Jak na zálohu orig. DVD
- Suleky
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jak na zálohu orig. DVD
1. chtel sem se zeptat jake mate zkusenosti se zalohovanim (samozdrejme svych koupenych DVD nosicu) nejlepe 1:1 ale i jinak
2. vejdou se dneska filmy na DVD vubec na 4,7GB medium
dik
dik
It's free software and it gives you freedom!
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Vygrabuješ, zkomprimuješ, vypalis ....
Delam si srandu, članek o ruznych programech a moznostech bych taky uvital... tohle tema me dost zajima.
Jinak vetsina DVD filmu, ktery jsem mel v ruce se na 4,7 GB nevešla ani nahodou .. bylo potreba smaznout "zbytecny" audio ... bonusy schodit treba jen na 30procent a film taky trochu "zmačknout" ...
Delam si srandu, članek o ruznych programech a moznostech bych taky uvital... tohle tema me dost zajima.
Jinak vetsina DVD filmu, ktery jsem mel v ruce se na 4,7 GB nevešla ani nahodou .. bylo potreba smaznout "zbytecny" audio ... bonusy schodit treba jen na 30procent a film taky trochu "zmačknout" ...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Butch
- Středně pokročilý
Re: Jak na zálohu orig. DVD
Vejdou .Suleky píše:1. chtel sem se zeptat jake mate zkusenosti se zalohovanim (samozdrejme svych koupenych DVD nosicu) nejlepe 1:1 ale i jinak
dik
Musis to zkomprimovat pres DVDShrink.
Zkousel jsem Mumii 2. Mela asi 8GB, nechal jsem jen jednu zvukovou stopu a
nastavil kompresi(myslim level 5, tam zalezi kolik ma film GB)
Asi 40minut se to konvertovalo(Primo z DVD na HDD)
Pak to staci vypalit v Neru jako Video DVD a myslim, ze se to jeste musi dat do adresare VIDEO_TS
Paleni uz jsem nezkousel, ale kamos to takhle dela bezne.
Rozdil kvality nepoznas.
Normalne se to da i pustit jako DVD z HDD pomoci Power DVD
Koukam, ze mezi tim, co to tady popisuju, tak uz ti castecne odpovedel Sentenced
Edit by: Butch
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Suleky
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý
To Shrinknuté DVD se ti normálně chová jako DVD akorát je obraz komprimovanej. Ale ubytek kvality je tak minimalni, ze to nepoznas.Suleky píše:a jak je to s titulkama
Muzes to pak normalne hrat na stolnim DVD prehravaci.
takze titulky vubec neresis. Muzes nektere ve Shrinku vypustit, ale je to zbytecne.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Suleky
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý
Sentenced píše:Presne jak pise Butch - jak se ale dela to menu to nevim......
aby bylo stejny jako na puvodnim DVD
Vzdyt to menu je stejny jako na puvodnim DVD(Kdyz je animovane tak muzes navic nastavit kompresi tech animaci)
Pouzivam starsi verzi toho shrinku a pripada mi lepsi
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mam jeste dotaz - ten DVD shrink sam pripravi nejakej "image" na vypaleni ??nebo jak se pak postupuje ??
Jeste me zajima jedna vec - udelam si kopii svyho DVD - zjistim ze je to na shitovym mediu a chci to hodit na jiny - nechci to jet znovu z originalky (komprimovat) - jak to udelam nejpohodlneji z ty verze co uz mam na DVD-R ?? jenom to zkopiruju a vypalim jako "Video CD" ??nebo to udelam pres nejakej Image ???
dik za odpoved.
Jeste me zajima jedna vec - udelam si kopii svyho DVD - zjistim ze je to na shitovym mediu a chci to hodit na jiny - nechci to jet znovu z originalky (komprimovat) - jak to udelam nejpohodlneji z ty verze co uz mam na DVD-R ?? jenom to zkopiruju a vypalim jako "Video CD" ??nebo to udelam pres nejakej Image ???
dik za odpoved.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Suleky
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak uz jsem si v tom Shrinku zazalohoval nejaky DVD co jsem koupil s casopisem - byly jen jednovrstvy takze zadnej problem... Jeste me zajima (mirne jsem to testoval a hrabal se v tom ) - kdyz budu mit dvouvrstve DVD a budu muset mirne rekomprimovat - muzu porad pouzit tu volbu full disk nebo uz musim dat to re-author ??? Je mi jasny ze bonusy stahnu na minimum a filmu jako takovymu dam co to pujde,ale nevim kterou tu volbu tam vybrat.... DVD-R jsou drahy - nechci zadny z****it.
Díky.
Díky.
- Butch
- Středně pokročilý
Re-author se používá, když chceš např. bonusy úplně odstranit.Sentenced píše:Tak uz jsem si v tom Shrinku zazalohoval nejaky DVD co jsem koupil s casopisem - byly jen jednovrstvy takze zadnej problem... Jeste me zajima (mirne jsem to testoval a hrabal se v tom ) - kdyz budu mit dvouvrstve DVD a budu muset mirne rekomprimovat - muzu porad pouzit tu volbu full disk nebo uz musim dat to re-author ??? Je mi jasny ze bonusy stahnu na minimum a filmu jako takovymu dam co to pujde,ale nevim kterou tu volbu tam vybrat.... DVD-R jsou drahy - nechci zadny z****it.
Díky.
V "normálním" módu jde pouze ovlivnit kvalita, ale nejde bonusy odstranit.
Audio stopy odstranit jde.
Upozorňuji, že používám verzi 2.3
Trochu jsem testoval o vánocích
DVD mělo kolem 7GB tzn. bylo 2vrstvé(jako většina DVD s filmem)
Smazal jsem nepotřebné audio stopy a na bonusy dal kompresní level 10
Video jsem dal level 5 abych se dostal na 4,4 GB.
Normálně v Neru dal vypálit DVD-Video.
Nero ti udělá složku VIDEO_TS(jak už bylo řečeno) a ty shrinknuté soubory dáš do ní.
s tímto DVD si v pohodě poradil i kámošův neznačkový stolní DVD přehrávač za 2000Kč
Ještě to chce se naučit s tím re-author, aby tam člověk nemusel ty bonusy vůbec cpát.
No ale potřebovali jsme to rychle vyzkoušet, takže jsme s tím nelaborovali.
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jo, jo - taky jsem s tim pres vanoce laboroval A otestoval spoustu veci. Pouzivam taky verzi 2.3 a re-author jsem zatim na nic nepotreboval... Proste z bonusu človek udela staticky obrazky - vyhodi vsechny nepotrebny audio stopy a filmu da ten zbytek...
- Suleky
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Flamer
- Nováček
Re: Sentesend
Sentesende to dvd se da jednoduše zkopirovat pomocí Nera normalne das copy dvd a zkopiruje ti presně to co bylo na tom shitovním dvd
CPU:P4 2,4(FSB 533);MB: ASUS P4T533-C i850E;RAM:512 RDRAM PC800; GRAFIKA:ATI RADEON 9700PRO;HDD: WD 800JB 80GB 8MB , Hitachi 7K250 165 GB 8MB;ZVUK: SB Audigy;MECHANIKY: DVD+RW/RAM LG GSA-4166B ;DVD+RW Plextor 708A;REPRO: Creative Inspire 5300; MONITOR: 19"ViewSonic P95f+PDA:HP hx2110
- Butch
- Středně pokročilý
Re: Sentesend
To bych chtěl vidět, jak dáš 7GB DVD na 4,5GB DVD a ještě k tomu přes Nero.Flamer píše:Sentesende to dvd se da jednoduše zkopirovat pomocí Nera normalne das copy dvd a zkopiruje ti presně to co bylo na tom shitovním dvd
- zombux
- Odborník PCT
DVDShrink jsem ještě nezkoušel, ale zajímalo by mě zálohování přímo 1:1 - pokud je to DVD chráněné a data se vejdou na klasiku DVD-R. Teď jsem si koupil pár orig. DVD a rád bych je měl pojištěný, ono to není nic levnýho
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- Butch
- Středně pokročilý
Pokud se ti orig. DVD vejde na jednovrstvé DVD tj. 4488MB, tak by to mělo jít zkopírovat v programu CloneDVD.zombie píše:DVDShrink jsem ještě nezkoušel, ale zajímalo by mě zálohování přímo 1:1 - pokud je to DVD chráněné a data se vejdou na klasiku DVD-R. Teď jsem si koupil pár orig. DVD a rád bych je měl pojištěný, ono to není nic levnýho
Vyzkoušej to na DVD-RW a uvidíš.
Naposledy upravil(a) Butch dne pon 12. led 2004, 10:16, celkem upraveno 1 x.
- zombux
- Odborník PCT