na této stránce http://www.spg.cz/html/page43.htm sem se docet, ze existuje nejaký ovadac na grafku, který převede normální obraz na stereo, takze je pres anaglyfické brýle videt jako to fajn 3D v Imaxu...
Sám sem ale nic bližšího nenasel...
Tak sem se chtěl zeptat, jestli takový ovladač existuje i na ATIcka (a kde se dá stáhnout)?
no - většinou bývají tyhle vychytávky právě pro nVidii .... ale teda takovéhle brejličky s barevnými skly mi příjdou dost mimo mísu ...... lepší aleternativa jsou brýle se 2LCD, které se střídavě zatemňují ....
.... pokaždé ti to zakryje jedno oko a grafika vždycky hodí synchronizovaně s brýlemi na monitor orázek pro levé nebo pravé oko .... ale chce to nějaký lepší monitor --- frekvence alespoň 120hz (2x60hz na každé oko) a taky tuším, že to funguje opět jen u nVidie ..... ale dneska by ty brejle měli být k sehnání tak do 2k --- což už je použitelné
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
No nez, abych to tu psal podruhe, tak te radsi odkazu na moji stranku -> http://www.anaglyph.wz.cz ale co ja vim, tak ovladace jsou stale jen pro NVIDIA.
Já mám 3D Brýle eDimensional 3D Vision System (jsou to ty s LCD co zatemňují střídavě jedno oko) a na obalu je logo od Nvidie ale i od Ati takže to snad půjde i s Ati grafikama, v návodu je psáno že se musí pro karty Ati a ostatní nainstalovat speciální ovladač eDimensional.
Stránka firmy http://www.edimensional.com/support
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
2Skodik: ten soft pro okamžitý převod obrazu do 3d (3DProducer) vypadá dobře, funguje to i u filmu a her?
Předpokladam ze na to staci pro zacatek i "normální" modro-červený bryle...
btw: na ty specialni LCD bryle (na vsechny nebo jenom na nektery) je potřeba specialni grafka?
Ted sem testoval te 3D Producer, je to vybornej program, ale kdyz dam standartni zobrazeni (oznacovaný jako 2D -ale je to uz upravenej obraz pro anaglyf. bryle) tak se to příserne seka, ale kdyz dam nektery jiny zobrazeni (kdy je stejnej efekt ale obraz je uřízlej) tak jede v pohode... ma s tim nekdo zkusenosti?
•Narg• píše:Ted sem testoval te 3D Producer, je to vybornej program, ale kdyz dam standartni zobrazeni (oznacovaný jako 2D -ale je to uz upravenej obraz pro anaglyf. bryle) tak se to příserne seka, ale kdyz dam nektery jiny zobrazeni (kdy je stejnej efekt ale obraz je uřízlej) tak jede v pohode... ma s tim nekdo zkusenosti?
a mas ATI? To by bylo super, kdyby to fungovalo i na ATI. Jinak filmy jen tak nepujdou prevest do "3D", protoze jsou plne 2D narozdil od her, ktere grafiku teprve rendruji do do 2D z 3D.
Na 3D brýle s LCD speciální grafika není potřeba, jen se mezi grafiku a monitor zapojí taková malá krabička která je součástí balení brýlí a do ní se zapojí ty LCD brýle. Ta velká obnovovací frekvence je ale skutečně potřeba jinak z toho brzo bolí oči (minimum pro funkčnost je 120Hz), já to jedu v rozlišení 800x600 na 150Hz a třeba taková hra FlatOut je v tom opravdu úžasná.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
2quakes --- seš si jistej, že to nepotřebuje kartu od nVidie? respektive máš to odzkoušený? ... vím, že kdysi to podporovaly jen nVidie (v době TNT2 určitě) ... kdyby to dneska šlo i na ATInách tak o tom silně uvažuju ....
a druhá otázka: Jaký model používáš / na kolik tě to vyšlo / nějaký link?
[/b]
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
Odzkoušený to nemám protože grafiku Ati jsem zatím nevlastnil ale v návodu je popsána funkčnost i na kartách Ati jen je tam potřeba ten speciální ovladač (u Nvidie stačí jen doinstalovat 3D ovladač nvidie)
stránka prodejny http://business.highinthesky.cz/shop/sh ... ame&page=1
možná tam najdeš o Ati více informací, já mám ty brýle s kabelem pak jsou ještě bezdrátové.
stahl sem ten univerzalni ovladac...
je fakt, ze ten obraz to tak zdvoji (zkouseno u hry Americas army), ale nevim, jestli to fachci dobre, nemohl byls, plz, nahodit screen jak to ma vypadat (ten "spravne" zdvojenej obraz na monitoru, bez bryli)?
o tech brylích docela uvazuju, prochazel sem i stranky vyrobce a tam psali, ze uz vyresili i tu frekvenci a ze to de i na LCD a projektory...
co sem stahl ten ovladac, tak tam byl vyber typu monitoru, takze je to asi fakt...
btw: u nVidie to meni obraz i u filmu, nebo jenom u her?
sem este nasel, ze se k tem brylim da koupit soft, kterej prevadi 2d do 3d, ale asi "jenom" filmy, mate to nekdo?
Kdyztak me opravte, ale myslim, ze kdybych koulpi tyto bryle a program ( http://business.highinthesky.cz/shop/sh ... ame&page=1 ) tak by v tom mely fachat vsechny DVD filmy a vetsina her ve 3D i na ATI (konkretne Radeon 9800pro), ne?
no kamarad si je koupil a myslel sem ze s nima prohodi okno kdyz je zkousel... byl tak nasranej ze je normalne vyodil do kose... a to ma monitor nejakejch 144hz
//edit: a je pravda ze to podporuje jenom NV... ati sice taky ale ma s tim jeste vetsi potize a rozhodne od toho necekej to co v imaxu
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Původně asi před 4 rokama jsem měl brýle u grafiky ASUS V 7700 Deluxe (Geforce 2GTS) a docela mě to vzalo, ale protože byla synchronizace vestavěna v grafické kartě tak brýle nešlo použít na jinou grafiku a tak jsem si asi před rokem pořídil tohle.
Testoval jsem to na grafikách MSI Geforce 4 Ti 4600, ASUS 6800 a MSI 6800GT. Funguje to pod DirectX i pod OpenGL a hodně záleží na nastavení, jde tam nastavovat několik parametrů jako je hloubka, sbíhavost, seřízení popředí a pozadí a další věci.
To seřízení je pro každého člověka jiné protože mám odzkoušeno že stačí aby měl člověk jinou rozteč očí a už je to jinak a je to potřeba zkorigovat. Používám to občas na nějaké hry, samozřejmě že to není 100% záleží hodně na hře, v některé hře je to super a v některé zase nic moc a ještě je trochu problém u stříleček a to že se rozjede zaměřovač a je tam 2x, je možné si zapnou zaměřovač v tom 3D ovladači a pak se promítá doprostředka obrazovky, ale u her co nejde vypnout ten původní je to pak docela matoucí. Pro plynulost taky musí být dost výkonná grafická karta protože FPS musí mít pro plynulou hru dvojnásobnou hodnotu něž normálně. Testoval jsem hry Unreal , Unreal Tournament, Half-Life, Counter Strike, Counter Strike Source, FlatOut, Need for Speed 4HS, Soldier of Fortune a mnoho dalších (podle mě to 3D zobrazení více vynikne na starších hrách co mají hranatější grafiku) ale nejlepší je podle mě zatím FlatOut tam je ten 3D model dokonalej.
Nejakej screen pošlu později teď jsem na notebooku.
Takže nějaké foto
3D Brýle se synchronizační propojkou
Fotka zobrazení na monitoru (scren je k ničemu protože zobrazí obraz jen pro jedno oko a ten vypadá normálně)
tak sem zkousel ten ovladac na ati...
vypada to nejak takto: (na LCD - nastaveny rozliseni 800x600)
zejtra to este testnu na druhym LCD a CRTcku, jestli je to rozradkovani monitorem, ale co sem videl na netu( http://sweb.cz/pakohad/E-D/adinterlaced.htm ), tak to taky maj rozradkovany, tak to asi nevadi
BTW: asi by se ti nechtelo ty bryle zkusit na nejakym kompu s ATI?