% rozdíl kvality mezi D-Sub a DVI - D ??

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
HAL9000
Začátečník
Začátečník

% rozdíl kvality mezi D-Sub a DVI - D ??

Příspěvek od HAL9000 »

Omlouvám se, jestli je můj dotaz off topic, ale přes vyhledávač nemám šanci zřejmě najít odpověď na můj dotaz. Jestli tu je, sdělte mi prosím vyhledávací algoritmus, pod kterým jsem ho měla já lama :sad: hledat - děkuji.

Takže se dovoluji zeptat- jaký je prosím skutečný rozdíl, když se budu koukat na obrazovku LCD ( třeba 17" ) přes připojení DVI nebo jen Sub :o . Dá se to vůbec procentně vyjádřit? V práci vejrám na LCD Relisys 17" a určitě nemá s PC spojení DVI ( není to priorita firmy a navíc by musel mít grafárnu jako :-D . A zdá se mi to taky celkem good ( lepší než pěstí do hlavy :-D ).

+ ekonomický dotaz - skutečně se vyplatí investovat do dnes již hráči skoro opovrhované grafárny ATI 9550 ( nic lepšího nekoupím ani omylem ) skoro za dva tácy ( včetně stíněného kabelu DVI ), abych měl připojení LCD přes DVI - skutečně jsou to účelně vynaložené peníze :shock: ?? Poznám nějak snížené vyzařování, o čemž sní moje žena?? Mám CRT 17" s TCO99, takže o co šetrnější bude k mému zraku LCD s TCO99 nebo TCO03 :o ? Sestava PC domů se chýlí k závěru :xmas:

Nebo pro obyčejného usera stačí mít LCD připojeno na sub konektor ??

To je totiž dilema pro usera, jenž nechce hrát žádné game, ale kvůli DVI si bude asi muset koupit 9550 RADEON :o , aby měl superostrý obraz LCD. Na promítání DVD filmů a vypalování prý stačí i integrovaná grafika ( snad i prý dost rozšířené čipy SiS 655FX atd :o ? - i kdyby si měla sebrat z paměti 512 MB nějaký on-line sdílený koláč :oops:

Takže ještě jednou - skutečně se vyplatí investovat do grafárny pouze kvůli DVI připojení na LCD :onfire: ? Budu totiž do týdne na 1000 % kupovat LCD 17" :up:
HAL9000
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HAL9000 »

Samozřejmě dodávám, že LCD bude kupováno společně s PC. které si konfiguruji na klíč a grafárnu 9550 Excalibur Radeon tam kvůli DVI mám :oops: - na hry mě karta téměř nezajímá - možná mi řeknete, že mi v tom případě stačí nějaká ořezaná 9250 SE :o s DIRECT 8.x

p.s. - kupovat LCD s PC se bude na 99% u Petracomp, která těsně porazila Alfacomp ( velkoměsto Brno ) - nenašel jsem jinak nikoho, kdo by zde mohl v celkovém kontextu konkurovat :love:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Ano kup grafiku i LCD s DVI, kdybys hledal pořádně, našel bys důvody.

Jde hlavně o to, že nějaké grafiky nemusí mít přes analog 100% ostrý obraz a pak ať děláš co děláš, prostě jej na LCD korektně nezaotříš.

Prostě někdy je rodíl mezi analogem a DVI znát méně, někdy více.
Rozdíl může být v ostrosti(na DVI vždy 100%) a také v barevném podání.

Rozhodně bych si to ale nerisknul, spoléhat na to, že to přes analog bude totožné.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

Samozřejmě, že je lepší mít všechno přes digital, zálěží spíš na penězích. Přeci jenom dá stále výrazně levněji sehnat LCD bez DVI.
Takže bych to viděl asi takto:

LCD D-Sub + Integrovaná grafika = NE (může to být dobré, ale také nemusí :( )
LCD D-Sub + Radeon9550 = ANO
LCD DVI + Integrovaná/R9550 a cokoliv jiného mající DVI výstup = ANO

Dále D-Sub jsem osobně zkoušel na R9250, R9250SE, R9600Pro, R9700 a všude nezpozorován rozdíl mezi D-Sub a DVI :wink: S kvalitnější grafikou analog není problém!

Z vlastní zkušenosti jsem měl na integrované grafice Intel Extreme 2 LCDéčko 19" D-Sub a přes záhadné počáteční potíže s obrazem (asi po dvou týdnech potíže přestali) byl obraz kvalitní, bez jakýkoliv potíží :wink:
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“