Problem s MSI NX 6600VTD 128 diamond
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Kino
- Začátečník

Problem s MSI NX 6600VTD 128 diamond
po "fresh" instalacii sa mi frekvencie prepinaju medzi 2d a 3d,presnejsie core 300mhz memory 600mhz v 2d a core 400mhz memory 800mhz v 3d
problem je ze to prestane fungovat po pridani coolbits do registrov a nakuknutiu do "novej polozky" nastavenie frekvencii vo vlastnostiach
to sa tyka len memory,core sa mi prepina medzi 3d a 2d avsak memory je "locknuta" na rychlost 2d,resp. prestane sa prepinat do 3d napr. po spusteni hry
najzvlastnejsie na tom je ze v nastaveniach frekvencii NIC nezmenim,proste iba otvorim zalozku a nasledne dam cancel(nic predtym nemenim,necham zaskrtnutu moznost "no overclocking")
memory mam potom nastalo na 600mhz aj pre 3d rezim
do povodneho stavu prepinania to dostanem jedine ak v manager device odinstalujem kartu a ovladace a nasledne nainstalujem ovladace nanovo po restarte(skusal som vela verzii ovladacov nvidie,robi to tiez)
nevie niekto ako to vyriesit?(coolbits,resp rozsirenu ponuku vo vlastnostiach by som chcel mat,inak by sa to dalo vyriesit nepridanim coolbits,resp. neotvorenim zalozky s frekvenciami),moze to byt zdrojom?,nemam zatial 350w ako je v min. poziadavkach karty,ale len 300w,350w fortron je na ceste ku mne
problem je ze to prestane fungovat po pridani coolbits do registrov a nakuknutiu do "novej polozky" nastavenie frekvencii vo vlastnostiach
to sa tyka len memory,core sa mi prepina medzi 3d a 2d avsak memory je "locknuta" na rychlost 2d,resp. prestane sa prepinat do 3d napr. po spusteni hry
najzvlastnejsie na tom je ze v nastaveniach frekvencii NIC nezmenim,proste iba otvorim zalozku a nasledne dam cancel(nic predtym nemenim,necham zaskrtnutu moznost "no overclocking")
memory mam potom nastalo na 600mhz aj pre 3d rezim
do povodneho stavu prepinania to dostanem jedine ak v manager device odinstalujem kartu a ovladace a nasledne nainstalujem ovladace nanovo po restarte(skusal som vela verzii ovladacov nvidie,robi to tiez)
nevie niekto ako to vyriesit?(coolbits,resp rozsirenu ponuku vo vlastnostiach by som chcel mat,inak by sa to dalo vyriesit nepridanim coolbits,resp. neotvorenim zalozky s frekvenciami),moze to byt zdrojom?,nemam zatial 350w ako je v min. poziadavkach karty,ale len 300w,350w fortron je na ceste ku mne
- Killer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Kino
- Začátečník

- Killer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
mas pravdu. Ale ja myslel, ze ty Coolbits tam davas prave kvuli frekvenci monitoru ve hrach. Jestli kvuli neemu jinemu, tak prosim ignoruj muj predchozi prispevek.
mas pravdu. Ale ja myslel, ze ty Coolbits tam davas prave kvuli frekvenci monitoru ve hrach. Jestli kvuli neemu jinemu, tak prosim ignoruj muj predchozi prispevek.
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
- Kino
- Začátečník

dalsia vec je ked nataktujem memory(pre 3d rezim) karty v rivatunery napr. na 1000(posledna hodnota bez toho upozornujuceho trojuholnicka) tak po restarte sa to hodi na 600mhz(co odpoveda frekvencii memory v 2d rezime)
dalsia vec ked odskrtnem moznost "separatne taktovanie karty pre 2d a 3d" tak po vyziadanom restarte mi to detekuje core 100mhz!!! a memory 600
disable internalclocktest mam na 1,cize enabled
ide ma porazit
dalsia vec ked odskrtnem moznost "separatne taktovanie karty pre 2d a 3d" tak po vyziadanom restarte mi to detekuje core 100mhz!!! a memory 600
disable internalclocktest mam na 1,cize enabled
ide ma porazit
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- expLorer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
presne apply at startup zaskrtni 
a co tak si nehat v pozadi v rivatuneri nechat monitorovanie frekvencie jadra a pamati? spusti nejaku 3d hru a potom nasledne do win a uvidis ze to neskace, pretoze pamata tazko mozu skakat, pamata neviem ako ficia na diamond ale mozes v klude flashnut na GT od MSI pretoze MSI diamond je cista GT len podtaktovana
a ci je to zdrojom moze byt, ale to by sa ti na zaciatku pri zapnuti alebo niekedy hadzala tabulka, ze automaticke podtaktovanie kvoli nedostatku ...
ale to by si potom nemohol vobec taktovat
a co tak si nehat v pozadi v rivatuneri nechat monitorovanie frekvencie jadra a pamati? spusti nejaku 3d hru a potom nasledne do win a uvidis ze to neskace, pretoze pamata tazko mozu skakat, pamata neviem ako ficia na diamond ale mozes v klude flashnut na GT od MSI pretoze MSI diamond je cista GT len podtaktovana
a ci je to zdrojom moze byt, ale to by sa ti na zaciatku pri zapnuti alebo niekedy hadzala tabulka, ze automaticke podtaktovanie kvoli nedostatku ...
ale to by si potom nemohol vobec taktovat
CPU: C2D E7200 [cooled by Scythe Ninja Plus] | MB: ASUS P5Q PRO | RAM: APACER DDR2 2x1GB 800MHz GOLDEN KIT | VGA: ASUS HD4850 512MB | HDD: WD 160GB, Hitachi 500GB + PATA suflik(Hitachi 80GB) | PSU: ASUS A-45GA 450W | LCD: LG L204WT 20.1'' | AUDIO: Creative SB Live 5.1 Digital + KENWOOD KR-A3050 + Radiotechnika S-90 | Logitech MX500 | Logitech MOMO Racing | ASUS MyCinema-P7131
NB: Acer TravelMate 4002LMi (PentiumM1.6GHz, DDR512MB,ATi Radeon9700Mobility,HDD60GB,..)
NB: Acer TravelMate 4002LMi (PentiumM1.6GHz, DDR512MB,ATi Radeon9700Mobility,HDD60GB,..)
- Kino
- Začátečník

- godlike
- Středně pokročilý

-
- expLorer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ete mi povedz ako si upravil to napatie v 2d a 3d???
inac je to docela blbost, godlike ma uplnu pravdu.. ta karta nema co haluzit
inac je to docela blbost, godlike ma uplnu pravdu.. ta karta nema co haluzit
CPU: C2D E7200 [cooled by Scythe Ninja Plus] | MB: ASUS P5Q PRO | RAM: APACER DDR2 2x1GB 800MHz GOLDEN KIT | VGA: ASUS HD4850 512MB | HDD: WD 160GB, Hitachi 500GB + PATA suflik(Hitachi 80GB) | PSU: ASUS A-45GA 450W | LCD: LG L204WT 20.1'' | AUDIO: Creative SB Live 5.1 Digital + KENWOOD KR-A3050 + Radiotechnika S-90 | Logitech MX500 | Logitech MOMO Racing | ASUS MyCinema-P7131
- Kino
- Začátečník

no prave kvoli tomu potrebujem nazor ineho majitela presne tej istej karty ako mam ja od MSI ako to funguje u neho lebo u mna na default(po cistej instalacii a bez zasahov) sa prepina medzi 2d a 3d jadro aj pamate,pre 2d mam 300/600 a pre 3d 400/800godlike píše:Co je to za kravinu mit v 2D jen 600mhz na pametech..meni se akorat frekvn. GPU..ty mas mit v 2D 300/800 a v 3D 400/800..jako ja mam u Asusu v 2D 300/900 a v 3D 400/900..aktualne v 2D 270/1000 1,1V,3D 550/1000 1,4V..
- Kino
- Začátečník

- godlike
- Středně pokročilý

-
possible this..
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1118
nebo nibitor..kazdej si to umite najit ne?
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1118
nebo nibitor..kazdej si to umite najit ne?
Mac...
- Kino
- Začátečník

dik za link, ale zatial nebudem nic modifikovat, pockam na nazor niekoho s mojou kartou a ak sa vazne pamate nemaju prepinat medzi 2d a 3d,tak vratim povodny bios a idem reklamovat,uz druhykrat,prvu mi vyreklamovali,len neviem ci kvoli tomuto,lebo u nej som mal navyse problem s obrazom
zeby vadna seria?
btw co hovorite na tu teplotu? 60 ´C v klude a 75´C po parminutovej zatazi?
zeby vadna seria?
btw co hovorite na tu teplotu? 60 ´C v klude a 75´C po parminutovej zatazi?
- godlike
- Středně pokročilý

-
mno teploty asi nic moc..ver tomu,ze by sis se dostal i na 80-90st(stejne to neres,throtling je az pri 127st tak co) ...mam pocit,ze tyhle chipy byly prave kvuli topivosti vyrazeny z GT produkce a soupli je na tyhle karty..ja mel taky 6600GT AGP a topila se zalmanem na low o 8-10st min..cca 39st v 2D a ted mam 48st... pri zatezi po 2h hrani i 70st(zalman low,nulovy pruvan v case)
Mac...
- DIVAD
- Začátečník

-
no kamosovi ta karta jede taktla max. jadro 580MHz a pameti na 1075MHz a ma teplotu kolem 43stupnu ale ma pruvan v casegodlike píše:mno teploty asi nic moc..ver tomu,ze by sis se dostal i na 80-90st(stejne to neres,throtling je az pri 127st tak co) ...mam pocit,ze tyhle chipy byly prave kvuli topivosti vyrazeny z GT produkce a soupli je na tyhle karty..ja mel taky 6600GT AGP a topila se zalmanem na low o 8-10st min..cca 39st v 2D a ted mam 48st... pri zatezi po 2h hrani i 70st(zalman low,nulovy pruvan v case)
- Kino
- Začátečník

vdaka za odpovedgodlike píše:mno teploty asi nic moc..ver tomu,ze by sis se dostal i na 80-90st(stejne to neres,throtling je az pri 127st tak co) ...mam pocit,ze tyhle chipy byly prave kvuli topivosti vyrazeny z GT produkce a soupli je na tyhle karty..ja mel taky 6600GT AGP a topila se zalmanem na low o 8-10st min..cca 39st v 2D a ted mam 48st... pri zatezi po 2h hrani i 70st(zalman low,nulovy pruvan v case)
uz len dufam ze medzi 10 000 reg. uzivatelmi tohto fora sa najde aspon jeden ktory ma presne tuto kartu a povie:
ANO u MSI NX 6600VTD 128 diamond AGP sa pamate(memory) prepinaju medzi 2d a 3d
alebo
NIE u MSI NX 6600VTD 128 diamond AGP sa pamate(memory) neprepinaju medzi 2d a 3d
uplne idealne keby ju nemal nataktovanu,lebo mne sa tie pamate prepinaju len v povodnom stave,ked taktnem tak sa to nemeni,teda ak neresetnem comp
pisal som aj na online support MSI ale nikto sa mi od nich neozval,uz je tomu 3.den
- godlike
- Středně pokročilý

-
- Kino
- Začátečník

tak som trocha zagooglil a nasiel som nejake info o karte,pri jadre tam uvadzaju 2d aj 3d hodnotu ale pri pamatiach len tych 800mhz,takze sa to asi NEMA prepinat,kelu idem v pondelok zase reklamovat
neviete ci bude robit problem pri reklamacii ze som flashoval bios ak ten povodny vratim naspat?,mam ho zalohovany na diskete,resp.na troch disketach,som paranoik
neviete ci bude robit problem pri reklamacii ze som flashoval bios ak ten povodny vratim naspat?,mam ho zalohovany na diskete,resp.na troch disketach,som paranoik