Dobry den potreboval bych poradit kterou kartu do AGP vybrat s ohledem na obcasne hrani her.
mam sestavu duron 1,8Mhz(2*133) , 768MB.
9550 stoji kolem 1800Kc
6600 kolem 3000Kc.
Mam v planu si zahrat nejake nove hry ale klidne s low low low nastavenim, a mam dale v planu si koupit za rok uplne novej PC takze jakou poradite vyplati se tedka usetrit a pak si koupit neco drazsiho nebo je lepsi si uz tedka priplatit at tam vsechno rozjedu?
Monentalne disponuju integrovanou grafikou ale bohuzel uz mi docela nektere hry blbnou je to int. G4 s podporou Dx7
Naposledy upravil(a) cherson dne úte 1. lis 2005, 11:27, celkem upraveno 1 x.
jestli budeš za rok kupovat celý nový PC tak podle mě ta 9550 v pohodě postačí. čím myslíš "nějaké nové hry"? na tom duronu toho stejně moc "novýho" nerozjedeš, takže investovat do 6600 je myslím zbytečný
cherson píše:Dobry den potreboval bych poradit kterou kartu do AGP vybrat s ohledem na obcasne hrani her.
mam sestavu duron 1,8Mhz(2*133) , 768MB.
9550 stoji kolem 1800Kc
6600 kolem 3000Kc.
Mam v planu si zahrat nejake nove hry ale klidne s low low low nastavenim, a mam dale v planu si koupit za rok uplne novej PC takze jakou poradite vyplati se tedka usetrit a pak si koupit neco drazsiho nebo je lepsi si uz tedka priplatit at tam vsechno rozjedu?
Monentalne disponuju integrovanou grafikou ale bohuzel uz mi docela nektere hry blbnou je to int. G4 s podporou Dx7
no popravde to jsou 2 odlisny karty... 9550 je defakto 9600xt , respektive nektere znacky jdou diky dobrym pametem atd predelat na 9600xt , takze ten vykon je +- kolem teto hodnoty , 6600 jde zase take krasne pretaktovat ovsem na hodnoty blizici se 6600gt , kdyz vezmes v uvahu vykonovy rozdil tak je 6600 jasny vitez , je to nesrovnatelne , nejlepsi by bylo zakoupit model MSI Diamond
mi bude stacit zahrat si FEAR na low low a 800x600
a hlavne pak Oblivion a to snad nebude narocnejsi nez FEAR
ale vim ze mi procesor docela bude brzdit vykon kdyz je momentalne FSB na 266 a hodne testu je udelano na daleko lepsich procesorech. ale u grafiky 9550 jsou testy udelane na nizsich procesorehc protoze je starsi tak se pak v tom clovek ma vyznat ze..
cherson píše:mi bude stacit zahrat si FEAR na low low a 800x600
a hlavne pak Oblivion a to snad nebude narocnejsi nez FEAR
ale vim ze mi procesor docela bude brzdit vykon kdyz je momentalne FSB na 266 a hodne testu je udelano na daleko lepsich procesorech. ale u grafiky 9550 jsou testy udelane na nizsich procesorehc protoze je starsi tak se pak v tom clovek ma vyznat ze..
tak ten procesor jde taky krasne pretaktovat takze bych to urcite zkusil , jsou to super OC cpu
cherson píše:j urcite jde pretaktovat akorat pri vyssich fsb mi hazi chyby ta integrovana grafika takze to az posleze. chyby mi to hazelo i kolem 140Mhz fsb.
140?no jakou mas desku?si myslim , ze nemas AGP PCI lock
cherson píše:j urcite jde pretaktovat akorat pri vyssich fsb mi hazi chyby ta integrovana grafika takze to az posleze. chyby mi to hazelo i kolem 140Mhz fsb.
140?no jakou mas desku?si myslim , ze nemas AGP PCI lock
Biostar M7NCG400 nF2
ja si to taky myslim ale nikde jsem to v biosu nenasel a myslim si ze kdyz mam integrovanou gr. tak to ani nejde zamknout ale to je jen moje predstava nebo to jde zamknout?
urcite 6600 sam znas testy , asi takhle bych to napsal , zhodnot zda si budes nekdy kupovat novej CPU ci nejakej jetej ale lepsi pokud ano tak 6600 , pokud pujdes uz do s754 ci 939 atd tj PCIE , tak kup r9550 a udelej OC na 9600xt
co se tyce desky mas nf2 takze mas agp/pci lock kazdopadne 140je fakt malo a je to divny.. napeti si zkousel?
sh píše:urcite 6600 sam znas testy , asi takhle bych to napsal , zhodnot zda si budes nekdy kupovat novej CPU ci nejakej jetej ale lepsi pokud ano tak 6600 , pokud pujdes uz do s754 ci 939 atd tj PCIE , tak kup r9550 a udelej OC na 9600xt
přesně v tomhle smyslu jsem to pochopil já, proto jsem radil 9550. ta 6600 je samozřejmě lepší, ale pokud pak bude kupovat celý nový PC tak to stejně nic moc nepomůže, obě grafiky by teď byly AGP a do nový desky s PEG by nestčil ani jednu
sh píše:urcite 6600 sam znas testy , asi takhle bych to napsal , zhodnot zda si budes nekdy kupovat novej CPU ci nejakej jetej ale lepsi pokud ano tak 6600 , pokud pujdes uz do s754 ci 939 atd tj PCIE , tak kup r9550 a udelej OC na 9600xt
přesně v tomhle smyslu jsem to pochopil já, proto jsem radil 9550. ta 6600 je samozřejmě lepší, ale pokud pak bude kupovat celý nový PC tak to stejně nic moc nepomůže, obě grafiky by teď byly AGP a do nový desky s PEG by nestčil ani jednu
jj zalezi na nem , tenhle aspekt nam zde nesdelil , takze je to tezke se rozhodnout
co se tyce desky mas nf2 takze mas agp/pci lock kazdopadne 140je fakt malo a je to divny.. napeti si zkousel?
jak jsem psal zatim neuvazuju o koupi nove desky a procesoru, ale docela me matete tedka uz nevim jakou kazdej dari neco jineho,
zeptam se takhle budu mit s 6600 2x vetsi fps nez s 9550? nebo jen 1,5x?
no nevim kde se nastavi AGPlock, a napeti radeji moc menit nechci, zas tak moc se v tom nevyznam... jedine pokud bys mi byl mohlmi poradit na icq treba..
zombux píše:
jj zalezi na nem , tenhle aspekt nam zde nesdelil , takze je to tezke se rozhodnout
jak jsem rekl v dohledne dobe 1 roku mozna vic:) neuvazuju o koupi uz nic dalsiho.
cherson píše:ne ja nerikam 2 mesice ale rok, prece jenom zda se mi ta 6600 2x vykonejsi kdyz ma 8 pipeline coz uz neco musi vydrzet.(hrani her do r 06)
to tezko , uz novy gamesy alias Q4 atd si zahrajes tezko , spis jde o to ze tvuj CPU neuzivi tu GK , takze ten rozdil v FPS mezi 9550 a 6600 bude nepatrnej a ta investice se ti nevyplati .. , takhle to myslime
cherson píše:ne ja nerikam 2 mesice ale rok, prece jenom zda se mi ta 6600 2x vykonejsi kdyz ma 8 pipeline coz uz neco musi vydrzet.(hrani her do r 06)
to tezko , uz novy gamesy alias Q4 atd si zahrajes tezko , spis jde o to ze tvuj CPU neuzivi tu GK , takze ten rozdil v FPS mezi 9550 a 6600 bude nepatrnej a ta investice se ti nevyplati .. , takhle to myslime
aha no tak koupim tu 9550 a usetrim, a to si nezahreju ani Q4 na 800*600? bez nejakych efektu?