ECS K7S6A (SiS 745) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Ronn
Nováček
Nováček

ECS K7S6A (SiS 745) - zkusenosti?

Příspěvek od Ronn »

Zdravím všechny,jednoho krasneho dne mi z ničeho nic zkolaboval PC,totálně.Když ho chci zapnout,jenom blikne dioda u pamětí a ventilátorek proc. se protočí,ale to je vše.Mám zato, že to bude deskou ECS K7S6A.Jednou se rozjela cca na 20min,od té doby nic.Zdroj je OK.Mám strach o procesor a paměti,ale ty jsem zkoušel u kámoše a šlapalo to.Podle mě by se deska měla rozjet jen s připojeným procesorem a napájením,alespoň roztočit ventilátory,ale chová se pořád stejně?Je možné, aby se procesor(hlavně) a paměť chovaly nějak podivně,či byly příčinou všeho?-__- Procesor Duron 1200MHz,paměti AData
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zdá se že chcípla deska, vem kladivo, rozmlať to na kousky a hoď ze skály, protože tohle je zabitej případ.

...ehm co to kecám :cry: pokud je rozbitej CPU nebo paměti, mělo by to pípat a kódem to sdělit, pokud se neděje ani tohle tak je v háji deska, možná zdroj ale spíš bych tipnul desku
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Ronn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ronn »

Zdroj je OK - Otestován, mno..... - nemám loadspeaker, stejně se to ani nerozjede......
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zkus ho někde sehnat, aby se vyloučilo že je v háji něco jinýho. pokud to nepomůže tak je ta deska opravdu zralá tak dětem na hraní :oops:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Ronn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ronn »

Je to nutné, když jsem obojí testoval na dobrém PC u borce,na nějakém MSIčku,BIOS detekoval proc. v pohodě, ani s pamětí nebyly potíže. Jinak Dík.....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to cos testoval samozřejmě ne, ale stejně by mě zajímalo jestli by to něco řvalo nebo ne :) možná to bude jen nějaká blbost
Pfizer & Moderna inside
Ronn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ronn »

To je možné,ale s holou deskou (jen proc. + příp. paměti) by měl po vygenerování kódu pokračovat v chodu a né hned shasnout - je to opravdu otázka 1 sec. ???? To ale nevím určitě ...... Zkoušel jsem i Clear CMOSky - nic
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jj, mělo by to pořád dokola pípat, to je fakt. jestli je otestovanej i zdroj (jako že jo) tak deska zdechla
Pfizer & Moderna inside
Jafa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jafa »

Stalo se mi to samý na desce K7VTA3 od ECS a v servisu mi řekli ,že byla mrtvá nějaká částečka na desce a v ruku v ruce s tím bylo ještě nedostatečný chlazení na grafárně.Nicméně mi to opravili, takže desku bych ještě ze skály neházel 8-)
alhi
Nováček
Nováček

Příspěvek od alhi »

obcas nejede deska z duvodu prachu ve slotech na pamet, jednou taky grafarna na k7s5al podelala napajeni agp tak radsi kontrolni zda neni porusenej tistat na desce od agp k napajeni
Hrabe mi
drabek05
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drabek05 »

Ahoj, potrebuju radu ! Mam desku ECS K7S6A 1.0 mám v ní danýho Athlona XP 2600+ (barton) ktery je v BIOSu nastavený na 1.7Ghz, deska ten CPU neumi nadetekovat, pise "unkown CPU 1.7Ghz" (ta predposledni polozka, na tu posledni ani nenajede) takze to bezi myslim jako Athlo XP 2000+ a deje se me nasleduji ci vec: Zapnu PC a vsechno se roztoci a rozhuci jak ma ale monitor nenabehne a na mechanikach CD-ROM a CD-RW je videt ze se PC neustale restartuje, furt dokola tak to vytahnu ze zasuvky a zase zapnu, opet se vse rozhuci a roztoci jak ma, ale ted se restartuje jen jednou a stejnak nenabehne, tak ho znova vytahnu ze zasuvky a znova zapnu a normalne najede a nabootuje a nebehne do WIN, nezamrza a nekouse se. Toto se deje docela casto, spis je nahoda kdyz se PC zapne napoprve. Predtim jsem mel desku EPOX 8RDA3i a tam byl ten CPU taktlej na 3200+ a bezel stabilne ale po dvou rokach to zaclo zamrzat tak jsem sel s frekvenci dolu a pak me to zaclo zamrzat i na origos frekvenci toho CPU tak jsem zacal podtaktovavat snizoval jsem FSB o 5Mhz a vzdycky to chvilku bezelo stabilne ale pak to zamrzlo tak dalsich 5Mhz dolu az jsem se dostal na Athlona 2000+ a pak uz to nenabehlo vubec tak jsem si sehnal tuhle K7S6A a ta zas dela tot ! Chci si koupit novou desku, zas EPOX 8RDA3+ ale bojim se to nebude chodit pac je nejak poskozenej CPU ! a chci upozornit ze nebylo nikdy zvysovano napeti na CPU vzdy tam bylo 1.65V jak ma bejt ! i pri tom 3200+ to s timhle napetim bezelo stabilne ! prosim o radu cim to muze byt pac ja nevim a nemam ten CPU ani kde vyzkouset . . . :(
Asus A7N8X Deluxe Rev. 2.0, Athlon XP 2600+ @ 3200+, 3x256MB/400Mhz, Geforce 7600GS, SB Audigy SE, COMBO, CD-ROM, 40GB HDD . . . LCD LG L1970HR, Genius SW-HF 5.1 5000 ;-)
alhi
Nováček
Nováček

Příspěvek od alhi »

tato deska uz je docela starecek a tak bych se obaval ze budou nafoukle kondiky okolo procaku, na vetsine desek kdyz je potreba je parkrat vypnout a pak uz jedou je to prolem se starejma kondikama, jinak ten procik ma myslim sbernici 200 a ta deska zvlada jen 166 ,mozna by pomohl upgrade biosu ale nevim spis si sezen nejakou asusku a7n8x
Hrabe mi
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“