No.. tak bych rad zjistil, jestli se nekde daji sehnat novy firmwary, popr, jak se cela situace napr. vzhledem k BIOSum na MB vyviji...
Vzhledem k tomu, ze tenhle disk mam, tyka se me to dost blizce taky..
Mam firmware BANC1980, nicmene i tak mam strach co se stane.. brzy asi prijde upgrade a nechtel bych se potom divit, az mi zmizi 300GB dat.. .)
Ma uz nekdo z fora problemy..?
//EDIT
Tak.. na SvetHardware se mluvi zhruba o tomhle..
Na VIA a Intel chipsetech by pry melo byt vsechno v pohode......disk DiamondMax 10 a jeho near-line varianta MaXLine III ve verzi Serial ATA s NCQ........disky nejsou kompatibilní s řadou čipových sad. V době uvedení byl jediným čipsetem s podporou NCQ Intelův south bridge ICH6, jakožto součást čipsetů i915 a i925. S tímto čipem a starším ICH5 není problém. Ten nastává v okamžiku, kdy chcete použít čipset jiný. Problémy jsou hlavne s NVIDIA nForce 4. Dochází k náhodnému poškozování dat nebo systém vůbec disky nedetekuje. Druhý zmíněný problém je téměř jistotou v okamžiku, kdy je připojen také klasický IDE disk.
Toto jsem měl možnost si dnes vyzkoušet a bohužel musím konstatovat, že je to pravda. DiamondMax 10 mi v kombinaci se Seagate Barracuda ATA IV na základní desce DFI LanParty UT nF4 Ultra-D způsobil totální zatuhnutí. Samotná Barracuda funguje bez problémů, jakmile jsem ale připojil DiamondMax 10, detekce Barracudy trvala asi půl minuty a v okamžiku, kdy se měl zdetekovat i Maxtor, došlo k zatuhnutí systému.
Problém by údajně měl alespoň z části řešit posledního firmware BANC1E00. S tímto firmware by se měla zlepšit kompatibilita, nicméně stále může zůstat problém s náhodným poškozováním dat. K tomu dochází v okamžiku, kdy je v ovladačích zapnuta podpora Native Command Queuling. Poškozování je natolik závažné, že může vyústit v každodenní reinstalaci operačního systému. Svou vinu na problému jistě nenese pouze Maxtor, ale také NVIDIA - problémy tohoto charakteru byly totiž zaznamenány už i s pevnými disky Hitachi T7K250.
Jo.. a tady frci diskuse na tema co s tim.. http://www.dfi-street.com/forum/showthr ... ge=1&pp=20
Zkusim prostudovat a udelat decentni vytazek..