ktoré je aplikované do procesoru. Obvykle čím vyššie vcore nastavíte, tým väčšiu stabilitu pri vyšších taktoch dosiahnete, ide ale opäť o určitý kompromis vyžarovaného tepla (ktoré môže, ale aj nemusí vyžadovať zvýšenie kvality chladenia), použitého chladenia a tepelnej charakteristiky vášho procesoru (niektoré jednoducho vyýarujú menej tepla ako iné). Pre 90nm Athlon64 je implicítne vcore 1,40V. Pre 130 nm variantu je mierne vyššie (1,5V).

vmem – podobné ako pri vcore, s tým rozdielom, že ide o napätie prechádzajúce do pamätí. Rovnako ako pri vyššom vcore, aj vyššom vmem sa zvyšuje stabilita pri vyšších rýchlostiach pamäte. Charakteristika pamätí (a teda aj napätia, ktoré je možné pre ne použiť) sa líši od výrobku k výrobku.

Overclocking:

Tak a poďme konečne na vec. Dúfam, že máte nachystanú svoju nForce4 nadupanú zostavu s Athlon64, ktorý poskytuje dostatočný priestor na overclocking.

Počiatočný setup – okej, takže prvá vec, ktorú chcete je, aby sa počítač spustil na svojich default nastaveniach – takže vstúpite do BIOS a dáte „všetko na default“. Teraz ešte nie je čas pretaktovávať. Najskôr nainštalujte Windows (alebo podľa svojej chuti), patch na SP2, pokiaľ ho chcete, potom nainštalujte njaké benchmarky, „stress“ testy a monitorujúci soft. SiSoft Sandra je vcelku dobrý balík benchmarkov, takisto PCMark od Futuremark a 3dMark. Na „stress“ testy je dobrý SuperPI, Prime95 a Memtest86. Na monitorovanie môžete použiť SpeedFan alebo Motherboard Monitor 5. Mali by ste nainštalovať aspoň po jednom z každej sekcie (ja inštalujem 3dMark 2005, SuperPI (neinštaluje sa), Prime95 (neinštaluje sa), Memtest86 (spúšťa sa z diskety) a to je koniec). Pokiaľ máte už nainštalované všetko a všetko nastavené, je čas prejť k pretaktovaniu (neinštalujte ale veľa iných vecí, lebo v najhoršom prípade môže nestabilita spôsobiť narušenie dát na vašom HDD a môže to od vás vyžadovať reinštalovanie Windowsu a všetkého softvéru. Je nepravdepodobné, že sa to stane, ale pokial máte vyslovenú smolu, tak je možné čokoľvek). Pre porovnanie výsledkov pretaktovania, môžete spustiť benchmarky ešte v tejto fáze, aby ste vedeli o koľko ste si „polepšili“ a mohli sa tým vnútorne tešiť. Možno ešte budete chcieť nainštalovať niečo ako ClockGen, ktorý vám umožňuje meniť FSB/napätie do procesoru počas chodu počítača (čo ja osobne nemám rád).

BIOS layout – aby sme uštrili trochu času, popíšem, kde sú BIOS nastavenia, ktoré budeme používať, takže keď budeme už presnejšie hovoriť o njakom bode, len sa sem pozrite a hneď zistíte v akej sekcií to máte hľadať. V základe, sú dve sekcie ktoré nás pri pretaktovaní budú zaujímať. Prvá je „Advanced Chipset Features“. Keď vojdeme do „Advanced Chipset Features“ –> „DRAM Configuration“, tak tam toho nájdeme veľa o nastavení pamätí (deličky, časovania, atď.), okrem napätia do RAM. To sa nachádza v „Cell menu“, ktoré popritom obsahuje aj iné, pre nás zaujímavé položky ako FSB speed, HTT multiplier, CPU multiplier, vcore, vmem, chipset voltage, atď. V podtate to, čo nemmá veľa spoločné s pamäťou nájdeme tu.

HTT Speed -

Ešte to nie je hotové, tak vás poprosím o strpenie, dúfam, že túto noc zavesím zvyšok... Ďakujem.
nejaky desktop
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
hemdrix634262
Nováček
Nováček

K8N neo4 bios 1.4 dual channel kingston 2*1G nenabehne bios?

Příspěvek od hemdrix634262 »

Help pls
Mam MSI K8N neo 4 platinum dosku s AMD 64 3000+
Nepretaktovane, default nastavenie v biose.
Kupil som si teraz pamäte Kingston KVR400X64C3AK2/2G /dual kit / 2*1GB -mal som predtym PQI 2*256MB....
/od MSI a Kingstone sú doporučené a otestované - našiel som si to pred kúpou na ich stránke/
Za ten svet mi ale poriadne nechce behať dual channel.
Single je takmer OK. ale občas sa pecko sekne aj pri ňom pri bootovani alebo aj vo win.
Pri pamätiach je požiadavka na napätie 2,6V a CL3 - to som nastavil.
ukazuje mi to pri single 3,3,8,3
Prečo mi to ale nechce chodiť dual??
Ak ich vložím do 1a2 slotu tak iba občas nabehne bios a ihneď sa sekne, niekedy ihneď začne iba pípať bez prestávky ešte pre nábehom biosu a občas /z 10 pokusov 1krát/ nabehne až do windowsu a spokojne beží
po reštarte je to ale opäť iba pípanie....
Čo s tým ?
Ako mám nastaviť hodnoty v biose?
Meniť FSB?
Aké je vhodné nastavenie položiek tRAS, tRCD, tRP, tRC .....
Zúfalo potrebujem pomoc
už som z toho :cry:
DFI LAN Party Nforce4 ULTRA-D, AMD 64 3000+, 2x1GB Kingstone dual, HDD 180GB, HDD 80GB, MSI Geforce 6600, FORTRON silent 400W, leadtek DV2000
hoffoorga
Nováček
Nováček

RAM

Příspěvek od hoffoorga »

Skus memtest86 na single, a potom skus dat ramky do 3,4 slotov, tie by mali byt na dual. neviem presne kukni v manuali. :wink: o nastavovani pameti je krasny clanok na PCtunningu. :-D
MSI K8n SLI Platinum NF4, AMD64 Winchester 3000+@2600MHz 1.550V AC Freezer A64, KINGMAX 2*512MB 433MHz@470MHz Thermaltake Copper memory Heat /A1989/ , 2 x 160GB baracuda SATA, Toshiba 5112, Case Sereno modding UV, FORTRON 350W, Creative Live 7.1 on board, MSI NX6600 GT TD128 600/1200 VGA silencer6, LCD Acer FP563, Chicony cordless fun touch, mouse Eplorer 4.0, Gammapad
hemdrix634262
Nováček
Nováček

Asi to bude v biose a nie v RAM-kach

Dik za radu, skusim aj 3,4 slot. Inak mam obojstranne RAM-ky, podla navodu by mali byt pre dual podla kapacity iba v slotoch 1,2 alebo 3,4 alebo 1,2,3,4.
Iná kombinácia je nepripustna pre dual na tejto doske.
Podla sandry som nasiel ze pamate maju nastavenie 3-3-8-3 alebo 2,5-3-7-3 alebo 2-3-6-3, predpokladam ze posledne je najlepsie alebo nie?

Vcera som na cca 1hod rozbehal dual :) /mal som moduly v 1,2 slotoch/
V biose som nastavil v casti advanced chipset features -> user config mode-> 1T/2T memory timing -> pre dual 1T pre single 2T. /default je 2T/
Ak som to takto nastavil a sejvol tak odrazu dual krasne behal.
Po otestovani som ale zistil, ze sa mi po restarte opatovne nastavuju default hodnoty. /takze opat dual nesiel..../ :sad:
Skusil som flashnut 1.2 bios ale nepomaha. Po resetnuti cmos/tlacidlo na doske/ nastavim hodnoty ktore potrebujem, sejvnem ale nepomaha.
Vyzera to ako by si doska nepamätala hodnoty nastavenia v biose.
baterka ukazuje 3V /kolise to okolo 2,94V/, pecko nevytahujem zo siete, ale nebezi 24hod.
čo môže byť zlé?
DFI LAN Party Nforce4 ULTRA-D, AMD 64 3000+, 2x1GB Kingstone dual, HDD 180GB, HDD 80GB, MSI Geforce 6600, FORTRON silent 400W, leadtek DV2000
hoffoorga
Nováček
Nováček

Příspěvek od hoffoorga »

precitaj si toto http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... hapID=3834
Skusal si ten memtest? Chod si kupit baterku za nejakych 50SK a vyskusaj ju. alebo pouzi z nejakej starsej dosky a uvidis ci si ponecha nastavenie :wink: este nieco to pipanie sposobuju pamate
MSI K8n SLI Platinum NF4, AMD64 Winchester 3000+@2600MHz 1.550V AC Freezer A64, KINGMAX 2*512MB 433MHz@470MHz Thermaltake Copper memory Heat /A1989/ , 2 x 160GB baracuda SATA, Toshiba 5112, Case Sereno modding UV, FORTRON 350W, Creative Live 7.1 on board, MSI NX6600 GT TD128 600/1200 VGA silencer6, LCD Acer FP563, Chicony cordless fun touch, mouse Eplorer 4.0, Gammapad
skreek
Nováček
Nováček

Vleze se tenhle chladic???

Příspěvek od skreek »

mam dotaz vleze se tenhle chladic (PENTAGRAM QVC-120Cu, socket 370, 478, 754, 939 - rozměry 144 x 144 x 66 mm) na desku MSI s.939 K8N SLI Platinum
skreek
Nováček
Nováček

Pentagram

Příspěvek od skreek »

hemdrix634262
Nováček
Nováček

preco???

Memtest zbehol bez problemov, 0 chyb, baterka je v poriadku ma 3,1V....
Uz ozaj neviem co s tym, dual ani za boha nechce chodit.
Sloty 1,2 alebo 3,4 bez rozdielu stale iba pipanie.
Skusim este raz flashnut bios 1,4 a uvidim co to urobi.
Urobim to ale priamo z diskety a nie cez live update.
Skusim este raz nastavit timing T1 ak budu zapojene v dual, uvidim ci sa to rozbehne.
Ak ani to nepomoze pomoze 1,5 bios?
hemdrix634262
Nováček
Nováček

Re: preco???

Skusim este raz flashnut bios 1,4 a uvidim co to urobi.
Urobim to ale priamo z diskety a nie cez live update.
Nepomohlo, bios mam 1.4 a nic. single ide nadherne, zda sa mi ale ze v predoslom biose mi ukazovalo nizsiu teplotu procaku, teraz ju mam bezne okolo 50 stupnov. /maval som tak 45/

Napisal som na support a tam mi odporucili zresetovanie cmos pomocou tlacidla na doske, nepomohlo. Uvidim co este napisu z .tw ....
hm a este jedna pecka ze vraj tieto moduly neboli testovane s doskou. Akurat ze su odporucane na stranke kingston priamo z linku MSI. Tomu uz ozaj nerozumiem, asi iba napisu ze je su podporovane a pritom ich netestuju.
fue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fue »

teraz som si flashol dosku z 3.1 na 3.3 a nechce sa mi spustit na takych taktoch ako predtym... dop***.. tiez system...
nejaky desktop
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
hoffoorga
Nováček
Nováček

fsb

Příspěvek od hoffoorga »

vies , mne ide taktovat len cez clockgen niekde som to pisal a mam konfiguracne subory 2300.ini, 2400.ini, 2500.ini, no v biose mam nastavene 210 FSB, HTT 3x a delicku na 166, a Vcore 1.45V a 1.6V na nforce
napr.

2500.ini
[CG-NVNF4]
VID=1.450
FID=9
FSB=280
PCIE=100
Guru
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guru »

skus jej dat 2x512ddram mozno pojdu dual, inac ja som mal podobny problem mam 2x512ddram400mhz obojstranne slot 1,2 dual ide a pridal som dalsie 2x512ddram400mhz slot 3,4 obojstranne ale nic len pipanie, zeby SINGLESIDED?
CPUVenice 3000+ 2800mhz 1,65vCHLADICVodnik Viscoolcpu+gpu+Chipset, Eheim 1046A, radiator pasiv skodaRAM2x512MB DDR 400MHz PC3200 CL2-2-2-5 CORSAIR TWINX XMS PRO Black BOX LED diody MBDFI Infinity NF4ZVUKOn boardREPROGenius 4+1HDD250gb SATAII HitachiROMDVDrw NEC ND-3550A@4551AGPUASUS EAX1800XT/PE 512ddr3PSUFortron Epsilon GLN 600W act. PFCSKRINKAAEROCOOL ExtremEngine 3T SSP (Plastic door)25cm fan na bocnici!!!MONITOR19" CRT Belinea 106055MYSLogitech cordless desktop LX 700KLAVESNICALogitech cordless desktop LX 700PODLOZKAAllsop blue led
hemdrix634262
Nováček
Nováček

Koncim s MSI, odteraz uz iba DFI dosky

radius píše:skus jej dat 2x512ddram mozno pojdu dual, inac ja som mal podobny problem mam 2x512ddram400mhz obojstranne slot 1,2 dual ide a pridal som dalsie 2x512ddram400mhz slot 3,4 obojstranne ale nic len pipanie, zeby SINGLESIDED?
Podla popisu k doske nie je mozne pridavat dalsie moduly pri mojom type kingstone.

Nasiel som riesenie :-).

Vykaslal som sa na dosku MSI, predavam ju.
Kupil som si uz namiesto nej DFI LAN PARTY Nforce4 ultra-D
:D /mam ju druhý týždeň/
Po vymene dosky, z default nastavenim auto bios 3-10 nadherne ihned zdetekovane kingston DDR 400 3,3,8,3, dual channel, boot do windows zo sata1 na winxp 64 beta2, nainstalovane ovladace k doske a teraz uz bezproblemovy chod kompu.
Uz sa iba bavkam z nastaveniami na pretaktovanie procaku.
MSI u mňa skoncilo, produkuju iba drahy elektronicky odpad, nic viac. BIOS maju nahov..., neodladene no comment.
ODTERAZ uz iba Design For Inovation - DFI 8)
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

spajk píše:Chtel jsem se zeptat ty pameti PQI na tehle desce nechteli jed vubec nebo jenom pri taktovani to bylo spatny?
Niektore nechceli ist vobec ( pripadne bol problem pri instalacii systemu, praci aplikacii ) ..... ( PQI ktore mam na sklade teraz vsak uz tento problem nemaju ..... :), asi to bol len problem nejakej serie pamate.... ) ....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“