Debatujme o ní tady.
//edit//
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

proboha,precti si co pises, pises tady ciste kecy kecy a nic jineho nez kecy.Goldar píše: Já už čekám 3 měsíce a nebaví mě to.Chci si konečně zahrát Homeworld 2 na plný detaily a další gamesky.Ta FX5900XT už prostě nestíhá.
X1600 je s temi 128bity něják v háji.X1800 nejlevnejší bude tak od 11000,- a tolik do GK nedám.
Neví někdo jestli bude X1600 i se 256 bity?Nechce se mi věřit že to tak ati v mainstreamu nechá.Tam jsou největší prachy a podávat tam takové nevalné výkony není dobré.Jo a myslím si že kdyby X1600 dostala 256bit,tak by v mainstreamu nakopala všemu zadek.To bych do ní ještě kolem 8000,- šel.

Nakopala by všem zadek a taky by to přestala být mainstreamová karta. Protože 512bit sběrnice neni tak pochybuju že by tady použili 256bit (neberu v potaz ring bus).Goldar píše:Jo a myslím si že kdyby X1600 dostala 256bit,tak by v mainstreamu nakopala všemu zadek.To bych do ní ještě kolem 8000,- šel.

A co takhle polozit dotaz do spravnyho dreduxsmogx píše:ještě bych se chtěl zeptat jakého výrobce XGTO si mám vybrat(z hlediska hlučnosti a přetaktování) HIS nebo Sapphire?

viz např zde - http://www.cdr.cz/a/15600[/blur]godlike píše:Spatne zpravy..
Zprávy o nedostupnosti nové grafické karty Radeon X1600, které máme již delší dobu, se, zdá se, potvrzují. Po té, co kanadská ATi stále odsouvala uvedení čipu R520 (Radeonu X1800 - viz naše recenze) si tak budou muset počkat i zájemci o mainstreamový RV530. Důvod údajně spočívá v tom, že ATi po zjištění příčin problémů s čipy R520 a RV530 zrušila objednávku na výrobu waferů. To tedy znamená, že čipy jsou teprve teď ve výrobě a jejich finální kompletace na grafické karty ještě nějakou dobu potrvá. První grafické karty s Radeony X1600 tak patrně doraží nejdřív v půlce prosince a reálná dostupnost bude až po Novém roce.

To mas od cappyho z tisacli games co? dovol abych se zasmalRider008 píše:Tak a nastaly mensie zmeny.
X1600XT bude :
Nová varianta (RV560) už bude mít 256-bitovou sběrnici, bude odvozena od čipu R580 (to je nástupce RADEONu X1800 XT, R520), který má další vylepšení a kromě 12 pipeline by měl obsahovat také kompletní sadu dalších důležitých jednotek a posílené shadery. Vše ale záleží na tom, jak dobrý je původní návrh R580 a jestli z něj bude možné udělat deriváty s dobrým poměrem cena/výkon. Datum uvedení je stanoveno na jaro 2006.
A teraz babo rad ci pockat na X1600XT alebo zobrat X800GTO ?
EDIT: X1600XT je s novimi ovladacmi minimalne taka dobra ako X800GTO. Cize nova varianta X1600XT by mala byt este vykonnejsia.